»

Star(i) Trek v HD preobleki

Slo-Tech - Osmega septembra letos bo serija Star Trek upihnila 40 svečk na rojstnodnevni torti. To bo nedvomno velik dogodek za vse zveste privržence, zato so se pri CBS Paramount-u odločili, da ga obeležijo s ponovno obdelavo ( remasteringom) starih serij, ki bodo izšle v HD ločljivosti. Format slike bo ostal klasičen - 4:3, vsako leto načrtujejo izid 40 predelanih epizod, obljubjajo pa tudi, da vsebinsko ne bodo spremenili ničesar bistvenega. Prva tako predelana serija z naslovom Balance of Terror bo pripravljena 16. septembra, ni pa znano, kdaj jo bodo televizijske hiše dejansko vrtele. Trenutno namreč mnogim probleme povzroča oprema, potrebna za ravnanje s HD posnetki,...

33 komentarjev

Spletne urice: Razvoj vsebine za mobilne platforme

Slo-Tech - V sredo 22.3. vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice na predavanje Žige Hajdukoviča z naslovom Razvoj vsebine za mobilne platforme

Mobilni telefoni so začeli svoj pohod v osemdesetih, v 00-tih pa so se razvili v prave pravcate multi-funkcijske multi-medijske naprave. Čas je, da izkoristimo potenciale, ki jih ponuja venomer prisotna povezljivost in navsezadnje stalna prisotnost naše mobilne naprave.

Na predavanju bomo spoznali kje začeti in kako nadaljevati z razvojem interaktivnih vsebin za mobilne naprave. Na...

6 komentarjev

"Space" Fan

Geek Shelter - Eh, vas že slišim: "Pa ne že spet, še en ventilator", a vseeno - tale je malce poseben, kajti njegovo ohišje ni iz navadne plastike, kot smo je vajeni, temveč iz pravega pravcatega aluminija. Izgleda, kot bi ga potegnili iz kakšne serije Star Trek (za hlajenje warp pogonov -- alien-w) in nasproti pričakovanjem celo zelo dobro tudi hladi.

Najlepša lastnost tega ventilatorčka pa je, da se obnaša kot nekakšen podaljšek vaših hladilnih reber če ga seveda uporabljate kot procesorski ventilator. Članek, ki so ga spisali na "Zaklonišču piflarjev" lahko preberete tukaj in si...

12 komentarjev

UV ventilatorji

DarkVision Hardware - Na trg so prišli tudi ventilatorji iz snovi, ki reagira na UV svetlobo tako, da se sveti. A poleg tega, da je tako celotno ohišje kot vetrnica občutljiva na ultra-vijolične žarke, so ti ventilatorji še obarvani - zeleno ali oranžno. Ventilator se napaja preko molex konektorja, a ima vodnik za priklop na matično ploščo, da mu lahko odčitavamo tudi vrtljaje. Podrobnejši opis si lahko preberete na DarkVision Hardware.

0 komentarjev

Katedrala PC

Overclockers Australia - Hehe, nekateri raje modificirajo industrijsko izdelana ohišja, nekateri si raje sami izdelajo lesene primerke, nekateri imajo radi borgovske kocke, drugi pa se, sodeč po tej strani, raje odločajo za ohišja malce bolj neobičajne oblike. Sicer nisem povsem prepričan, ampak vse bolj se mi dozdeva, da je modifikator celoten računalnik spravil v maketo katedrale. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

E3

The Tech Zone - Kot vsi vemo, je E3 eden izmed najbolj pričakovanih sejmov, kjer si lahko obiskovalci ogledajo (in preizkusijo) kar nekaj najnovejših iger. Da pa ne bi ves čas strmeli le v monitorje in ostale ekrane, vam podajam tale naslov, na katerem naj bi se nahajalo kar 180 slik z omenjenega sejma. In o kakih slikah govorim? Upam, da vam bo tale, ki jo bom prilepil, povedala dovolj.

Saj veste, slika pove več kot tisoč besed [;)]. Le spočijte si oči.

9 komentarjev