»

Intrevju z Andrewom Humberjem

3dcenter - Na 3DCenter.org so pred nedavnim objavili intervju z Andrewom Humberjem. Andrew Humber je človek, ki je svojo računalniško kariero pričel pri STB, nadaljeval pri sedaj že propadlem 3dfx in se sedaj znašel kot evropski PR manager pri Nvidii. V intervjuju so govorili predvsem o prihajajočem GeForceuFX, dodatknili pa so se tudi Nvidiinih napovedih za prihodnost. Angleško in nemško.

1 komentar

Intervju s Keithom Kowalom

VTR-Hardware - Na spletni strani VTR-Hardware so objavili zapis intervjuja, ki so ga izvedli s Keithom Kowalom prejšnji teden v Parizu. Keith Kowal je zaposlen pri tajvanskem gigantu VIA, kjer dela kot menedžer trženja Viinem glasbenem oddelku, kjer je priznan kot eden najboljših strokovnjakov za področje glasbe sploh. Kaj zanimivega je imel povedati, si lahko preberete tukaj.

1 komentar

Intervju s Kevinom Mitnickom

Slashdot - Na priznani spletni strani Slashdot so danes objavili intervju, ki ga je svetovni splet že dalj časa pričakoval. Intervju s Kevinom Mitnickom. Če se spomnite, je bil Kevin že pred časom (do leta 2000) zaradi različnih vdorov zaprt, uporabo računalnika pa so mu prepovedali do januarja 2003. Še isti dan, ko mu je kazen prepovedi uporabljanja računalnika pretekla, so Slashdotovci pozvali obiskovalce svoje strani, naj pripravijo in vpišejo vprašanja, ki bi jih želeli zastaviti Kevinu, ta pa je obljubil odgovore nanje v prihajajočem intervju. No, odgovore smo končno dočakali, Slashdot je le objavil težko pričakovan intervju.

6 komentarjev

"...I used to hack with Windows laptop and I got caught, now I use PowerBook..."

News.com - Takole nekako bi se lahko začela nova reklama za PowerBooke, v kateri bi nastopal verjetno najbolj znani heker vseh časov, Kevin Mitnick.

Po dolgih letih bo namreč spet lahko začel uporabljati internet. V tem članku si lahko preberete kam bodo odpotovali prvi paketki, ki jih bo v internet poslal prvič po 8 letih.

In kaj ima pri vsem tem Apple? Kevin Mitnick si je za svojega sodelavca v online življenju izbral ravno 17" PowerBooka :)

9 komentarjev

Kevin skoraj prost

CNN.com - Kevin Mitnick je zagotovo ena izmed najbolj znanih računalniških osebnosti, saj je bil obtožen marsikaterih vdorov v tuje računalniške sisteme. Izpuščen je bil leta 2000, a mu je bila prepovedana uporaba računalnika do 20. januarja 2003. Kevinu manjka le še slab mesec do popolne "svobode", če pa vas zanima kaj več, si preberite CNN-ov članek ali pa si na uradni strani Free Kevin oglejte zakulisje.

3 komentarji

Seks ni več zanimiv

Vnunet - Če bi se pustili voditi statistiki, potem bi lahko razglasili vsesplošen problem naravnega prirastka. Spletnoiskalni trendi že dalj časa kažejo na padanje ključne besede "sex": leta 97 jo je vpisal vsak šesti obiskovalec, 2001 pa le vsak dvanajsti obiskovalec spletnega portala Excite -- pa še te poizvedbe so bile (naj bi bile) bolj "izobraževalne" narave. Klik!

4 komentarji

Intervju s Stevom Ballmerjem

Sun-Times - Pri Sun-Times so objavili intervju s Stevom Ballmerjem - z drugim najpomembnejšim človekom v Microsoftu (prvi je še vedno kakopak Bill Gates). S tem člankom so hoteli izvedeti, kako Microsoft gleda na Linux. Ballmer je povedal, da je Linux in Open source nasplošno v redu, ker sili druge (predvsem Microsoft) k inovativnosti. Povedal pa je tudi, da je Linux rak rana. Logično, saj Microsoftu dela precej preglavic. To je samo povzetek. Veliko več podrobnosti boste našli, če si boste vzeli čas in prebrali intervju.

5 komentarjev