»

Sergio: urednik, veliki bwana in ol' bachelor

Slo-Tech - Ako ravno mu tega ne gre prisoditi, se je danes, 14. 2. 2003, naš predragi urednik v novi dan prvič zbudil še za leto dni starejši.

Ta mladenič jih sedaj šteje 19 in je najmlajši master-bwana/urednik Slo-Techa do sedaj ;). Verjetno se mu lahko zahvalimo za vse kvalitetne članke in teste, zalaganje z novicami, uspešnim urednikovanjem in predvsem za prav maternisko skrb nad stranjo in ohranjanje dobrih odnosov med admini, kriminalisti, moderatorji in pisuni.

Ter seveda vami, obiskovalci.

Vse najboljše Sergio!

64 komentarjev

Predavanje od Voodoo do GeForceFX

Kiberpipa - Se mi zdi čudno, da še nihče ni opazil, no pa objavljam zdajle:
Sergio (master Bwana) bo imel ta četrtek ob 19.00 v Kiberpipi predavanje z naslovom: Od Voodoo do GeForceFx

O čem bo tekla beseda je razložil takole: "Se spomnite časov, ko smo vsi veseli igrali Prince of Persia na 286ki, na grafični kartici, ki je podpirala samo monokromatsko prikazovanje slike? Ti časi so davno mimo, saj lahko to igrico danes igrate že na malo boljših mobilnih aparatusih. Že leta uživamo izjemno pospešen razvoj aplikacij, ki izkoriščajo huronsko moč grafičnih kartic, ki znajo izrisati sliko v trodimenzionalnem načinu. Kdo je 3dfx, zakaj je prav to podjetje začelo z trodimenzionalnim pospeševanjem za igričarje, kako je 3dfx pokopal samega sebe, kaj je nVidia, ter zakaj ji v zelje hodi ATi, kdo je Matrox ter SiS. Kako so se razvijale grafične kartice čez leta ter kaj je tako fascinantnega na vsem skupaj? Kaj je FSAA, AA, Pixel Shader ter Vertex Shader?"...

22 komentarjev

Smeško namesto zapisnika

Yahoo News -

Policisti v Franciji so se tokrat srečali z zelo zanimivo kartoteko nekega voznika. Devetnajstletnega voznika so namreč ustavili, pri redni kontrolni pa so ugotovili prekoračitev dovoljene meje alkohola v krvi. Ko se je pojavil pri sodniku za prekrške v severni Franciji, natančneje v mestu Besancon, je mladenič tam našel nezavarovan računalnik, prek katerega se je dokopal do svoje kartoteke.

Jasno jo je izbrisal, da pa bi testiral dobrodušnost policistov, je na njeno mestu vstavil simbola ;), kar vsi računalniški uporabniki prepoznamo kot smeška. No, sodnik ni bil tako vesele narave, prisodil mu je štiristo evrov kazni, prenehanje veljavnosti vozniškega izpita ter tromesečno bivanje v ječi. Niso vsi za štose ...

7 komentarjev

Živ, Sergio? Drnovšek tukaj...

The Register - Ne, našega ljubega urednika ni -- vsaj ne da bi bilo meni dano vedeti -- kontaktiral naš ministrski predsesnik.

Je pa (oz. naj bi) nekomu uspelo samega Billa Gatesa prepričati, da je na drugi strani kanadski premier Chrétien (brez slovničnega mehčanja, prosim!). Kakopak je šlo za provaprilsko šalo, tako da brž - Klik!

1 komentar

lunijeva zadnja novica...

Jaz - No folkeci, pa smo tam... Kot ste verjetno opazili, sem zadnje čase na Slo-Techu bil zelo malo aktiven in je mojih novic, člankov/testov ter celo postov v Forumu bilo le za vzorec. Kaj naj rečem, po skoraj dveh letih vodenja in administriranja Slo-Techa enostavno ne najdem več toliko zagnanosti in entuziazma, kolikor bi bilo potrebno za nadaljnje uspešno delo. Vsi vemo, da zadnje čase Slo-Tech stagnira, da se ne dogaja veliko novega in krivdo za to v celoti prevzemam na svoja pleča. Upam, da se bo z mojim odhodom to spremenilo ter da bo novo vodstvo tej strani in skupnosti vrnilo tisti občutek stalnega dogajanja in zanosa, ki sta ga imela prej.
Kakorkoli že, še zadnjič bi se vsem vam rad zahvalil za eno izmed najlepših izkušenj v mojem življenju. Ko sem snoval začetke Slo-Techa si nikoli nisem mogel predstavljati, da bo iz vsega skupaj zraslo to, kar je, in zahvaliti se imam prav vam bralcem. Tekom svojega dela sem spoznal ogromno dobrih prijateljev in brez skrbi, nikogar ne bom...

49 komentarjev

Včerajšnja Slo-Tech fleš akcija

Slo-Tech - Kot ste videli včeraj, če ste se od devete zvečer pa do sedme zjutraj poskusili logirati na stran, je Slo-Tech doživljal težke fleše. Razlog? Bug fix, ki je v resnici Bug Make. Ampak, pozabimo kruto preteklost ter dejstvo, da imamo ob špicah zasedenega tudi do 200 MB swap prostora - danes je nov dan. Uživajte ga na sedaj delujočem Slo-Techu

5 komentarjev