»

Creative Inspire 6.1 6700 & Megaworks 550 THX

Strah in trepet vseh sosedov :))

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Danes ljudje vse raje poslušamo prostorski zvok, če ne že zaradi drugega pa zaradi iger, kjer nam pomagajo pri orienaticiji ali pa gledanje DVDjev, kjer tako ozvočenje postane pravi užitek. Singapurski gigant Creative je na tem področju pravi mojster. Zadnje čase pa ga podjetje Logitech s svojimi izdelki dohiteva. Ko je bil izdan Audigy 2, je Creative istočasno na trg poslal 6.1 ozvočenje z oznako Inspire 6.1 6700. Po pričakovanjih, da bo ta model nadomestil Inspire 5.1 5700, smo se nekateri zelo ušteli.

Na Nordic Hardware so si pobliže ogledali v naslovu omenjena ozvočenja. Megaworks 550 THX so namenjeni tistim, ki bi radi čim bolj tresli svojo hiši in parali živce sosedom [:D]. Na testu so preverili kvaliteto zvoka, nekaj razmerij, ki jih ponujata ozvočenji, in jim...

1 komentar

Trust 5.1

CaseModWorld - Poleg dobrega računalnika je danes nujno potrebno še kvalitetno ozvočenje, ki je pri nekaterih malo zapostavljeno. Zvočniki kot so Trust 4000P 5.1 spadajo v vrh ponudbe. Kot lahko razberemo iz imena, ima ta sistem za domači kino 5 satelitov in en globokotonec, za nadzor te zverine pa je na voljo še velika kontrolna enota, ki omogoča nastavljanje nad kar nekaj funkcijami.

9 komentarjev

AOpen Tube vs. Terratec Aureon 5.1 Sky

Lost Circuits - Zvok na računalu je lahko dobra alternativa domačim DVD komponentam. Lahko je uporaben ne samo za DVD, ampak tudi igre. Na Lost Circuits so spisali zanimiv članek v katerem so primerjali v naslovu omenjeni zvočni kartici (Pri AOpen-u je zvočna vgrajena na matično ploščo).

V uvodu so pisali o tem kako se je sploh začelo z zvočnimi karticami ter se spraševali ali je že vgrajena zvočna kartica na nForce2 dobra. Vas zanima kako se obnese Audigy 2 proti malo prej...

3 komentarji

M-Audio Revolution 7.1

TweakNews.net - Na Tweak News so si ogledali in preizkusili novo zvočno kartico podjetja M-Audio, prej znanega kot Midiman, ki se lahko pohvali z kvalitetnimi MIDI karticami. Zvočna kartica Revolution 7.1 podpira 7.1 kanalni zvok in je zasnovana na Envy 24HT audio čipu. Po mnjenju Tweak News je kartica kakovostnejša od Audigy 2 zvočnih kartic ter hkrati cenejša za 10 dolarjev. Več o sami zvočni kartici najdete na tem naslovu.

2 komentarja

Creative Audigy 2 Platinum

X-Bit Labs -

Creative je že pred časom izdal svojo najnovejšo zvočno kartico Audigy 2, tako da je v bistvu sploh ne moremo več imenovati nova, a še vedno gre za eno najbolj popularnih kartic. Tako so si jo tokrat ogledali na X-Bit Labs. V čem se torej ta test razlikuje od množice že objavljenih? Da, XBitLabsovci so testirali t.i. Platinum inačico omenjeno zvočne kartice, ki se od osnovne razlikuje po dodatni periferni enoti, pozlačenih kontaktih ter ceni. Klik!

6 komentarjev

Creative Labs Audigy 2

G3D - Audigy2 se imenuje Creativeova najnovejša zvočna kartica, katere test nam naš vrli admin alien-w še dolguje. [:D] No, danes se je na internetu pojavil nov test, ki je tokrat nastal pod peresom (oz. tipkovnico) pisca na Gaming in 3D. Kartico, vredno 130 ameriških zelencev, so si pogledali z vseh možnih kotov ter ji prisodili oceno 87 odstotkov. Zakaj? Zato ...

