»

Videoposnetek S-T vikenda v Piranu!

Slo-Tech - Po dveh mesecih in pol smo se, samo za vas, potrudili in sestavili kratko predstavitev Slo-Tech LAN partya v Piranu. Filmčič tehta zajetnih 33 MB, a povem vam, vreden je vašega časa. Dobite ga tukaj. To je zgolj začasno (in počasno), v nekaj dneh bomo video preselili na Slo-Techov strežnik. Če vam strežnik zavrne dostop - ni razloga za paniko, omejen je namreč samo na 3 uporabnike. Potrebujete tudi DivX 5.0.2 kodek, ki ga dobite na tem naslovu. Komentarji zaželjeni. Enjoy! [:D]

P.S.: V pripravi je daljša različica, ki bo izšla na CDju. Za nadaljnje informacije spremljajte Slo-Techove novice.

Dodali smo nov, hitrejši špegu™ (mirror). Veselo na vleko!

11 komentarjev

Poglejte si zemljico v 3D

Overclockers Australia - Za vse z nVidiinim grafičnim čipom in široko pipico v svet bo zanimiva tale stran - na njej si lahko dol potegnete programček, s katerim lahko potem (seveda ob podpori široke pipice v svet - priporočena je 128kbps) gledate cel svet v treh dimenzijah. Kako zadeva zgleda v gibanju, ne vem (jah, 56k modem ni ravno najhitrejša stvar pod soncem[:\\]), po slikah sodeč pa bi stvar utegnila biti kar zanimiva.

7 komentarjev

HardOCP + Slo-Tech = OK

Slo-Tech - Očitno se strani kot sta HardOCP in Overclockers Australia precej zanimata za vodno hlajenje, saj sta že pred časom objavili povezave na Slo-Techov forum, kjer sta tedaj Boeing in morphling1 predstavila svoje vodne bloke za hlajenje procesorja.
Danes pa sem na HardOCP zasledil še eno povezavo na Slo-Techov forum, in sicer na temo, kjer je morphling1 predstavil svoj trenutni projekt izgradnje vodnega bloka, ki bo hladil Herculesovega Radeona 8500. Zato bo Slo-Tech najverjetneje zopet deležen malce večjega obiska.
Mimogrede, če nove teme še niste opazili, potem je skrajni čas, da se pridružite debati.

1 komentar

Prihodnost zagotovljena tudi čipom

EETimes - Očitno diski niso edini, ki še dolgo časa ne bodo šli na odpad zgodovine. Svetla prihodnost je tudi na strani čipov, saj so znanstveniki na univerzi Cornell predstavili delujoč tranzistor, ki je v bistvu atom kobalta in je velik le 1.3 nanometra. Za primerjavo: današnji silicijevi tranzistorji so lahko veliki celo več kot 100 nanometrov. Čeprav gre za pomemben dosežek, pa znanstveniki navajajo, da je vse skupaj trenutno še vedno precej v povojih in da bo potrebno še veliko trdega dela, da bo tehnologija zrela za praktično uporabo. Obenem navajajo, da iščejo tudi nove alternative, ki bi lahko nadomestile sedanje silicijeve tranzistorje in poudarjajo, da so se za dostojnega naslednika zaenkrat izkazale tudi ogljikove nanocevke. Več o novem dosežku si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

400 GB diskovja

Source magazine - Na dotični spletni strani se lahko slinite nad zajetnimi 400 GB diskovja, zatlačenimi v 19" strežniško 1U (pet cm visoko) rackmount ohišje. Uporabljani so štiri Maxtorjeve zverine, za nadzor pa skrbi Intelov P3 866 s 384 MB pomnilnika. Zadevo le priključimo na omrežje ter skonfiguriramo, kar je odlično za podjetja, ki rabijo dostopati do velike količine podatkov. Heh, zamislite si potencial takega strežnika za nelegalno programsko opremo na kakšni hitri pipici v svet! No, tudi cena tega stvora ni očem prijazna - oskubila vas bo za 3600 zelenih.

0 komentarjev

Tudi RTV Slovenija ne zaostaja več

Slo-Tech - Pred kratkim so tudi na nacionalni televiziji popolnoma prenovili svojo spletno stran, ki je sedaj nekoliko bolj všečna. Poleg tega, da ponujajo prenos radijskih postaj v živo (kar omogočajo že nekaj časa) so se odločili ponuditi tudi prenos slike v živo. Tako lahko sedaj poleg obeh največjih komercialnih TV postaj (POP tv in kanala a) v živo spremljamo tudi program TV Slovenija. Že kar nekaj časa pa omogočajo t.i. avdio in video na zahtevo. Očitno se tudi v sloveniji na področju multimedije obetajo lepši časi.:\\ Hitra pipica ne bo odveč, klik pa tukaj!

9 komentarjev

ATIjeva nezdružljivost

HardOCP - OK, ko sem končno dobil hitro pipico v svet (kombinacija zanesljive Arnesove slovenske peering povezave do Slo-Tech strežnika, ki je na Telemach mreži, kateri dela povezava v tujino brez problema, ampak ker imam na Slo-Tech serverju shell in brskam prek lynxa, se mučim in mučim ), sem takoj zasledil eno lepo novičko na HardOCP. Po njihovih besedah se ATI Radeon tepe z ALI DDR čipovjem. Te dve zadevi naj pač ne bi delovali skupaj. Trenutno na obzorju še ni rešitve, ampak ATIjevi ter Acerjevi strokovnjaki delajo na tem problemu takorekoč dan in noč. Upajmo, da res...

0 komentarjev