»

Windows 7 z namestitvenimi USB ključi?

CNet - Po besedah CNETa naj bi prek nekaterih virov izvedeli, da Microsoft razmišlja o namestitvenih USB ključkih namesto DVD ploščkov. Razlog za to je seveda sila preprost. Že od začetka marketinške kampanje (približno eno leto) Microsoft z veseljem razkazuje Windows 7 na netbookih, z namenom prikazati gladko delovanje. XPji so z uvedbo netbookov precej poskočili v številu prodanih licenc, saj je bila Vista zanje neprimerna, to pa naj bi spremenil prav Windows 7 in dokončno pokopal Windows XP. Težava se pojavi za že obstoječe lastnike netbookov, ki nanje želijo namestiti Windows 7. Mali prenosniki so vsi po vrsti brez optičnega pogona, zatorej uporaba DVD medija odpade. Obenem na večini teče Windows XP, katerega ni mogoče povoziti z WIndows 7, saj je slednjega treba namestiti na čisto.

USB ključek je ena od možnih rešitev, čeprav precej neverjetna. Precej bolj verjetna se zdi aplikacija, ki bo iz DVD ploščka naredila zagonski USB pogon, s katerega bo nato mogoče namestiti sistem oz....

126 komentarjev

GTA San Andreas na zatožni klopi

Reuters - Skupina, ki je v igričarski industriji odgovorna za varovanje morale, preverja, če je v nam dobro znani igri GTA San Andreas možno vklopiti kake za nežne otroške dušice neprimerne prizore. Seveda so s tem mišljen prizori, ki bi simulirali spolni akt (ali seks po domače). Na straneh, ki se ukvarjajo s to igro, je namreč možno najti popravek, ki naj bi omogočil dostop do nemoralnih vsebin in tako je Entertainment Software Rating Board takoj stopil v akcijo preverjanja.

V kolikor se domneva izkaže za resnično, bo potrebno popraviti oceno primernosti igre - trenutno je označena z M, kar pomeni, da je primerna za 17 in več let staro občinstvo, lahko pa bi jo doletela oznaka AO (Adult only) - s čimer bi jo lahko kupovali samo še odrasli osebki. Več informacij je na voljo tukaj.

Igra je zaradi obilice nasilja sicer zelo privlačna za varuhe uboge zmedene mladine, ki bodo z možno prisotnostjo seksualnih prizorov zagotovo dobili še dodaten polet pri opravljanju svoje nadvse pomembne in...

52 komentarjev

Microsoft podarja CD-je s SP2 za Windows XP

Microsoft - Servisni paket številka 2 smo pred nekaj tedni končno dočakali in mnogi so si ga že namestili. A še vedno obstaja veliko število ljudi, ki si dolpotega zaradi počasne povezave ne moremo privoščiti. MS je pomislil tudi na te, kajti CD s SP2 je možno naročiti - zastonj! Hvalevredna poteza, ni kaj. CD lahko naroči prav vsak, tudi uporabniki piratskih kopij Windows XP. Težava je le v tem, da bodo CD-ji na voljo šele konec septembra.

Ah, ti počasni Microsoft, ti!

46 komentarjev

Osem megabitov na sekundo!

SiOL -

SiOL bo s 1. februarjem ponudil novi ADSL paket, imenovan "polni paket". Dirkač™ s hitrosjo 8192/768 kbps (download/upload) naj bi bil trenutno na voljo le pravnim osebam, takisto pa bosta le pravnim osebam na voljo nova paketa, Komfortni plus in Prestižni plus, ki bosta prinesla povečan upload. Ciljni populaciji primerne so tudi cene. Komfortni plus paket velja 18 tisočakov in pol, prestižni plus stane okroglih 23 tisočakov, medtem ko vas bo polni paket stal 31.000 SIT (mesečno, kakopak). Cene ostalih paketov ostajajo nespremenjene. ADSL stran ter uradna novica!

Na novico nas je opozoril tudi forumaš StratOS.

23 komentarjev

Težave z novim Plus paketom za WinXP

OSSR - Kot poročajo na OSSR, ima Microsoft težave z nam dobro znano aktivacijo njegovih izdelkov. Zalomilo se je pri novem Plus! paketu priboljškov za operacijski sistem Windows XP. Težava naj bi bila v tem, da se program, navkljub legalno nameščenim Windowsem XP, noče namestiti na računalo, rekoč da moramo program aktivirati korektno. Težava, tako Microsoft, izvira v tem, da želi Plus! nasloviti neke registrske ključe, do katerih pa uporabnik na računalniku nima dostopa. No, nam še ni skrbeti, saj je paket trenutno na voljo le kot nalinijski nakup s kreditno kartico, omejen na področje ZDA. Klik!

