»

Pianino PC modifikacija

Sci Tech Today - Sci-Fi tech poroča o zanimivi modifikaciji klasičnega pianina (slike in video). Na ebayu se je namreč znašla modifikacija 103 leta starega inštrumenta, ki je opremljen s povsem spodobno strojno konfiguracijo ter samodejno pomičnimi vrati za zaslon. Klavirske tipke pa je seveda zamenjala klasična tipkovnica. Zanemarljiva pa ni niti trenutna izklicna cena eBay avkcije - 7000 ameriških zelencev.

34 komentarjev

Najmočnejši socket939 procesor

AMD Athlon 64 FX-60

AMD - AMD je danes spustil v prodajo svojo najnovejšo pošast, dvojedrni procesor AMD Athlon 64 FX-60, katere jedri tiktakata na 2.60GHz, vsakemu jedru pa je dodeljeno 1 MB L2 predpomnilnika. Po podatkih AMD-ja gre za njihov zadnji procesor za podnožje (socket 939, vsi prihajajoči procesorji bodo izdelani za novo platformo AM2. Zanj hočejo ''skromnih'' 1.031 ameriških zelencev.



Ob predstavitvi so se na spletu pojavili že prvi testi in primerjave nove AMD-jeve zverine:

AnandTech
X-bit labs
Hexus.net
PCPerspective
Hot Hardware
AMDZone
T-Break

Vse skupaj bi lahko bilo še bolj pompozno, če AMD splavitve novega procesorja ne bi držal v taki tajnosti, da je na predstavitev prišla le...

54 komentarjev

SCSI, da ali ne?

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so spisali drugi del zanimivega članka, v katerem se ukvarjajo z najnovejšo SCSI320 tehnologijo trdih diskov. V drugem delu članka so se posvetili predvsem praktičnemu delu testa, saj so tokrat teorijo pustili ob strani in v testnih programih dejansko preizkusili Seagateove Cheetah 15K.3 trde diske v različnih pogojih. Kaj so ugotovili? Zaradi samega SCSI320 standarda ne boste pridobili skorajda ničesar, saj med sodobnimi SCSI standardi ni večjih razlik, medtem ko se od klasičnih ATA diskov disk komajda razloči. Glede hitrosti, kakopak. Test.

0 komentarjev

GeForceFX 5200 in 5600

vir: 3DGPU
Slo-Tech - V zadnjih nekaj dneh so nVidiine grafične kartice iz serije FX postale ena izmed najbolj vročih tem o strojni opremi. Videli smo že kar nekaj testov ter člankov, pogum pa so zbrali tudi na 3DGpu in spisali dva ločena testa "cenejših" grafikulj te serije. GeForceFX 5600 je hitrejši in temu primerno tudi dražji od GeForceFX 5200, ki naj bi spadal v "nižji" cenovni razred. Če se vam zdita testa preobsežna in nebi radi izgubljali časa pa si lahko ogledate kratek predogled obeh kartic.

5 komentarjev

SCSI kontrolerja

Tom's Hardware - Že dolgo časa obstaja SCSI tehnologija, ki je mnogo hitrejša in temu primerno tudi dražja od običajne ATA 100 tehnologije. Seveda so drugačni tudi trdi diski, saj se vrtijo na višjih obratih in so tudi hitrejši glede prenosa podatkov. Ker pa večina matičnih plošč nima SCSI kontrolerjev, ga moramo dukupiti in dva izmed njih so si ogledali na Tom's Hardware. Sami kartici spadata v višji kakovostni in prav tako cenovni razred. Cena je morda pretirana saj boste za prestiž morali odšteti kar 650 ameriških zelencev.

0 komentarjev

Maxtor objame Ultra320 kontroler

Tom's Hardware - Maxtor se s pomočjo svojega sodelovnja z LSI Logicom sedaj baha s skupnimi zmogljivostmi njihovega Atlas 10K III HDDja in LSIjevega Ultra320 SCSI kontrolerja. Atlas 10K III pogoni ponujajo prenose podatkov s hitrostjo 320MB/s (z ustreznim Ultra320 kontrolerjem) in do 73GB skladiščne velikosti. Ultra320 SCSI vmesnik je kompatibilen s prejšnjimi verzijami SCSI vmesnikov, čeprav bodo nprave delovale s hitrostjo, ki jo ima starejša oprema (npr. 160MB/s če je vazan na Ultra160 vmesnik). Atlas 10K III se vrti s hitrostjo 10,000 RPM in iskoristi vse mandatske in dodatne možnosti Ultra320 SCSI kontrolerja. Manjše kvantitete Maxtorjevega Atlas 10K III Ultra320 bo na razpolago že novembra 2001 in večje pošiljke naj bi se začele v Q1 2002. Več o tem si preberite na Tom's Hardware.

0 komentarjev