»

Opteron 2,0 GHz kmalu?

The inquirer - Bo AMD res izdelal Opterona, tiktakajočega pri 2000 MHz? Na strani The Inquirer poročajo, da se bo novi Opteron pridružil 1,40, 1,60 ter 1,80 GHz modelom, ki se že prodajajo. Na strani X-bit labs pa poročajo tudi o tem, da naj bi se delavna napetost iz sedanjih 1,55 V znižala na samo 1,45 V. To pa lahko pomeni, da je stopnja donosa high-end Opteronov visoka. Če je temu res, bomo jeseni že lahko občudovali še hitrejše Athlone 64. Celoten članek.

11 komentarjev

Bartoni, drugikrat

več strani -

O Bartonih smo danes že poročali. Ogledali ste si lahko teoretičen članek X-Bit Labsovcev, sedaj, ko se oboroženi z vsemi informacijami, pa je na vrsti praksa -- testi. Ne mislim dolgoveziti, teste si oglejte kar sami:

Pa imate dobršno mero branja za dolg ponedeljkov večer, ako nimate na urniku kaj edukativnega branja.

11 komentarjev

Opteroni ...

X-Bit Labs -

Izid Opteronov je vedno težje pričakovan in komaj čakamo, da bo vendarle napočil tisti 22. april, ko se bo njihova prodaja uradno pričela. Do takrat nam ostanejo le špekulacije in premlevanje vseh mogočih podatkov o novih procesorjih, ki so že na voljo. Začnimo s frekvencami. Opteroni bodo sprva dobavljivi s takti 1,40, 1,60 ter 1,80 GHz, kasneje pa se jim bo pridružil tudi dvogigaherčni bratec. X-Bit Labsovcem pa je celo uspelo dobiti shemo jedra novih procesorjev.

Označbe na njej predstavljajo:
  • Logo 1: AMD Trademark logo,
  • Logo 2: AMD-jev logo,
  • Text 1: OPN,
  • Text 2: interne informacije ter datum proizvodnje,
  • Text 3: serijsko številko,
  • Text 4: podatke o...

11 komentarjev

Podatki na obesku za ključe

X-Bit Labs -

S podatki je križ. Enkrat jih je preveč, drugič premalo, njihovega prenašanja pa raje ne omenjajmo. Da bi bilo življenje z njmi lažje, so na X-Bit Labs primerjali pet t.i. USB pogonov, katere na računalnik priključimo prek USB vrat, podatki pa se na njih shranjujejo elektronsko ter popolnoma brez premičnih delov. Sliši se odlično, kako pa je s tem v praksi?

Praksa se ponovno bistveno razlikuje od teorije. X-Bit Labsovci so namreč ugotovili, da te naprave dokaj -- približno 10 % -- obremenijo procesor, prenosi pa so, milo rečeno, mizerni. Na njihovo merjenje v megabajtih kar pozabite, saj celo enomegabajtnega prenosa ne boste dočakali. Klik!

...

11 komentarjev