»

Prijazno oko Velikega brata

Slashdot - V Pittsfordu v ZDA bodo letos avgusta odprli poseben dom za ostarele. Stanovalci doma za ostarele (pravzaprav gre za posebno naselje) bodo opremljeni s sledilnimi napravami, ki bodo osebju v primeru zdravstvenih ali drugih težav omogočile natančno lociranje starostnika na območju celotnega naselja.

Vsa stanovanja bodo tudi opremljena s senzorji, ki bodo strežnemu osebju sporočali kdaj stanovalci vstanejo, verjetno pa je odveč poudariti, da bo naselje dobro pokrito tudi z videokamerami.

Vsekakor je to eden od primerov, ko nadzorna tehnologija ljudem pomaga. Ne glede na to ali je tehnologija do uporabnikov prijazna ali ne, pa kaže, da postajajo domovi za ostarele nekakšen poligon za testiranje nadzornih tehnologij. Če ne verjamete, si le preberite na kakšne načine je mogoče uporabiti tehnologijo RFID.

2 komentarja

Pomagajte!

3delavnica - Na naši prijateljski strani, 3delavnici, se je v forumu razplamtela debata o pomoči Janku, 35-letnemu invalidu, ki živi v domu za ostarele. Se zanima za računalnike ter s predpotopno verzijo le-tega izdeluje čestitke, s čimer zasluži tudi kakšen nujno potreben dodaten tolar. No, dejstvo je, da Janko potrebuje novejši računalnik, katerega si ne more privoščiti. Kliknite na to povezavo, malo pobrskajte po podstrešju, ter poglejte, česa več ne uporabljate. Debata o tem tudi na našem forumu. Saj veste, kaj pravijo: Slovenci smo v bistvu dober narod...

3 komentarji

Življenje sistemskega administratorja

Slo-Tech - Ste si kdaj zaželeli bíti sistemski administrator? Upravljati ter imeti pod nadzorom velike računalniške sisteme? No, dejstvo je, da življenje skrbnikov računalniških sistemov še zdaleč ni enostavno. Predstavljajte si gôro uporabnikov, ki vas dnevno osrečuje s svojimi težavami, posebno veselico pa predstavljajo velike napake v sistemih. Še posebno če zanje nite krivi vi. Torej, kakšno je takšno življenje v resnici, nam je razkril Sam Varghese, ki je spisal dolg članek na to temo. Klik!
Pa srečno novo leto še od mene.

0 komentarjev

Odprta ali zaprta?

Overclockers.com.au - Stranica ohišja - namreč. Na avstralskih navijalcih se je razplamtela dokaj zanimiva debata, ali je bolje uporabljati računalo z odprto ali zaprto stranico. Je važnejši brezprašni okoliš računala - ali bi raje imeli tistih nekaj stopinj hladnejši procesor? Ali zaprto ohišje dejansko pripomore k mešanju zraka? Klik! Še opozorilo - za gledanje foruma OC.AU morate biti prijavljeni, kar je neumno - a vam vseeno ne bo vzelo več kot 2 minuti vašega časa.

3 komentarji

Prenovljena 3delavnica

3delavnica - Spletna stran 3delavnica je doživela prenovo - in če mislijo fantje v takem tempu in stilu nadaljevati naprej, se jim piše še lepa prihodnost. 3delavnica je spletna stran, ki se ukvarja z vsem, kar je povezanega z grafičnim oblikovanjem, tako tri- kot dvodimenzionalnem. Na svoji strani imajo tutoriale za več grafičnih programov (Photoshop, Bryce, 3D Studio,...), v kateri lahko preberete razne trike, dosegljive z dotičnimi programi. Uvedli so tudi galerijo, v katero lahko vsak prijavljen uporabnik doda svoje delo. Kaj naj rečem - mene so že potegnili noter . Baje mislijo fantje narediti tudi animirani dvajsetminutni filmček...

1 komentar

Nesreča ne počiva

Slo-Tech - Našo prijateljsko stran, ki se takisto ukvarja z navijanjem ter hardverom, Slo-Comp, je pred tednom in pol doletela grozna nesreča. Izgubili so vse. Novice, forum, skripte. Vse. Sedaj so popolnoma prenovili stran, ji dodali desni meni ter polepšali barvno paleto. Pohvalno, saj stran izgleda dosti bolj živo. V upanju, da bodo v prihodnje bolj redno delali varnostne kopije podatkov, in z željo, da ne bodo imeli več težav s strežnikom.

0 komentarjev