»

AK-MP3

Slashdot - Pri podjetju AudioBooksForFree.Com, ki se sicer ukvarja z objavo avdio knjig, so naredili MP3 predvajalnik v ohišju nabojnika Kalašnikova.

Naprava ima 20 GB trdega diska, 8 MB vgrajenega pomnilnika ter osvetljen LCD prikazovalnik velikosti 128 x 64 slikovnih pik. Litij-ionska baterija je že vgrajena in lahko igralnik™ poganja do 10 ur, medtem ko je za nalaganje podatkov tu USB 2.0 kabel. Kot dodatno opremo dobite v kompletu še stereo slušalke, adapter za priklop na električno omrežje ter najpomembneje - prenosno torbico v kamuflažnih barvah. S praznim diskom stane

3 komentarji

USB "ključi"

Tom's Hardware -

CD je sicer res postal glavni medij za prenašanje podatkov, saj na njem sloni večina računalniške industrije, a obstajajo tudi drugi načini, kot so tračne enote, USB ohišja in DVDji, medtem ko se diskete dandanes uporabljajo zelo redko.

Na Tom's Hardware so si ogledali t.i. USB "ključe", ki so v bistvu zelo majhni diski, ki delujejo podobno kot pomnilnik, saj nimajo gibljivih delov. Na njih se lahko navadno spravimo od 8 do 1.000 MB podatkov. Posebnost teh diskov je v tem, da jih priključimo v prazen USB vtič in preprosto z njim upravljamo kot z običajnim diskom. V novejših operacijskih sistemih ne potrebujete niti gonilnikov.

1 komentar

Corsair XMS3500 vs Kingston KHX3500

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Zadnje čase so vse bolj priljubljeni PC3500 pomnilniški moduli. Na Slo-Techu smo sicer že pisali o Kingstonovih in Corsairjevih že omenjenih modulih.

Na Bjorn3D so pretestirali omenjena modula obeh proizvajalcev. Sicer ne preveč dolg test je vseeno pokril nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE, PC Mark 2002 in pa Sandra 2002. Oba proizvajalca se seveda izkažeta kot odlična. Na testih sta se izkazala kot zelo hitra in stabilna, saj med njima skoraj ni bilo razlik. Kot pravi avtor, bi bilo bolje, da bi jih imel dlje na testu, da bi opazil tisto pravo razliko. Edino, kar že takoj govori Kingstonu v prid, je cena, ki je kar nekaj dolarjev cenejša od Corsairjevih modulov. Več o tem.

3 komentarji

Zunanji trdi disk

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Prostora na računalu vedno primanjkuje, saj se podatki kopičijo in kopičijo. Seveda lahko dokupimo običajen IDE trdi disk in ga vgradimo v računalnika, a nekaterim je pomembna mobilnost, da lahko svoje informacije nosijo naokoli v malo večji torbi. Prav temu služijo eksterni oz. zunanji trdi diski in enega izmed njih so stestirali na Bjorn3D. A to ni tisti obesek, ki prenaša en gigabajt podatkov, temveč je bila to 80GB zverina. In če jo hočemo priklopiti potrebujemo le USB 2.0 kabel in prav tak priključek v računalu in to je to!

7 komentarjev

Osemkanalni zvok

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Na Bjorn3D so objavili test zvočne kartice z imenom Hercules Gamesurround Fortissimo III 7.1, ki, kar ste verjetno ugotovili že iz imena, podpira osemkanalni prostorski zvok. Na kartico lahko priklopite analogne ali digitalne zvočnike, prozivajalec pa poudarja, da kartica pokaže vso svojo moč šele s priključitvijo slednjih. Če bi torej radi imel najnovejše čudo zvočnega sveta v svoji kištici, si test le oglejte, a ne pozabite, da imate navsezadnje le dve ušesi.

8 komentarjev

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji

Flash Memory Reader/Writer

Bjorn3D - Da, s pojavo digitalnih fotoaparatov se je razmahnila tudi uporaba t.i. FlashMemory pomnilniških kartic, seveda v več različicah. Imajo namreč kar nekaj prednosti, kot so hitrost, velikost (oz. bolje rečeno majhnost) ter neobčutljivost na udarce. Toda kako potem te podatke spraviti na naše diskovje?

Pri Bjorn3D so si ogledali napravo, ki služi natančno temu namenu, povezavi FlashMemory kartic z računalnikom, Imation FlashGo! Universal Flash Memory imenovano. Prisodili so ji visoko oceno, ima pa naprava eno veliko pomanjkljivost, če imate računalnih pod mizo se boste morali z vsako kartico plaziti tja dol. Klik!

6 komentarjev

Božirke

[GiBTEK] - Uporabljate kaj termo božirke? Ne veste kaj je to?! To je tista zadeva, ki jo namestimo na žico, segrejemo in se vse skupaj stisne in skrči. Že veste na kaj mislim? Sam sem odkril uporabnost skrčkov, kot jim sam rad rečem, že kar nekaj časa nazaj, opažam pa da njihove resnične uporabnosti in prilagodljivosti ne izkoristite. Sam imam v računalu vse polno te zanimive termične snovi (če je kdo videl moje računalo v Piranu od znotraj lahko to potrdi).

Sicer pa termo božirke niso uporabne samo za žice in vodnike, temveč jih lahko uporabite za en kup bolj ali manj neverjetnih reči. Lahko izolirate in utrdite konektorje, skupaj spnete več kablov naenkrat, da ni takšne zmešnjave v računalu in...

8 komentarjev