»

Ali verjamete "pojoči travici"?

Ars Technica - V večini modernih držav je vožnja pod vplivom alkohola prepovedana in kazniva, da pa je tovrstno neodgovorno ravnanje mogoče preverjati in kaznovati, imajo policisti na voljo različne naprave, ki izmerijo količino alkohola v izdihanem zraku. Ko so se v ta namen še uporabljali testi na kemični osnovi, je bil postopek ugotavljanja stopnje alkohola v izdihanem zraku znan. Danes pa so naprave, ki merijo vsebnost alkohola v izdihanem zraku, v bistvu le črne škatlice, katerim na vhod dovedemo izdihan zrak, na izhodu pa se pojavi število, ki pove, koliko alkohola je vseboval. V točnost meritev teh naprav smo ponavadi precej prepričani.

A kot poroča CNET, so se pojavili tudi ljudje, ki alkotestom ne zaupajo več. Tako je voznik, ki so ga v ameriški zvezni državi Kentucky obtožili vožnje pod vplivom alkohola, na sodišču zahteval, da izdelovalec naprave za preizkušanje alkoholiziranosti voznika razkrije izvorno programsko kodo svoje naprave.

O primeru pišejo tudi na Ars Technici, zraven...

43 komentarjev

Navijanje ATI Radeon X800XT

Akiba PC-Tuning - Ne davno tega je ATI izdal svoje najnovejše in najhitrejše kartice. Serija X800 obeta veliko hitrosti in surovo moč. Vendar pa tudi ta moč in hitrost ni zadovoljila vseh uporabnikov.

Na tej strani najdete posnetke extremnega navijanja Radeona X800pro in X800XT. Na Intelovem sistemu, navitem na 4Ghz jim je upelo spraviti jedro Radeona X800TX na 717MHz, jedro Radeona X800PRO pa na 696Mhz, tako da so dosegli 15738 točk v 3Dmarku 2003 oziroma 33484 točk v 3Dmarku 2001. Vse kar za tak podvig potrebujete je nekaj suhega ledu in stekleničko etanola, ter seveda živce.

19 komentarjev

Destilacija alkohola s PC-jem

Exaflop! - Obstajajo tudi modifikacije, ki nimajo skoraj nikakršnega smisla oziroma je le-ta zelo čuden. Ta je čudna, ampak zanimiva, izvedli pa so jo na Exaflop! Iz ruma so namreč destilirali čisti alkohol in to s pomočjo starega AMD K6 233MHz, ki je služil kot proizvajalec toplote. Ko se procesor segreva se iz ruma izloča alkohol, ki ima nizko vrelišče in se po cevkah v pari prenese do hladilnika, ki alkoholno paro ohladi in utekočini, ta pa se nato zbira v steklenički. V eni uri testiranja in treh ponovnih zagonih se je v steklenički nabralo 2ml čistega alkohola. Zanimivo in uporabno, če si želite razkužiti rano. Tukaj!

Za novico se zahvaljujem uporabniku
luka88.

9 komentarjev

Očistite stare ventilatorje!

Alltechbox.com - Na Alltechbox so spisali kratek članek o tem, kako stare, s prahom zabasane ventilatorje ponovno "restavriramo", da so tišji in delajo bolj učinkovito. Ta postopek priporočam vsem, ki imate ventilatorje v računalu eno leto ali več, ker ne boste verjeli, koliko svinjarije se nabere v motorčku. Za ta poseg potrebujete le: alkohol (ne vodke), olje za šivalni stroj, palčke za ušesa, zobotrebec ter nožiček. Članek najdete tu.

3 komentarji

Rezultati ankete

Slo-Tech - Vprašanje: Za novo leto bom... Število glasov: 863. Za novo leto bo večina vesela 27%. Seveda, saj bo to najbolj nora noč v letu (baje). Da smo Slovenci pijan narod govori tudi številka ljudi, ki bodo pijani. Kar 227 osebkov, to znese kar 26%. V nasprotju s tem vas bo le 16% treznih. Opojne substance brez alkohola pa bo uživalo 117 ljudi. 101 človek bo preživel najdaljšo noč v letu v šiškebapčinici, kjer bo jedel seveda šiš-kebap. Dober tek!

7 komentarjev