»

Sony in internetna telefonija

PC Magazine - Podjetji GlowPoint in Sony sta združili moči in se pridružili izdelovalcem programske opreme, ki ponujajo aplikacije za internetno telefonijo. Brezplačno storitev so poimenovali Instant Video Everywhere, poleg glasovne komunikacije pa omogoča tudi videokonference. Sony bo najnovejši izum dodajal k prenosnikom Vaio BX, ki bodo opremljeni s spletnimi kamerami. Vsak uporabnik programa bo imel tudi lasten poštni predal za sporočila in unikatno številko, na kateri bo dosegljiv, kar bo približalo koncept klasičnemu telefoniranju in posledično olajšalo delo uporabnikom, neveščim sodobnih tehnologij.

6 komentarjev

Telekomovih podražitev še ne bo

Finance - V zadnjih tednih in mesecih smo tisti, ki opazujemo delo finančnega ministra, opazili napore za dosego dokaj ambiciozne letne stopnje inflacije (stopnja inflacije pomeni, za koliko odstotkov se življenske potrebščine podražijo v določenem obdobju). Očitno med omenjene težnje državnih finančnikov spada tudi brzdanje stroškov za telekomunikacije. Ne vemo sicer, kaj naj si mislimo ob nekaterih državnih izdatkih, o katerih nas obveščajo mediji, npr. gradnja hangarja za tako opevano vladno letalo.

A vendar, Telekom Slovenije, ki je za letošnje poletje napovedal dve vrsti naročniških dostopov in posledično podražitev telefonske naročnine za polni dostop (slednjega bi na začetku imeli vsi analogni naročniki), tega preprosto še ne bo uvajal. Telekomove cene bodo tako ostale nespremenjene, tako notranje, kot tudi tiste v mednarodnem prometu.

3 komentarji

Telefonija spet dražja

Telekom Slovenije - Od danes (01. 02. 2003) dalje se je telefonska naročnina za fiksni priključek povečala za nekaj manj kot 10%. Telekom Slovenije vam bo po novem za naročnino na enojčni priključek poslal položnico za 2.568 SIT, za t.i. "dvojček" pa 2.088 SIT. Cene ostalih storitev ostajajo (zaenkrat) nespremenjene, omeniti pa velja, da tudi junij ni daleč, ko bo Telekom Slovenije (morebiti) uvedel dva naročniška paketa (in morda še kaj).

Uradno obvestilo.

23 komentarjev

Dražje telefoniranje

Finance - Vsem revežem na dial-upu, da vas malce spomnimo, 1. decembra se bo podražila telefonska naročnina, ki bo po novem znašala 2.500 SIT, kar znaša 550 tolarjev več od sedanje. Telekom opravičuje dražjo naročnino z dodatnimi funkcijami, ki jih bo le-ta prinesla. Brezpogojno preusmerjanje klica, konferenčna zveza, klic brez izbiranja so le najpomebnejše.

Za vse, ki se ne strinjate s to potezo (dražjo naročnino), pa je Telekom pripravil alternativo. Uvedli bodo nov paket, ki se bo imenoval enostaven paket. Klici v tem paketu znotraj države bodo za slabih 50% dražji (kar devet tolarjev na minuto), klici v tujino pa za povprečno 15. Prav tako enostaven paket ne bo podpiral nekaterih funkcij, kot so klicanje na številki 0881 in 090 ter druge. Klik!

Hvala YoYo za povezavo do novice.

20 komentarjev

Telekom Slovenije bo sprožil upravni spor

Mladina - Kot poroča Mladina, se je naš predragi monopolist (beri: Telekom) odločil sprožiti upravni spor v zvezi z odločitvijo ATRP (agencija za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto) glede cen naročniških paketov.
ATRP se namreč ni strinjala s Telekomovim predlogom mesečnih naročnin tako za standardni kot za enostavni naročniški paket je pa soglašala s povišanjem cen klicev pri enostavnem naročniškem paketu. To pa Telekomu ni bilo všeč, zato se je odločil za omenjeno potezo, poleg tega pa tudi ne namerava objaviti novih cen in naročniških svežnjev.
Praktična posledica te odločitve za uporabnike je da ostanejo sedanje cene nespremenjene, kako pa se bo razpletel spor med Telekomom in ATRP pa bomo še videli.

22 komentarjev

Telekom uvaja kaj?

Finance - Pri mobilnih operaterjih smo vajeni naročniških paketov, ki se med seboj razlikujejo po ceni naročnine in storitev. Naročniške pakete bo uvedel tudi Telekom, najprej dva, enostavnega in standardnega, kasneje pa še enega. Enostavni bo imel enako naročnino kot sedaj, podražile pa se bodo cene klicev na 8,00 SIT (prej 5,25) in tudi mednarodnih klicev za 60 %. Pri standardnem paketu pa bo naročnina znašala 3000 SIT, ostale cene pa bodo nespremenjene. Klik.
Kot da ni dovolj da so cene povišali mobilni operaterji, sedaj nas bo obiral še Telekom.

20 komentarjev

20% povišanje telefonskih stroškov

Jaz - Tilen mi je posredoval zanimivo povezavo, v kateri piše, da bomo kaj kmalu deležni prekleto opaznega povišanja cene telefonskih impulzov in naročnine. Tako naj bi 1. aprila impulze podražili za 9.5% (na 4.01 SIT), naročnino pa za 7.2% (na 1173.05 SIT), 1. junija pa naj bi nas čakala nova podražitev, in sicer za 9.6% (na 4.39 SIT) za impulze in 7.3% (na 1258,68 SIT) za naročnino. Tem cenam prištejte še DDV in pridete do zanimive ugotovitve, da se bo delo na internetu in na splošno telefoniranje v kratkem podražilo za 35%. Koliko so dotične informacije resnične ne vem, ker jih nisem zasledil s strani nobenega drugega vira, toda vsekakor so zelo alarmantne. Če so resnične, potem predlagam revolucijo. Kaj pravite, tovariši ?

18 komentarjev

MSN spletna stran razmišlja o naročnini

ZDNet - Microsoft je danes potrdil, da razmišlja o uvedbi naročnine na določene vsebine (Premium services) na njihovem znanem portalu, MSNBC.com. Hotmail in nekatere druge storitve bodo ostali takšni, kot so bili do sedaj; pri tem pa bodo dodali nekaj dodatkov, ki pa bodo plačljivi. Ti dodatki bodo na primer glasba v živo, izboljšane igre na MSN-u in podobno. Govori se, da bo prva MSN stran, ki bo uvedla plačljive storitve, angleška, MSN-UK, ki bo zaračunavala nekje 60 angleških funtov na leto za dodatne storitve; vendar te govorice niso uradno potrjene.
Analize so pokazale, da oglaševanje na spletu ni učinkovito, saj kljub temu da ima nek portal lahko ogromno obiskovalcev (MSN-UK ima 14 milijonov obiskov na mesec), oglasi ganejo le malo ljudi. Večina ljudi (vključno z mano...) jih namreč kar prezre.
Že nekaj drugih spletnih strani je uvedlo storitve na naročnino, vendar brez večjega uspeha. Yahoo npr., ki je januarja uvedel plačljive male oglase (prej so bili namreč brezplačni), je...

0 komentarjev