»

Nokia se spogleduje z Microsoftom

Nokiina strojna oprema z Microsoftovim svežim operacijskim sistemom - nebeška zveza?

vir: engadget
engadget - Pred današnjim finančnim dogodkom, ki ga Nokia pripravlja v Londonu ter kjer bo razkrila nekaj več o svoji bodoči strategiji, se vedno več govori o prihajajoči navezi z Microsoftom. Glede na Bloomberg neimenovani viri poročajo, da naj bi bil Stephen Elop, izvršni direktor Nokie, v pogovorih s svojima vrstnikoma pri Microsoftu in Googlu, Stevom Ballmerjem in Ericom Schmidtom. Pogovori s prvim naj bi bili bolj uspešni, kar nakazuje tudi šaljiv tweet Vica Gudontre, člana Googlove ekipe za Android. Zamenjava platforme z lastnega Symbiana naj bi bila povezana še z večjo prevetritvijo vodilnih mož pri Nokii, saj naj bi kar nekaj...

36 komentarjev

Maxtorji na kupu

Digit Life - Na DigitLife so spisali nov test. Da, tokrat so se posvetili trdim diskom. Trdi diski so zelo nepredvidljeve žverce, ki navadno odpovedo poslušnost, ko jih najbolj potrebujemo, da tega, da predstavljajo ozko grlo v pretoku podatkov, ne omenjamo, a do prihoda električnih pomnilnikov bomo pač potrpeli. Če torej kupujete nov disk ter se spogledujete z znamko Maxtor, potem bo omenjeni članek prvi za vas.

...

7 komentarjev

UPS na kupu

Digit Life -

Zagotovo poznate največjo môro računalničarjev; skorajda končnano opravilo, pa najsi bo to diplomska naloga ali pa kakšna zahteva konfiguracija, seveda neshranjeno, ko zmanjka napajanja. Ker naši ljubi mlinčki še vedno najraje hranijo vse v RAM, so vsi podatki izgubljeni. Kaj storiti da se to ne bo več dogajalo?

No, iz takšne zagate vas lahko reši samo naprava imenovana UPS -- neprekinjena dobava električne energije. Ker so UPS-i navadnim uporabnikom manj znane komponente, predstavlja njihov nakup določeno težavo, saj ne vedo kaj kupiti in na kaj biti pozorni. Da bi bilo takšnih težav manj, so na DigitLife spisali članek, v katerem so si ogledali...

8 komentarjev

Plate, plate, plate ...

več strani - Matične plošče so zagotovo ena izmed najbolj testiranih komponent naših mlinčkov in ne mine dan, ko ne bi na internetu zrasel nov test le-teh. Tokrat so v eni novici strnjeni kar trije:

  • Na DigitLife so testirali kar šest matičnih plošč na naboru i845E znanih proizvajalcev (Abit, Albatron, Biostar, DFI, Shuttle ter Tyan). Klik!
  • Na TheTechZone so vzeli pod drobnogled samo eno ploščo, a so se ji zato mnogo bolj posvetili -- testirali so staro znanko Abit KD7-RAID, klik!
  • Na SubZeroTech so se prav tako odločili, da bodo testirali samo eno ploščo. Tokrat so na sedmih straneh opisali delovanje ter karakteristike Albatronove KX400-8x. Klik!

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - alien-w je bil zelo priden ter se je za cel večer celo odlepil izza njegove najljubše igrice (in punce -- alien-w), samo zato, da bi spisal nov test. In tukaj je, dragi bralci in priložnostne bralke, test novega Creativovega zvočniškega sistema vrednosti 100 in še nekaj prešernov - Creative Inspire 5700! Branje testa je za vse vedoželjne obvezno. Uživajte!

5 komentarjev