»

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

Intel napoveduje

X-Bit Labs - Intelovi predstavniki so v ponedeljek predstavili še nekaj dodatnih informacij o prihajajočem 64-bitnem procesorju. Procesor bo kodno poimenovan Montecito, premierno pa bomo videli tudi novo tehnologijo. V procesor bosta namreč vgrajeni dve jedri. Ostale novosti bodo več kot milijarda tranzistorjev, 0.09-mikronska tehnologija izdelave, 18 MB L3 predpomnilnika lociranega na procesorju samem ter nov sistem FSB, o katerem pa zaenkrat še ni znanega skorajda nič. Procesor lahko pričakujemo v letu 2005; o ceni še ni podatkov. Klik!

8 komentarjev

Nižje cene Pentiumov

X-Bit Labs - Da, tudi takšne stvari se dogajajo. Znižanja cen, namreč. No, Intel je pravkar napovedal eno izmed njih. Po poročanju X-Bit Labs naj Intel cene znižal 23. februarja za od 7 do 20 %, odvisno od modela. Toda to še ni vse. Obeta se nam še druga pocenitev. Ta naj bi se po predvidevanjih zgodila v začetku marca, ko bo Intel izdal Penitum 4 3.2 GHz. Tudi takrat naj bi bili priče nekajodstotnemu znižanju cen. Hurej!

4 komentarji

Intel končuje s proizvodnjo nekaterih procesorjev

X-Bit Labs - Kot si lahko preberemo v tej novici na x-bit labs, bo Intel kmalu prenehal z proizvodnjo nekaterih svojih 'počasnejših' procesorjev. Tako se bodo od nas najprej poslovili Pentiumi 3 M z hitrostjo 1 GHz in 800 MHz ter mobilni Celeron 1,33 GHz, sledili jim bodo Pentium 4-M 1,70 GHz, Pentium III-M 1,13GHz ter mobilni Celeron 1,20 in 1,50 GHz, za njimi bodo v pokoj odšli Pentium III Xeon 700 MHz z 1 MB/2 MB L2 predpomnilnika in 900MHz model z 2MB L2 predpomnilnika, na koncu pa nas bodo zapustili še Pentium III 1,13 GHz z 512 KB L2 predpomnilnika.

2 komentarja

Vedno manj mikronov

X-Bit Labs - Intel nadaljuje s svojo agresivno politiko zmanjševanja litografije svojih procesorjev in izdelkov nasploh. Po poročanju X-Bit Labs nameravajo takó pri Intelu že sredi letošnjega leta pričeti s proizvodnjo v 0.09-mikronski tehnologiji. Prav tako sta, vsaj po njihovih besedah, naslednja procesorja, to sta Prescott in Dothan, že izrisana in čakata na začetek proizvodnje. Prescott naj bi se na prodajnih policah znašel še letos. Pojavlja pa se vprašanje, do kam bo zmanjševanje litografije še mogoče. In kaj po tem ...

13 komentarjev

Intel spreminja načrte

X-Bit Labs -

Intel ponovno spreminja načrte. Po tem, ko smo že pred časom poročali, da nameravajo v prihodnosti predstaviti procesorje z dvema jedroma, so si očitno premislili. Procesor kodno poimenovan Chivano se bo tako pojavil šele proti koncu leta 2005. Chivano bo v resnici dvojedrna verzija procesorja Monteico, ki ga bo Intel predstavil že leto poprej -- 2004. leta. Procesorja bosta zgrajena v 0.09-mikronski tehnologiji.

Tudi Itanium 2 se še vedno prodaja odlično, predvsem na račun velikega L3 predpomnilnika ter visokim delovnim frekvencam. To leto bodo predstavili tako še Itaniume2 s čipi Madison ter Deerfield, ki bodo tiktakali pri 1.5 GHz ter več, opremljeni pa bodo s 3-6 MB L3 predpomnilnika. O velikosti predpomnilnika ter delovnih frekvencah Chivana ter Monteica Intel zaenkrat ostaja še skrivnosten. Novica.

