»

Ugodno prodam malo rabljeno volilno pravico

Slo-Tech - V nedavno izvedeni anketi na ameriški univerzi NYU so študentje preračunljivo povedali, da bi svoj glas na naslednjih predsedniških volitvah raje zamenjali za kaj s tržno vrednostjo. Dve tretjini bi recimo svojo državljansko dolžnost prodali za letno šolnino (brez znanja človek dandanes težko kaj doseže), polovica bi se brez težav kar za vedno poslovila od volilne pravice v zameno za dolarski milijon.

Žal pa oboji kljub odlični prodajni miselnosti najbrž ne bi tako hitro zaslužili, saj je premočna konkurenca petine, ki za svoje glasove zahteva bistveno manjši znesek. Zamenjali bi jih namreč kar za hiperpopularni iPod touch.

Če damo cene na stran, je vsekakor vzpodbudno dejstvo, da se mladi družboslovci začenjajo zavedati, da lahko svoje glasove bogato vnovčijo. Spregledali so zastareli in utopični sistem t.i. demokracije, zato jih raje dajo nekomu, ki je zanje pripravljen odšteti mastne denarce, kot pa politikom, od katerih pošten državljan nikoli še beliča ni dobil.

Izvorna...

52 komentarjev

Slo-comp je star 2 leti!

Slo-Comp - Naša prijateljska spletna stran, Slo-comp, danes praznuje pomembno obletnico -- stara je 2 leti. Po GrozniNesreči™, ko so izgubili novice, forume, skripte in vse ostalo, so se nadzorniki spletne strani odločili za temeljito prenovo in v leto 2003 so vstopili z novo podobo, ki je v celoti delo programerjev njihove ekipe. Še tako naprej, fantje!

2 komentarja

Xaser III ohišja

Caseumbau - Thermaltake je pred nekaj časa splavil svoja nova ohišja, ki jih je poimenoval Xaser III. Ohišja so na voljo v več barvnih in velikostnih inačicah, kako pa izgledajo si lahko najbolje ogledate kar na domačih straneh podjetja Thermaltake. Testov ohišij zaenkrat na spletu še ni zaslediti, a ko bodo, vas bomo o njih zagotovo pravočasno obvestili. Kratek sestavek so spisali le na Caseumbau, ako znate nemško, se razume ...

7 komentarjev

Programsko ozadje spletne strani zastonj!

PHP-si - Xbite, naš redni forumaš ter avtor dodatnih barvnih shem Slo-Techa, je vedno rad pomagal, kadar se je šlo za spletno programiranje v programskem jeziku PHP. V forumu je postal že pravi naslov za informacije. No, pred časom je on za neko stran spisal popolno programsko ozadje. Na strani php.si ga sedaj ponuja zastonj, zaščiteno z licenco GPL. Vsi, ki bi radi uresničili svoje sanje, kar hitro po vunpotegu, a opozorilo velja: avtor ni odgovoren za morebitne hrošče ter varnostne pomanjkljivosti v kodi - vam v vednost. Tudi taki ljudje se najdejo...

5 komentarjev

Nov članek - na Slo-Compu

Slo-Comp - Naši kolegi na prijateljski strani Slo-Comp so se spravili testirati dva hladilnika - Thermaltakeovi zverinici Volcano7 ter Volcano2. Opisali so njuno delovanje pod različnimi pogoji ter tudi povedali, kaj narediti, ako vam gre neprijazno postavljeni temperaturni senzor Volcana7 zelo na živce. Branje obvezno - avtorske izdelke slovenskega porekla pač morate prebrati . Klik!

8 komentarjev

Nesreča ne počiva

Slo-Tech - Našo prijateljsko stran, ki se takisto ukvarja z navijanjem ter hardverom, Slo-Comp, je pred tednom in pol doletela grozna nesreča. Izgubili so vse. Novice, forum, skripte. Vse. Sedaj so popolnoma prenovili stran, ji dodali desni meni ter polepšali barvno paleto. Pohvalno, saj stran izgleda dosti bolj živo. V upanju, da bodo v prihodnje bolj redno delali varnostne kopije podatkov, in z željo, da ne bodo imeli več težav s strežnikom.

0 komentarjev

Prenovljena Download sekcija in Povezave

Jaz - Tako, pa sem končal s prenovo in indeksiranjem strani. Danes sem prenovil še sekcijo Povezave. Kot boste videli, je nekaj strani izginilo, veliko več pa jih je bilo dodanih. Prosim, da upoštevate prošnjo na koncu strani in tudi sami predlagate kakšno stran, ki se vam zdi vredna omembe.

Končal sem tudi s prenovo Download sekcije, ker je bil res že skrajnji čas. Opazili boste, da je precej izboljšana, saj je zraven vsakega programčka (seveda najnovejše verzije... nekaj sem jih tudi dodal) podatek o velikosti, domači strani proizvajalca ter povezava na dve download možnosti. Tudi v tem primeru vas vabim, da mi sporočite svoje želje glede DL sekcije. Uživajte!

11 komentarjev