»

SiSovi rezultati

X-Bit Labs - Računalniški gigant SiS je končno le objavil svoje prodajne rezultate preteklega leta. Ni sicer znano zakaj smo nanje morali čakati tako dolgo, a bistveno je, da so tu. V primerjavi z lanskim letom so svoje dohodke povečali za kar 50 %, pri čemer imata zagotovo pomemben vpliv tudi licenca za Quad Pumped Bus ter dobra prodaja grafičnih rešitev. Najbolje, da si pogledate preglednico SiS-ovih dohodkov.

SiS-ovi dohodki lani v milijonih USD
mesec 2002 letna rast
januar 35 +143 %
februar 31 +29 %
marec 37 +23 %
april 35 +11 %
maj 31 +28 %
junij 30 +65 %
julij 33 +74 %
avgust 38 +61 %
september 49 +84 %
oktober 52 +79 %
november 52 +109 %
december 37 +53 %
skupno ~450-460 ~+58 %


Izvirna novica.

0 komentarjev

Retrospektiva

Overclockers Australia -

Torej, leto 2002 se je končalo. Včeraj smo obrnili še zadnjo stran, sedaj pa je napočil čas za različna preračunavanja ter analiziranja preteklega leta. Kar se tiče letošnjega leta z računalniške smeri smo na Slo-Techu že potegnili črto, nekatere spletne strani pa kanijo to storiti šele sedaj.

Tokrat imate pred seboj štiri poglede na preteklo leto:

  • Na The Tech Report so na treh straneh kratko in jedrnato opisali najpomembnejše lanske računalniške stvaritve, klik!
  • Na Bjorn3D so bili malce obsežnejši; lansko leto so si ogledali na osmih straneh ter se ozrli tudi v prihajajoče. Klik!
  • Na OC Addiction pa so se odločili podeliti svoje računalniške "oskarje" leta 2002. V kratkem in preglednem članku so tokrat našteli naj izdelke preteklega leta za vsako kategorijo, Klik!
  • Če pa vam ti "oskarji" niso povešči oz. jim ne verjamete, potem si lahko ogledate tudi izbor strani Hexus.

...

0 komentarjev

Viini poslovni rezultati

X-Bit Labs - Tajvanski gigant, podjetje VIA Technologies, je danes objavil poslovne rezultate preteklega meseca. V mesecu novembru so znašali prihodki od prodaje debelih 67 milijonov dolarjev, kar znaša 8 odstotkov manj kot v mesecu oktobru (73 milijonov). Viini letošnji prihodki za 28 odstotkov presegajo dohodke podjetja SiS, a so za 14 odstotkov nižji kot v lanskem novembru.

V celotnem letošnjem letu je tako VIA pridelala za 670 milijonov dolarjev prihodkov, kar za 80 odstotkov presega dohodke njihovega konkurenta, podjetja SiS, a je za 27 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. V mesecu decembru tržni analitiki napovedujejo povečanje prodaje in dobičkov, med drugim tudi zaradi potrošniške mrzlice okrog božiča ter novega leta. Klik!

0 komentarjev

Kdaj Xabre 600?

Reactor Critical - SiS Xabre še vedno buri duhove. Tokrat se je v ospredju raznih ugibanj znašel Xabre 600, o katerem SiS zaenkrat noče veliko povedati, tako da ostaja neznan tudi datum splavitve tega grafičnega procesorja, ki naj bi deloval s frekvenco 300 MHz, podpiral pa naj bi ga tudi 600 MHz pomnilnik DDR. Kot vedno pa so stvari v svoje roke prevzeli neodvisni viri, ki navajajo, da naj bi svet to najmočnejšo izvedenko Xabre čipov videl konec poletja, se pravi avgusta ali septembra. Kar gre za najmočnejšo različico nekateri viri celo predvidevajo, da se utegne pojaviti v nekakšnih VIVO izvedenkah, se pravi na karticah, ki ponujajo še razne dodatne lastnosti (TV-Tuner?). A obenem temu nasprotuje dejstvo, da gonilniki za Xabre niso ravno idealni.

Istočasno z najmočnejšo izvedenko tega čipa pa se bo na tržišču pojavilo tudi čipovje SiS746, ki bo namenjeno Athlonom in bo podpiralo PC2700 DDR SDRAM, AGP 8x in bo vsebovalo še integrirano grafično jedro Xabre.
Toliko o SiS-ovih novostih. ...

0 komentarjev

Še več podatkov o SIS330 - tokrat na X bitih

X-Bit Labs - O SIS330 sem obširneje poročal že včeraj, vendar pa so The Inquirerjevci spisali novico precej polovično. Še sreča, da so danes ruski X-bit labsi objavili popolnejšo novico, ki opraviči svoje ime. Ker sem o SIS330 že napisal predogled, bom omenil samo stvari, ki jih v Inquirerjevi novici ni bilo. Torej, X-bit labsi navajajo, da naj bi SIS izdeloval čip SIS330 v več izvedenkah, in sicer SiS328, SiS332, SiS334 in SiS336, čipi pa se ne bodo razlikovali po ničemer, razen po končni frekvenci, ki naj bi znašala pri najmočnejši izvedenki kar 300 MHz. Znano je tudi ime družine SIS-ovih novih grafičnih procesorjev; če prevladujejo na tem delu tržišča udarniška imena, potem bi moralo ime Xabre kar zadostovati, kajne ;) ? Držimo pesti, da SIS ne bo zopet časovno povsem zavozil začetka proizvodnje, kot je to storil pri SIS315.
Več o SIS-ovem čudu tukaj. ...

0 komentarjev

SiS635/ SiS735

The Tech Zone - SiS je svojo slavo dosegel v času 486 procesorjev, ko je imel kar zavidljiv tržni delež. S prihodom Pentium procesorjev pa se je vse spremenilo. Na trgu chipsetov je začel dominirati Intel, SiS pa se je v upanju na boljše čase umaknil na low-end trg. SiS je do nedavnega proizvajal visokointegrirane rešitve, ki pa niso naletele na kak večji odziv. Problem je bila predvsem hitrost SiS-ovih chipsetov (do 30% padec zmogljivosti v primerjavi z nakaterimi Intelovimi chipseti). Izgleda, da so boljši časi tukaj, saj se SiS usmerja tudi na malce bolj zahtevne trge s svojima novima chipsetoma 635 in 735. Oba chipseta sta še vedno visokointegrirana - ATA/100 IDE kontorler, AC97 zvočna kartica, 2 USB kontrolerja, Ethernet in HomePNA in Firewire vmesnik. SiS v čip ni integriral grafike, kar lahko samo pozdravimo, saj je bila integrirana grafika ena izmed najpočasnejših. Kljub visoki integriranosti pa to ni vse, kar nam SiS ponuja novega. Odločili so se namreč, da v 1 čip združijo tako...

0 komentarjev