»

Klasični katodni zasloni

Tom's Hardware - Čeprav se LCD zasloni cenijo in cenijo ter postajajo dostopnejši, se navadni, katodni zasloni ne dajo kar tako. Na Tom's Hardwareu so napisali zelo dober članek o teh zaslonih. Od osnovnih principov delovanja - obstreljevanja fosforja z elektroni, zgodovine - črnobelo k barvnem, pa do bolj zapletenih načinov nastavljanja in izničenja konvergence. Na koncu je dodanih tudi nekaj nasvetov za nakup zaslona samega, kjer, tako kot večina zaslono-buljenja veščih, priporočajo nakup točno tistega zaslona, ki ga gledate, ker si niti dva zaslona nista identična. Članek je zelo informativen, branje pa priporočam vsem.

2 komentarja

Jajx

več strani - Primož je že veselo hud, ker smo si nekateri vzeli malo dopusta (jaz? ), ampak moram reči, da sem si ga vzel upravičeno. V soboto, ponedeljek in torek (včeraj) sem veselo pokladal izolacijo, tako da nisem imel niti trenutek časa za nove novice, danes pa se mi niti podrazno ne da prebirati gore texta, ker sem sesut od počitniškega dela (pa še svinjarije v The Sixth Sense moram pogledati ). Sicer pa Pretorijanec in OZZY več kot dobro zadovoljujeta potrebe. Več od mene pričakujte jutri.
No, da pa vam ne bom samo nakladal samo o svojih travmah, sem vam pripravil še nekaj linkov na teste novega Durona, ki je prvič po svoji prvi inkarnaciji doživel generalne spremembe jedra (Spitfire -> Morgan). Teste najdete na: Uživajte v prebiranju, slišimo, ups, beremo pa se spet jutri, ko imam v planu generalno čiščenje svojega poštnega predala .

2 komentarja

Intelov Roadmap

Tom's Hardware - Hja.. danes je pa na Slo-techu neko pomanjkanje novic...
No nekaj vam jih bom priskrbel jaz.

Začnimo s Tom's Hardwareom. Napisali so obširen članek o Intelovih čipovjih in procesorjih. Opisano je vse od sedanjega Pentiuma 4, novega izboljšanega Pentiuma 4 (Northwood), preko prihodnikov Pentiuma III do mobilnih rešitev in strežnikov. No ja kakorkoli, tale članek je zelo dobro napisan in zelo informativen, zato vam ga priporočam.

0 komentarjev

Quest for the Tihi Rachunalnik

Euro Gamer - Raznim člankom o utišanju računala sej pridružil še eden in sicer EuroGamerjev. Žal bi težko rekel, da gre za zelo informativen članek, poln inovativnih tehnik za utišanje posameznih komponent, saj me je celotna zadeva bolj spominjala na predstavitev prodajnega programa podjetja QuietPC. Če torej ne poznate tega podjetja in njihovih zanimivih izdelkov, si zadevo le oglejte, drugače pa raje pojdite brati kaj bolj koristnega.

0 komentarjev

Za popestritev dolgočasnega sobotnega jutra...

2CPU - ...sem vam pripravil še en zanimiv link. Dan's Data je pripravil zelo uporaben članek o deljenju povezave v svetovni splet. Heh, zelo smešna se mi je zdela kratica za stari način povezave v Internet: Plain Old Telephone System (POTS, upam da razumete ). Članek je zelo informativen ter ponuja, poleg proxy povezave, tudi alternativo imenovano NAT (Network Address Translation), ki naj bi bila dosti manj komplicirana. Klik!

0 komentarjev