»

AMD bo prenehal izdelovati AMD-760 nabor

X-Bit Labs - Inženirji pri AMD-ju so dokazali, da znajo narediti odličen nabor, vendar pa niso nikoli kazali interesa, da bi ostali v tem poslu, ampak so imeli vedno bolj podporno vlogo. Tako je bilo pri prvih naborih Irongadle za prve Athlone, ki so se izkazali za zelo dobre, vendar pa jih je AMD zaradi Viine ponudbe kasneje umaknil. Nekaj časa smo sicer kupovali plošče s hroščatimi VIA nabori, vendar pa je AMD kmalu izdal nov nabor, ki se je imenoval AMD-760 in je bil namenjen spodbujanju drugih proizvajalcev, da se opogumijo in podprejo pomnilnik DDR SDRAM. AMD-jev nabor se je spet izkazal za odličnega in izjemno hitrega, vendar pa ga bo AMD prenehal proizvajati. Razlog tiči v tem, da je na trgu že dovolj naborov drugih podjetij, kot so ALi, VIA, SIS in Nvidia, ki bodo zagotovili dovolj pestro paleto, da zadovoljijo vsakega uporabnika. AMD je sicer že dalj časa načrtoval opustitev proizvodnje AMD-760, vendar tega ni mogel storiti, saj se je velika večina uporabnikov še vedno pripravljala na...

0 komentarjev

Tudi Compaq z Athlon 4 prenosnikom

The Register - Po HP-ju se je opogumil tudi Compaq in predstavil svoj najnovejši prenosnik Presario, ki vsebuje 1 GHz Athlon 4 procesor, 192MB SDRAM pomnilnika, 20GB diska in 8x DVD enoto. Cena prenosnika je trenutno L1699, kar ga postavlja na cenovno raven HP-jevega modela. Compaq-ova najava prenosnika z AMD-jevim procesorjem niti ni tako veliko presenečenje, saj je Compaq že v preteklosti precej uporabljal AMD-jeve procesorje v svojih cenenih računalnikih (trenutno se spomnim samo desktop modela Presario, možno pa je, da je Compaq AMD-jeve procesorje uporabljal tudi v drugih modelih). Ali se bo končno opogumil tudi Dell in najavil svoje Athlon prenosnike?

1 komentar

SiS315 grafične v proizvodnji

več strani - Prvi proizvajalec, ki se je opogumil , da bo v svojih grafičnih karticah uporabil SiS315 grafični čip, je Elitegroup. Le ta bo najavil grafično, ki bo nosila oznako AG315T. SiS315 grafični čip je bil prvič predstavljen na zadnji Computex prireditvi v Tajvanu. Pravijo, da bojo grafične z tem čipom konkurenčne GF2MX 200 grafičnim karticam, saj naj bi ponujale zelo podobne zmogljivosti za bistveno nižjo ceno. Samo jedro kartice deluje na hitrosti 166MHz in nosi na sebi 32MB SDRAM-a, ki deluje na isti frekvenci. Prav tako pa bo kartica imela TV izhod. Kartica bo po mojem lahko postala popularna le pri tako imenovanih low-cost računalnikih. Test te grafične kartice pa lahko najdete na www.slo-com.net med arhivom novic. Kot se spomnim se je izkazala za približno enako hitro kot GF2MX 200, vendar pa so zelo grajali njene gonilnike in pa tudi še nekaj drugih stvari.

0 komentarjev