»

OCZ PC3200 pomnilnik

Tweak Town - Pomnilnika današnje dni kar nimamo dovolj. Predvsem pomemben je pri operacijah z velikimi datotekami, njegova kvaliteta pa je pomembna pri navijanju. OCZ proizvaja ene izmed najboljših pomnilniških ploščic na obličju Zemlje. So zelo priljubljene med vsemi, ki hočejo iztisniti iz svojega računalnika vsak poslednji "hitrostni atom". Na Tweak Town-u so stestirali OCZ Dual Channel PC3200 EL DDR SDRAM . Že iz imena izvemo, da je pomnilnik namenjen dvokanalnemu delovanju, saj v paketu dobimo dve ploščici pomnilnika. V sinhronem delovanju je največja prednost tega sistema v hitrosti. Seveda je ta opcija na voljo le z nForce II in Granite Bay ploščami.

6 komentarjev

DDR cenejši kot SDR

The inquirer - Smo le dočakali dan, ko se je cena DDR modulov tako močno znižala, da je celó nižja od cene SDR modulov. Če dvomite, kar izvolite pogledati na Mlacomov in AGT-jev cenik, kjer dnevno spreminjajo cene. Tudi The Inquirer poroča, da je modul 256MB PC2100 cenejši kot 256MB SDR modul. To je po eni strani dobro (za nas, kupce), po drugi strani pa slabo, saj podjetja ne morejo ustvariti dobička pri trenutnih cenah, saj je proizvodnja čipa dražja kot je njegova prodajna cena.

14 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Na slovenskem trgu lahko že dolgo časa po ugodni ceni kupimo dosti različnih tipov DDR modulov. S tem se morajo pohvaliti tudi velika podjetja, kot so Crucial ter Kingmax, ter hkrati povdariti, da so njihovi moduli superiornejši ter grajeni za navijalce. Navkljub poviševanju cen pomnilnika med proizvajalci še vedno bije prava vojna, saj hočejo vsi odžreti čimvečjo količino trga. Kateri modul torej kupiti? Kateri ponuja za svojo ceno res največ v smislu hitrosti ter maksimalne frekvence? Berite naš novi test pomnilniških modulov, ki ga je samo za Slo-Tech spisal Telebajsek.

3 komentarji

Vodno hlajenje za GF3 TI500

The inquirer - The Inquirer poroča, da nas bo podjetje 3D Power razveselilo s kompletom za vodno hlajenje za Geforce3 grafične kartice. Komplet se bo imenoval Poseidon (grški bog vsega mokrega ) ter izgledal - milo rečeno - fantastično. O ceni zaenkrat še ni govora, tako tudi ne o tem, ali bomo na kartici imeli peltierov element ali ne. Poleg malo dodatnih informacij so priložili le še sliko. Glej in se slini.

2 komentarja

Prodaja DDRa upada

Tweakpc.de - Tudi v drugi četrtini letošnjega leta prodaja DDR modulov ni narasla. To je pravzaprav zelo zanimivo, saj je cena DDRa zelo upadla. Prav tako pa je vedno več proizvajalcev matičnih plošč, ki izdajajo matične plošče z podporo DDR ramu. Predvidevajo, da veliko kupcev čaka predvsem na DDR čipsete za P4. Tako naj bi šele takrat zabeležili večjo prodajo. Seveda pa RAMBUS ne bo ostal ravnodušen in bo sigurno znižal cene svojim modulom.

4 komentarji