»

Ballmer gre v pokoj

Microsoft - Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer, ki je krmilo podjetja od ustanovitelja Billa Gatesa prevzel leta 2000, je danes najavil, da se bo v prihodnjih 12 mesecih upokojil. To je prej, kot smo pričakovali, ob tem pa Ballmer ni imenoval svojega naslednika niti ni namignil, koga bi si na tem položaju želel.

V uradni izjavi za javnost so zapisali, da je bila odločitev izključno Ballmerjeva, čeprav ni skrivnost, da so mu investitorji večkrat očitali, da podjetja ne vodi najbolje (še Ballmerjevo pismo zaposlenim). To se je izkazalo tudi danes, saj je delnica podjetja takoj po objavi bližajočega se odstopa poskočila za skoraj 10 odstotkov. Ballmer je dejal, da nikoli ni najbolj pravi čas za odstop, a da je to eden izmed boljših...

67 komentarjev

Abit Siluro GeForce4 Ti4200

Overclocked Cafe -

Dobre stare GeForce4 kartice še niso za v pokoj. Prazaprav so še daleč od tega, saj si vsi pač ne moremo privoščiti najnovejših stvaritev, kot sta Radeon 9700 ter GeForceFX. Na OverclockerCafe so si tako ogledali že našo staro znanko, Abit Siluro GeForce4 Ti4200 kartico. Razpisali so se kar na osmih straneh, kartico pa so testirali v vseh mogočih igrah. Vas zanima? Test tukaj!

Prav tako kartico je predelal tudi alien-w in tukaj najdete njegov članek, kmalu (14 dni) pa pričakujte nadaljevanje članka v obliki izvedbe modifikacije napetosti in dodatnem hlajenju.

4 komentarji

ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES

Extreme Overclocking -

Na Extreme Overclocking so se ponovno zganili in spisali nov test. No, tokrat so testirali Abitovo grafično kartico iz družine Siluro, ki se imenuje ABIT Siluro GF4 Ti4200-8X OTES. Kot je moč razbrati, kartica podpira AGP 8x ter uporablja OTES sistem, ki ga najverjetneje vsi poznate

S kartico so bili zelo zadovoljnji, edino kar so ji zamerili, je glasen ventilator in dejstvo, da tehnologija OTES zasede eno prosto PCI režo, kar pa pri današnji integraciji ne bi smel biti problem. Če vas zanima, kako se je kartica obnesla v testnih programih, brž sem.

1 komentar

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

Abit Siluro GeForce4 Ti4600

Tweakers Australia - Kljub pojavi močnejše grafične kartice, Radeona 9700 Pro, ter napovedi nove generacije GeForcov na NV30 procesni enoti, gredo dobri stari GeForce4 Ti še vedno za med. Posebej priljubljena je različica Ti4200, ki jo lahko brez problemov (no, ja [:D]) navijemo na raven najmočnejšega GeForca trenutno, Ti4600.

No, in prav to kartico so si ogledali na Tweakers Australia. Zanimalo jih je namreč, kako izgleda Abitova implementacija Ti4600, ki ji je nadel ime Abit Siluro GF4 Ti4600. Ugotovili so, da kartica kljub pojavi še hitrejših sorodnic, še vedno več kot zadošča, za potrebe današnih iger. Skratka, počakamo še na izdajo NV30, da se Ti4600 malce poceni, in potem bo to tisto pravo. Klik!

0 komentarjev

Tiho ohišje

Hexus - Vsem, ki ste se naveličali hrupa iz ohišja, priporočam v branje tale članek, kjer je na osmih straneh razložen postopek izdelave čim tišjega ohišja - od nakupa pravih (čim tišjih) ventilatorjev, nižanja napetosti na le-teh, tišanja diska in še kaj.

1 komentar

Gainward napovedal najhitrejšo GF Ti4200 kartico

The inquirer - Gainward je najavil novo kartico s čipom GeForce 4 Ti4200, ki bo namenjena navijalcem in bo delovala z malce nestandardnimi frekvencami 270/570 MHz. Za primerjavo lahko navedem, da običajne kartice na čipu GeForce 4 Ti4200 delujejo s frekvenco čipa na 250 MHz in frekvenco pomnilnika na 500 MHz. Ker pa bo kartica vsebovala še 3.3 nanosekundni pomnilnik DDR SDRAM, bomo lahko po trditvah Gainwarda grafični čip lahko navili na 290 MHz, pomnilnik pa na 610 MHz. Skratka, kartica, ki jo navijalci nebi smeli spregledati.