1 komentar

Windows XP SP1 in njegovih pet minut

The Register - Microsoft ima očitno politiko, ki mu narekuje, da mora vsake toliko časa javnost spraviti na noge z eno od svojih potez.
Razen, če ste zadnjega pol leta bili odrezani od sveta, potem verjetno veste, kakšen vihar se je razbohotil glede Service Packa 1 za Windowse XP. Ker so fantje pri MS ugotovili, da se da vse uporabnike Corporate verzije od namestitve paketa odvrniti z onemogočanem kode, je bilo sedaj še potrebno poskrbeti za vse, ki so aktivacijo obšli. Tako mislijo (če sem prav razumel, ker je članek dolg in delno nejasen), naj bi po novem aktivacija bila potrebna pri vsaki nadgradnji, poleg tega pa naj bi namestitev vsebovala poleg serijske številke še namestitveni ID, ki bi skupaj s seznamom strojne opreme (pri aktivaciji preko spleta) zagotavljal pristnost izdelka. Vsaj tako pravi Microsoft.
Celoten članek so objavili na Registru, in ni lahko večerno branje, tako da vstopate na lastno odgovornost. Najbolj zanimiva je verjetno le cinična pripomba na koncu sestavka....

7 komentarjev

Spet nora modifikacija

vir: HardOCP
HardOCP - Mislil sem, da so modifikatorji obdelali že vse teme, vendar sem ob ogledu te strani takoj spremenil svoje mnenje. Za kaj gre? Internet je danes zasičen z raznimi običajnimi modifikacijami sila ponosnih lastnikov, ki jim je uspelo prebarvati svoje ohišje in so se sedaj postavljajo naokoli, zato se je neki tip odločil, da bo naredil nekaj posebnega. Odločil se je, da bo za ohišje svojega računalnika uporabil kar poštni nabiralnik. Dobesedno! In izdelek izgleda, vsaj za moje pojme, precej impresivno. Če bi radi tudi vi malce izstopili iz povprečja in se podstopili podobnega modificiranja, ne skrbite, saj je tipčina na isti strani napisal tudi obsežen vodič, ki razloži vsak korak. ...

1 komentar

MS aktivacija

Microsoft - Veliko hude krvi je bilo prelite na račun Microsoftove aktivacije izdelkov Office XP, Visio 2002 in Windows XP. Na eni strani zagovorniki teorije zarote, ki trdijo kako MS zbira naše podatke ter MS na drugi, ki trdi, da je aktivacija popolnoma anonimna in je ločena od registracije. Kakorkoli, članek o tej temi se nahaja tudi na Microsoftovi strani.

Kako je z drugimi - ne vem, sam pa MS-jevo odločitev popolnoma podpiram. (Kot kupec njihove cenovne politike sicer ne podpiram, kot dijak ekonomije pa ).

8 komentarjev

Windows XP in antipiratska zaščita

ZDNet - Kot verjetno nekateri že veste, bo Microsoft v operacijski sistem Windows XP vgradil posebno antipiratsko zaščito v obliki posebne aktivacijske kode. Microsoft namreč hoče kontrolirat, koliko uporabnikov si instalira operacijski sistem z enega CD-ja, ter želi preprečiti piratstvo na ta način, da omejijo na enega uporabnika en CD. Za vsako instalacijo boste potrebovali posebno aktivacijsko kodo, ki jo boste dobili ali preko interneta, ali pa če pokličete preko telefona Microsoftove pooblaščence.
Ta aktivacija se veže na vaše trenutno stanje hardvera. Tako želi Microsoft vezati eno licenčno kopijo Windows XP na en računalnik; se pravi - nič več posojanja CD-ja. Problem pa se pojavi, ko boste svoj računalnik nadgradili z novim hardverom, kot npr. novo grafično kartico, ali novo mamaplatko. Potem aktivacija ne bo več delovala, in bo treba ali na internet ali preko telefona po novo aktivacijsko kodo.
Več o tem pa v tem članku....

7 komentarjev