1 komentar

Creative SB Audigy 2

Digit Life - Creative je že pred časom izdal naslednika svoje družine Audigy, imenovanega Audigy 2. Napovedali so, da ga bo moč kupiti nekje v drugi polovici oktobra in, glej, glej, danes, dan pred vstopom v drugo polovico oktobra, se je na internetu pojavil njegov test. Na Digit-Life so dobili v preizkus novega Creativovega prvaka, ki vam obljublja 24 bitni zvok s 192 kHz na sedmih (6.1) zvočnikih. S kartico so bili sorazmerno zadovoljni, postavlja pa se vprašanje, ali ne ponuja kartica nekoliko premalo za žafransko ceno 130 dolarjev. Klik!

22 komentarjev

Creative SB Audigy 2

več strani - Torej, Creative je splavil svojega novega paradnega konja. Njihova najnovejša zvočna kartica, naslednik Audigyja, nosi zelo izvirno (e-khm [:D]) ime, Audigy 2. Kartica ponuja:
  • tehnologijo DVD Audio v povezavi z vašim DVD pogonom;
  • 6.1 prostorski zvok;
  • 24 bitni / 96 kHz zvok;
  • 24 bitni / 192 kHz digitalno-analogni pretvornik (DAC);
  • napredno EAX HD tehnologijo prostorskega zvoka pri igranju iger in še mnogo več.
Creativova priporočena cena je 130 dolarjev oziroma 200 dolarjev za Platinum različico. Podrobne informacije lahko dobite tu in tu.

Samo še da jo naši vrli uvozniki spravijo v Slovenijo.

0 komentarjev

Zastonjski nateg

Microsoft - Microsoft je že pred časom izdal Plus! XP paket, o katerem sem že pisal ter smo se skupaj navduševali nad 3D temami . Sedaj pa so izdali 18 MB velik 'Windows Media Bonus Pack', ki se pravzaprav izkaže za zelo zelo omejen 'Plus! demo'.

Stvar je resda zastonjska (in podarjeni kobili ne pregledujemo stegen), vendar dvomim, da se bo pretok z neta splačal (niti broadbandašem!). Kaj dobimo? Med drugim...
  • Plus! MP3 Audio Converter LE
    pretvorba glasbenih CDjev v wma format
  • Windows Media Player for Windows XP PowerToys
    nove vizualizacije, skini, možnost izvoza playliste v Excel, orodje za nadzor iz opravilne vrstice
  • Windows Movie Maker Creativity Kit
    dodatki v obliki glasbe, zvočnih efektov, slikic...
Več podatkov dobite tukaj, polno inštalacijo pa tu.

4 komentarji

Creative spet pri zvoku

Guru 3D - V zadnjem času se Creative vedno bolj pojavlja na različnih delih računalniškega tržišča. Izdeluje grafične kartice, audio playerje in še vrsto drugih stvari. Medtem ko njegov glavni oddelek, zvočne kartice, kar stagnira.
Ker pa posluje z izgubo, se je odločil, da se bo spet posvetil zvočnim karticam. Tako bo začel z intenzivnim razvojem Sound Blaster Audigy programa zvočnih kartic. Pa tudi novo obliko zvočnikov lahko pričakujemo kar kmalu.
Creative bo kar malo težko konkuriral Nvidii, ki se je odločila poseči na zvočno sceno. Kot veste, bo Nforce imel vgrajen zvok, ki ima zelo impresivne specifikacije! Kako se bo vse to razplatlo, vam bomo še poročali.

0 komentarjev

Dogajanje na Slo-Techu in novi test

Jaz - Hm, danes je očitno krepnila Siolovoa povezava v tujino, tako da gre vse prav neznansko počasi. Upam, da se bo to do večera popravilo, drugače z moje strani ne boste deležni kakšnih večjih novic. Po eni strani pa je to tudi dobro, saj imam tako čas, da poskrbim za ostale stvari, ki bi jih moral narediti že dolgo nazaj.

Prvi je tako Sergiotov primerjalni testi zvočnih kartic. Stvarca bi morala biti online že prejšnji teden ampak je zaradi določenih komplikacij (in moje zaposlenosti...) izšla šele zdaj. V tem testu je Sergio med seboj primerjal SB Live! Player, Platinum ter Guillemotove zvočne kartice. Sprva je bila v načrtu tudi ABITova zvočna kartica AU10, toda zaradi prej omenjenih komplikacij bo test dodan naknadno. Mislim, da je test zelo dobro napisan in tako vas vabim, da si ga ogledate.

Druga stvar, za katero bi moral poskrbeti, so naši hardverski Oskarji za leto 2000. Kot lahko opazite, samo povezavo do glasovanja že ukinili in v roku enega do dveh dnevov bodo rezultati...

11 komentarjev