2 komentarja

Primerjava GeForce 4 Ti4200 kartic

AnandTech - Anandtech se je spravil na testiranje GeForce 4 Ti4200 kartic, vendar pa se je avtor članka tokrat raje ognil dolgočasnim klišejem in se raje posvetil nekaterim pomembnejšim lastnostim kot raznim primerjanjem, katera kartica s procesorjem Ti4200 je najhitrejša. Da bi članek popestril je vanj vključil še razne analize o tem, ali se bolj splača kupiti kartico s 64 MB pomnilnika, ki je hitrejši ali kartico z malce počasnejšim pomnilnikom, ki pa ga je 128 MB. Med drugimi so se na Anandtechu spravili tudi na primerjavo kakovosti slike, ki jo "izpljunejo" kartice in ugotavljali kateri dejavniki lahko najbolj vplivajo na samo kakovost le-te.

0 komentarjev

Abit predstavil novo serijo grafikulj

X-Bit Labs - Še ena novička od našega razdeljevalca letakov na Infosu, Morpheusa:

ABIT je izdal uradno obvestilo, kjer so najavili njihove nove grafične kartice, ki bodo temeljile na nVidia Titanium čipovju. Kot ponavadi, se je podjetje odločilo, da se ne bo ubadalo s karticami, namenjenimi nižjemu razredu in tako predstavilo kartice, ki temeljijo na najmlajših čipovjih: GeForce3 Ti200 in GeForce3 Ti500.

Na GeForce3 Ti200 bodo temeljile tri kartice: Siluro GF3 Ti200, Siluro GF3 Ti200V (opremljen s TV-Out izhodom) in Siluro GF3 Ti200DVI (opremljen s TV-out in DVI-Out izhodoma). Vse druge specifikacije so popolnoma identične: 175MHz frekvenca čipa, 64 megabajtov 400 MHz DDR SDRAMa.

Kar se tiče Ti500, pa obstaja na tem čipovju samo ena kartica: Siluro GF3 Ti500, vendar kljub pomankljivi oznaki vsebuje vse, kar vsebuje Ti200DVI: Tv-Out in DVI-Out izhod. Kljub vsemu je to precej povprečna ponudba glede na ceno, tudi kar se tiče ostalih specifikacij: 240MHz frekvenca čipa in 64MB 500 MHz DDR SDRAMa.

Na...

0 komentarjev

Furby hacking guide

Overclockers Australia - Ste ljubitelj elektronskih živali, pa nimate denarja za Aiba (Sony-ev rečunalniški pes). Ne preostane vam nič drugega, kot da si nabavite Furby-a. Ker Furby po nekaj mesecih postane precej dolgočasen in se ga človek kar malce naveliča, je za podaljšanje užitkov potrebna izboljšava. Ker se da ta vreščala (Furby-e ) dobiti tudi pri nas sem vam poiskal tako imenovani Furby hacking guide, ki vas bo naučil, kako razstaviti to stvar. Tako, stvar ste razstavili, kako naprej. Hja, tukaj se je tudi avtorju članka malce zlomilo, saj nadaljevanje članka še pripravlja. Avtor obljublja, da nadaljevanje pride v roku nekaj dneh. No, do takrat pa si lahko preko strani natančno ogledate Furby-evo drobovje ali pa se celoten članek naučite na pamet .

0 komentarjev

Surlyjoevi dizajni

Spode's Abode - Vsi hardcore overclockerji zelo verjetno poznate Dr. Surlyjoa, ki bi definitivno moral dobiti kakšno priznanje za svoje "izume" v zvezi z zračnim in vodnim hlajenjem. Tipo je prvak v izumljanju raznih novih hladilnikov, ki jih sestavi sam doma iz vsem dosegljivih materialov. Njegove stvaritve bi težko označili kot lepe, toda zato so toliko bolj efektivne. Njegovi majhni vodni bloki tako brez težav konkurirajo precej večjim "kockam". Tudi njegova najnovejša stvaritev kaže na definitiven smisel za te stvari: kar oglejte si.

0 komentarjev