0 komentarjev

Intel objavil poslovne rezultate

X-Bit Labs -

Procesorski gigant, podjetje Intel, je danes objavil poslovne rezultate lanskega leta. Kot je bilo pričakovati, je podjetje še zmeraj dokaj dobro stoječe z veliko dobička. Poglejmo številke.

Prihodki od prodaje so v lanskem letu znašali 26.8 milijarde dolarjev, kar je za slab odstotek več kot v letu 2001. Njihov dobiček je v celotnem lanskem letu znašal 3.1 milijarde, kar je za 41% več kot v predpreteklem letu. Dodatne statistične informacije so na voljo na v novici na X-Bit Labs.

0 komentarjev

Intel malo hitreje

News.com -

Vsak dan bolj dobivamo vtis, da ima Intel neko generalno prednost pred AMD-jem. Da, ko se AMD zadere, se Intel zasmeji. Da, ko Intel kihne, AMD dobi pljučnico.

No, res je, da Thoroughbredi prihajajo na naše police, a na Opterona še vedno čakamo -- in AMD je nekam sumljivo tiho glede njegovega 64-bitnega paradnega konja. Se pa je oglasil Intel ter napovedal, kaj smemo pričakovati od strežniških procesorjev v prihajajočih letih.

Da, prvi Itanium je bil podjetju (dobesedno) v sramoto, a je Itanium 2 popravil slabi priokus. To poletje se lahko nadejamo Itaniuma 2, sparjenega s kar 6 MB tretjestopenjskega predpomnilnika, tiktakajočega na gigahercu in pol. Procesor bo vseboval 500 milijonov tranzistorjev. Leta 2004 bomo ugledali Madisona z 9 MB L3 predpomnilnika, ki je bil na roadmap dodan naknadno. Da o letu 2007 ter procesorjih z dvema jedroma na enem vezju ne govorim. Obljub so jih polna usta, upajmo, da se jih bodo držali. Mi pa čakamo AMD-jev odgovor... [:D] ...

5 komentarjev

HyperThreading gor, HyperThreading dol

The inquirer - Intel je zopet povzročil velik dvig prahu okrog njihove HyperThreading (HT) tehnologije. Po poročanju The Inquierja naj bi majhna modifikacija procesorja (prestavitev enega pina) zadoščala, da le-ta ne bo prepoznan kot HT-compliant in tako posledično čipovje ne bo vklopilo podporo HT. Zakaj bi kdorkoli počel kaj takega? Da, v ozadju je ponovno denar. Intel upa, da si bo s takšnim izsiljevanjem pridobil dodatnih deset dolarjev z vsakim prodanim čipovjem, če bo lastnik želel uporabiti prednosti HT. Da ne omenjamo, da boste za uporabo HT potrebovali novo ploščo. Fej in fuj!

6 komentarjev

Dodatne informacije o NV20

ZDNet - Nvidia vsekakor opravlja zelo dobro delo pri promociji NV20... skoraj vsaki dan se pojavi kakšen novi članek oziroma govorica o nasledniku zelo popularnega GTSja. Tokrat nas razveseljujejo pri ZDNetu, kjer so menda dobili dostop do "skirvnih načrtov". Samih specifikacij ne objavljajo, zato pa toliko več govorijo o podprtih tehnologijah in hitrosti. Verjetno najbolj zanimiva informacija je to, da bo hitrost NV20 odvisna od igre, ki jo poganja. V "navadnih" igrah z malo detajli ( veliki trikotniki, preprosta geometrija, mala globina ) bo stvarca "le" dvakrat hitrejša od GF2 Ultre, medtem ko bo v kompleksnih igrah z velik majhnimi trikotniki, zapleteno geometrijo in veliko globino scene tudi do sedemkrat hitrejša! Druga zanimivost je precej izboljšana podpora FSAAju. NV20 naj bi pri mehčanju robov bil kar trikrat hitrejši od Ultre, kar pa naj bi se spet podvojilo pri zelo zapletenih scenah. V glavnem, čip izgleda precej fascinanten, če pa vas zanima več podrobnosti, se odpravite sem!...

5 komentarjev