»

Samsung in NEC LCD zaslona

Tom's Hardware - LCD zasloni so dražja, a očem bolj prijazna različica monitorjev, saj jim skorajda ne škodujejo, poleg tega pa zavzamejo majhen del pisalne mize. Za današnje čase so 15 palčni monitorji že kar malo premajhni, zato velika večna posega po 17 palčnih. In prav toliko sta velika monitorja Samsung 171N in NEC LCD1760V , ki sta bila osrednja tema testa, spisanega na Tom's Hardware. Po sposobnostih se je bolje obnesel NEC-ov monitor, a ima ta tudi slabo stran -- oblikovanje monitorja, ki ne sodi v vrh današnje ponudbe.

3 komentarji

Test DVD pekačev

Tom's Hardware - Na spletni strani Tom's Hardware so objavili nov test. Tokraten test bo sicer bolj kot ne samo za slinjenje, testirali so namreč DVD zapisovalnike, če nimate ravno veliko denarja odveč, a nič ne de. Torej, ogledali so si naslednje DVD zapisovalnike:
  • Philips DVDRW228(DVD+R/ RW)
  • Pioneer DVR-A05 (DVD-R/ RW)
  • Ricoh MP5125A (DVD+R/ RW)
  • Sony DRU120A (DVD+R/ RW)
  • TEAC DV-W50E (DVD-R/ RW)
  • Sony DRU-500A (DVD-R/ RW and DVD+R/ RW)
Kaj so ugotovili? Vse naprave so že dokaj zrele in ne kažejo večjih težav, najbolje pa se je tokrat odrezal Pioneerjev pogon, ki je posnel DVD plošček v...

6 komentarjev

Procesorski rivali

X-Bit Labs - Na ruski spletni strani X-Bit Labs so objavili nov test. Tokrat so se odločili testirati srce naših mlinčkov -- procesor. Pravzaprav so jih testirali kar šest, po dva Athlona, Penituma ter Celerona; najpogosteje uporabljane pač. Preizkusili so jih v vseh mogočih programih, ki si jih lahko zamislite, v Sandri, igrah, MP3 ter MPG4 kodiranju itd. In kaj so ugotovili. Ne 'ležijo' vsem procesorjem enake aplikacije.

6 komentarjev

Video urejanje

Tom's Hardware - Gotovo vas je kar nekaj, ki si lastite digitalno kamero in za vas je Matrox izdal kartico, ki bo vaše posnetke prenesla v računalnik. Tako kartico so si danes ogledali na Tom's Hardware. Na njej bomo našli kar močan procesor, Firewire priključek, port na katerega priključite box s podaljški in pa audio vhod. Če vas je kartica pritegnila, klik!

6 komentarjev

Parodija na Tom's Hardware

Slo-Tech - Vsi že vemo, da je Tom pred dnevi objavil test Intelovega Pentiuma 4, ki naj bi deloval na pošastnih 3600 MHz. O dvomljivi pravičnosti testa so govorili že v nemških ter angleških forumih, a moje mnenje nekako kroži okoli dejstva, da je Tom dejansko imel inženirski primerek, ki je odklenjen, ga navil preko FSBja ter enostavno sklepal. A pustimo to. Raje si za olajšanje od včerajšnjega petka trinajstega preberite parodijo na njegov test. Smeha na tone [:D].

5 komentarjev