»

Elektrike ni nikoli preveč

VR - Zone - Navijačem (pa ne tistim nogometnim) elektrike v računalniku nikoli ni preveč. Vgrajevanje dodatnih ventilatorjev, ledic, neonk in podobne šare seveda poje kar nekaj predragocenih wattov elektrike in nemalokdaj se zgodi, da se napajlnik odloči, da mu je vsega skupaj preveč. Na VR Zone so tokrat testirali napajalnik namenjen točno temu - dobavi velikih količin elektrike. Vantecov VAN-520A se kiti z oznako 520W, kar zagotovlja resnično dovolj elektrike tudi za tiste najbolj zagrizene. Klik!

3 komentarji

Tihi napajalniki

Mikhailtech - Zanimiv test sem zasledil na tej strani, saj so pri MikhailTechu pod drobnogled vzeli tri modele Seasonicovih napajalnikov - 300, 350 in 400 vatni model. Podjetje je tako meni kot opisovalcu neznano, po testu sodeč pa vedo, kako narediti kakovosten napajalnik. Njihova posebnost je namreč v tem, da so narejeni iz izjemno kakovostnih komponent, kar jim omogoča, da delujejo brez težav na višjih temperaturah, kot bi jih bili vajeni prenašati v napajalnikih. Hkrati s tem je v napajalnik vgrajen tudi sistem, ki nadzoruje vrtenje ventilatorja. Rezultat? Domala neslišen napajalnik, saj med navadnim delom ne potrebuje prisilnega hlajenja, ampak se zadovoljuje z navadno konvekcijo zraka. Izdelek je zagotovo zanimiv, zato branje testa priporočam.

0 komentarjev

Digital Doc 5

Chick's Hardware - Danes še en zanimiv test s Chick's Hardware, tokrat precej popularne napravice, znane pod imenom Digital Doc 5. Pomena spremljanja temperatur v računalniku se še kako zaveda vsak overclocker in Digital Doc 5 je naprava, ki omogoča ravno to, le na malo višjem nivoju. Zadeva omogoča priklop kar osmih ventilatorjev, ima 8 toplotnih tipal, stanje v računalniku pa lahko spremljate kar preko vgrajenega LCD zaslončka. Zadevo si bom definitivno omislil prej ali slej, za več informacij pa si kar preberite test.

5 komentarjev