»

Nova anketa!

Slo-Tech - Ker smo po 1200 preštetih glasovih ugotovili, da imate še vedno najraje sivomodro barvno shemo Slo-Techa, smo se odločili, da je danes dober dan za zamenjavo ankete. Kot veste, je problematika javnega objavljanja vašega e-mail naslova postala mestoma že moteča, saj si veliko spletnih strani kar same vzamejo pravico, da vaš e-mail naslov objavijo na javnem mestu, brez da bi jim vi to dovolili, oziroma brez da bi bili o tem sploh obveščeni. Zanima nas, kaj mislite o tem.

15 komentarjev

SQL Slammer: Postscriptum, legalus

The Register - Oni, ki je bil sprovedel napad črva SQLSlammer, je javnosti neznan.

Ni pa neznano podjetje, katerega izdelek je bil tarča napadov, katerih posledice smo preklinjajoče čutili vsi: Microsoft. The Korea Times (jok, ime :)) poroča, da skupina People's Solidarity for Participatory Democracy (s 3.000 podpisniki vred) kani vložiti tožbo proti Microsoftu, saj naj bi ta ne le omogočil delovanje črva, ampak tudi ne storil dovolj, da bi podjetja oz. administratorji varnostni Lukenj™ zakrpali pravočasno. Vprašanje lenih plačanih administratorjev na bankino, nekatere moti predvsem to, da se tožniki zavedajo, da se pravi ZliUporabnik skriva v net-goščavi, a vseeno gonijo svojo.

Windows Update v.9: Že mesec dni niste posodobili sistema. Operacijski sistem se zaklepa.

6 komentarjev

DDoS preko MS SQL 2000 & nedosegljivost slo-tech.com

moj.net - Verjetno ste vsi že opazili, da je bil Slo-Tech danes nedosegljiv. Neposredni vzrok je bil preobremenjen usmerjevalnik na Moj.Net, posredni pa ZlobniKod™ za Microsoftov SQL Server 2000. ZlobniBojzi™, avtorji ZlobniKod™-a so očitno spisali exploit, ki preko luknje, objavljene junija 2002 (uporabniki BedneKode™ kliknite tukaj za opis napake in popravek) iz MSSQL 2000 naredi DDoS agenta. Moj.Net je začasno izključil vse okužene strežnike z SQL Server 2000, tako da omrežje zopet deluje normalno.

47 komentarjev

Razpis

Slo-Tech - Pri Slo-Techu smo ugotovili, da bi bilo dobro, če bi imeli svoj banner velikosti 468x60 pik. Še nekaj pogojev:
  • pasica mora biti krajša od 10KB
  • iz pasice mora biti jasno razvidno da vodi na stran Slo-Tech
Da pa bo stvar bolj zanimiva... avtor izbrane pasice dobi prvo slo-tech majico. Predlogi na team@slo-tech.com

Dodatek: Dovoljene so samo slike (jpg,gif). Flash NI dovoljen. Predlog lahko pošljete v obliki animiranega gifa, vendar dvomim, da vam bo uspelo narediti animiran gif manjši od 10KB.

4 komentarji

Za razvedrilo

Overclockers Australia - Ponavadi vam postrežem samo z resnimi novicami. Ker sem danes malce bolše volje (zelo se namreč trudim, da bi s svojim pesimizmom postal pesimist no. 2 na slo-tech ), vam bom serviral nekaj toplega. Vsi smo že videli fotografije računalnika v navadni škatli, a ne? Kaj pa v škatli za pizzo? Če vas zanima, se odpravite sem. P.S. se opravičujem zaradi slabe kvalitete velike slike, a sem jo moral umetno povečati (na originalni strani so samo male slikice).

17 komentarjev

SliN!

HowStuffWorks - Na Slo-Techu vam vsake tolko pokažemo stvari, ki si jih ne boste nikoli mogli privoščiti (razen če ste Reso ), pač toliko, da vas razjezimo. Pred nekaj časa smo vam kazali tudi kulerske parabolične monitorje prav ogromnih velikosti. No, na strani HowStuffWorks pa sedaj lahko preberete članek, ki razlaga kako za vraga zadeva sploh deluje. Gre za posebno tehnologijo podjetja Elumens, ki z zakrivljeno sliko uporabniku daje vtis, da je v središču dogajanja, saj je pokrit celoten vidni spekter. Precej zanimiva (in ne preveč tehnična)...

2 komentarja

Jaome

HardOCP - Heh, na Slo-Techu smo se ob raznih Ameriških izpadih agresivnosti nad ubogimi komponentami vedno zgražali in jih označevali za st00pid narod. No, če vam je uničevanje pri srcu, si enostavno morate ogledati to stran. Na njej je galerija nekega Japončka, ki se je spravil nad malo morje procesorjev, od prvih Celeron preko Pentiumov3 do Duronov in TBirdov. Vseeno pa tukaj ne gre za brezsmiselno uničevanje, saj je tipo hotel pokazati, kaj vse se nahaja v procesorjih in kako so zgrajeni. Zelo priporočam!

0 komentarjev

Dober članek o Peltierjih

PC Mechanic - Na PC Mechanicu so objavili zares dober članek o peltierjih. Te zadevce so lahko ključ do zelo nizkih temperatur, lahko pa vam mimogrede izžgejo luknjo v procesorju. Verjetno ste že vsi videli slikice zoglenelih procesorjev. To seveda pomeni, da previdnost nikoli ni odveč pri delu s peltierji in dobra izobrazba je nujna za vsako igračkanje. Če se torej nameravate ukvarjati s peltierji, si PC Mechov članek le oglejte. Na Slo-Techu smo o peltierjih pisali že kar nekaj časa nazaj, naš članek pa lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Test grafikulj

Jaz - Pri Slo-Techu smo se spet podali v svet grafikulj in naredili že zelo potrebni primerjalni test trenutno aktualnih grafičnih kartic. Na testu so se znašle 4 kartice: ATI Radeon 64 VIVO, 3DFX Voodoo5 5500, Winfast GeForce2 GTS in Winfast GeForce2 MX, ki smo jih pošteno zmrcvarili in primerjali med seboj ter seveda na koncu podali zaključno modrost. Ogled obvezen!

18 komentarjev