»

Nov članek: RAID doma

RAID čip na matični plošči

vir: Motherboards.org
Slo-Tech -
RAID je standard povezovanja diskov in upravljanja z njimi, ki je nastal z namenom, da bi lahko tudi počasnejše in manj zanesljive diske koristno uporabili. Diski imajo namreč v računalništvu sloves ene od najmanj prijaznih komponent; so izjemno občutljivi, njihova okvara pomeni izgubo podatkov (česar si dandanes ne želi in ne more privoščiti prav nihče), povrh vsega pa so znani tudi kot največji "zaviralci" sistema. Kaj nam pomagajo hitri procesorji, grafične kartice in podobno, če pa se podatki še vedno hranijo na mehanskem mediju -- disku.
Tako je med drugim v svojem članku o RAID-u zapisal McHusch, ki ga poznate kot pisca novic na tej strani. Da tovrstna...

14 komentarjev

Osnove cinjenja

Alltechbox.com - Na AllTechBox.com so spisali kratek a poučen članek o cinjenju (ali lotanju kot temu postopku tudi rečemo). Avtor članka nam razloži in opiše dve vrsti naprav za cinjenje ter se omeji na eno od dveh metod lotanja. Opiše, kako na najlažji in najhitrejši način uporabljamo cinjenje pri modifikacijah elektronskih elementov kot so matične plošče in podobno. Opozori tudi na strupene pline, ki se jim moramo izogibati. Poučen članek, ki ga boste prebrali v manj kot petih minutah. Pricini me!

17 komentarjev

Dreamcast napada!

Security Focus Online -

Na Security Focus Online si lahko preberete krajši članek - When Dreamcasts Attack, kako lahko z tako majno in nedožno igračo kot je Dreamcast povzročite dosti škode nekemu podjetju.

Opremljeno z Ethernet povezavo jo damo na neko manj vidno mesto, ker si najde povezavo v svet in s tem omogoči povezavo nepridipravom od zunaj do omrežja v podjetju.

Poučen članek ki bo mogoče prebudil kako glavo ki skrbi za varnost v podjetjih.

4 komentarji

LSI Logic predstavil novi RAID kontroler

X-Bit Labs - Tokrat je podjetje splavilo novi 4-kanalni RAID kontroler, ki se imenuje MegRAID i4. Novopečenec je narejen na Intel i960RS procesorju in je opremljen z dvema dvo-kanalnima IDE kontrolerjema, ki skupaj podpirata do 8 naprav. MegRAID i4 podpira RAID 0,1 in 5 ter tako ponuja veliko možnosti za upravljenje z napravami, ki so priključene nanj. Kontroler je izdelan kot PCI kartice polovične velikosti. Kot prvo je namenjen pripravljalcem sistemov in OEM partnerjem. Cena še ni znana.

0 komentarjev

RAID

Hardoverclock.net - Na dvanajstih straneh je GrandAdmiralThrawn iz hardoverclock.com, ki postaja vedno bolj popularen, analiziral RAID tehnologijo. Podrobno je opisal je vse pomembne faktorje in jih prav tako podkrepil s fotkami. Prav tako pa ne manjka krajša predstavitev produktov. Na strani boste tako dobili podrobne opise in razliko med RAID0/1, RAID3/4 in tudi opisi RAID 5 in RAID-7 tehnologij ne manjkajo. Ogled je možen TUKAJ . Članek pa je žal v nemščini.

0 komentarjev

Linux 2.4

The Duke Of URL - Dosti ljudi je čakalo 2.4 verzijo jedra vse bolj priljubljenega operacijskega sistema Linux. Izid se je prelagal in prelagal, a končno smo ga ugledali. The Duke Of URL je spisal poučen članek, ki opisuje in razčlenjuje vse prednosti novega jedra, od podpore ATA-100 diskov ter PCMCIA kartic... Poučno branje za vse, ki se s tem ukvarjate ljubiteljsko, vam "Linux Destiny's Childom" pa stvari niti ni treba gledati, saj je to vam že itak znano . Članek si oglejte na tej strani.

0 komentarjev