»

Kingston HyperX PC3500

110110111001

vir: Explosive Labs
Explosive Labs - Pred kratkim se je na slovenskem trgu pojavil overclockerjem prijazen pomnilnik, ki ga izdeluje Kingston. Govorim seveda o seriji HyperX. Izdelek se po mnenju nekaterih še ne more popolnoma primerjati z najhitrejšimi palčkami Corsair-ja in podobnih podjetij, ki so na navijalskem delu trga že dlje časa, a v praksi se pokaže za odličnega. O tem so se prepričali opisovalci na strani Explosive Labs, katerim je pod roke prišla inačica s 512 megabajti in privzeto frekvenco 434 MHz. Opis si vsekakor preberite.

5 komentarjev

Vse o pomnilniku

Overclockers.com - Overclockers nam ponovno razširjajo računalniška obzorja z novim člankom. Tokrat so pod drobnogled vzeli pomnilniške module RAM, katere so natančno premerili za vse možne količne. Velikost, poraba, hitrost ... Ste vedeli, da lahko 2 GB DDR333 RAMa porabi več kot 30 W energije? Vas zanima, kako in zakaj vpliva velikost in število čipov na njih navijanje? Vse odgovore in dodatna pojasnila, kot npr. kaj je registered RAM, najdete v tem članku.

1 komentar

Koliko v resnici stane RAM?

Kiberpipa - Odgovor na vprašanje v naslovu vam dam kar takoj: 16 megabajten DRAM čip, ki tehta pičla 2 grama, stane -- 32 litrov vode, 1,6 kilograma fosilnih goriv, 700 gramov elementarnih plinov (največ dušika), 72 gramov kemikalij (čez 100 različnih, med temi veliko smrtonosnih).

To verjetno ni ravno odgovor, ki ste ga pričakovali, toda uničevanja okolja se pač ne da izmeriti v dolarjih, funtih, jenih in tolarjih.

Kljub temu, da se računalništvo zdi hi-tech in čisto, se okoli njega dogaja veliko takšnih in drugačnih umazanij. To so ugotovili raziskovalci na Tokijski univerzi Združenih narodov. Omenjeno raziskavo bomo med nakupom svojega naslednjega mlinčka verjetno raje poskušali odmisliti.

Kam vse to pelje pa prepuščam vaši domišljiji ali še verjetneje, nočnim moram ...

33 komentarjev

Test KT400 matičnih plošč

SocketA

vir: Planet 3D Now
Planet 3D Now - Ponovno novica za katero me bo morphling1 linčal, saj imamo že lasten test KT400 osnovnih plošč, a naj bo. [:)] Na Planet3DNow so namreč spisali primerjalni test treh osnovnih plošč. Tokrat so pod drobnogled vzeli plošče proizvajalcev AOpen, Asus ter Shuttle, razpisali pa so se kar na šestnajstih straneh. Če razumete nemško, klik, ostalim pa je na voljo preveden klik!

3 komentarji

Nov članek

Slo-Tech - Okej, leto je okoli ([:D]) in dodan je bil nov članek. Tokrat sta se MadManMato ter Gandalfar, eden redni uporabnik našega foruma ter drugi kar sam tajni policaj v naši mali državici, spravila napisati članek, ki se dotika samih osnov brskanja po Googlu, najbolj izpopolnjenemu brskalniku pod obličjem našega Sonca. Članek je nujno branje za vse, ki umetnosti osnov spletnega iskanja še niste privzeli. Klik!

Še nagradna igra: Tisti, ki prvi v spletu najde sliko plišastega Harley Davidsona, dobi zastonjsko Milko. Na račun Gandalfarja. Da ne boste rekli, da ne spodbujamo učenja na lastno pest [:D]. Časa imate en teden, začenši sedaj. Predloge pošljite na ta naslov.

9 komentarjev

Še vedno smo pridni

Slo-Tech - Hehe, začenja se sezona! Kaj to pomeni? V prihodnosti se lahko nadejate grmade člankov, testov ter ostalega, tudi recenzij DVDjev, se ve. Danes je na vrsti prav ta, z DRSergioDJem, našim recenzorjem, na čelu. Tokrat je pod drobnogled vzel film Go (Kaj dogaja?). Ker sam filma nisem gledal, vam na kratko v novici ne morem povzeti dogajanje, tako da vam ukazujem: Klik!

7 komentarjev