»

Epox s Socket T in 939 na CeBIT-u

X-Bit Labs - Epox je potrdil govorice, da bo na prihajajočem CeBIT-u 2004 uradno predstavil svoje plošče za procesorje LGA775 in PGA939. EP-5EPA+ bo tako plošča z ležiščem Socket T na naboru i915G, ki bo imela grafično jedro Intel Extreme Graphics 3, PCI Express in podporo dvokanalnemu pomnilniku. EP-9NDA+ na nVidiinem nForce3 bo namenjena AMD-jevim Athlon 64 s 939 pini in podporo dvokanalnemu pomnilniku.

Poleg tega bo Epox predstavil še grafične kartice na GPU-jih GeForce FX 5700, GeForce FX 5700LE oziroma GeForce FX 5500, nekaj izdelkov Bluetooth, sestavljene osebne računalnike s Pentiumi M in še kaj bi se našlo. Klik!

0 komentarjev

Nov test!

Gigabyte 9500 64 MB spredaj

Slo-Tech - Bolje pozno kot nikoli, smo rekli, ter pod drobnogled vzeli celotno družino ATIjevih Radeonov 9500. Med seboj smo primerjali GIgabyteovega Radeona 9500, Sapphireovega Radeona 9500 PRO ter Radeona 9500 s 128 MB pomnilnika podjetja HIS. Te tri kartice smo nato primerjali z nVidiinim Geforceom4 Ti4200, navitim na delovno frekvenco vseh treh Radeonov. Kaj smo ugotovili? Tega vam ne bom razkril, vas pa vabim, da si preberete test, saj smo nad vsako grafično kartico pognali več kot 100 testov, notri pa tudi ne manjka znameniti graf cene na sličico v sekundi. Branje obvezno!

25 komentarjev

MSI GeForce Ti4600

vir: Pimprig
Pimprig - Serija GeForce 4 kartic je pred kar nekaj časa doživela prenovo, saj so dodali podporo standardu AGP 8x (3.0). Različni proizvajalci so pograbili po prenovljenih karticah in jih začeli množično prodajati. Tako se je godilo tudi MSIjevi izpeljanki GeForcea4 Ti4600 8x. Druga posebnost te kartice pa je v tem da ima vgrajen TV vhod in izhod, kar je pri današnjih karticah redkost.

1 komentar

Podrobnosti o NV36

Warp2Search -

Tako, nekatere spletne strani so se uspele dokopati do detajlnih specifikacij NVidiine naslednje kartice iz NV3x družine, ki zaenkrat nosi še kodno ime NV36. Po sedanjih predvidevanjih naj bi se kartica prodajala pod imenom FX 6500 Pro; imela bo dva 650 MHz RAMDAC čipa. Dobavljive bodo inačice z 256 ali 512 MB pomnilnika, omeniti pa velja samo še popolno DirectX 9.0a kompatibilnost. Ostale tehnične podatke si lahko preberete na tem naslovu.

Še besedica o našem stilistu, xbitexu. Slišati je namreč, da naš uveljavljeni član Slo-Techa s svojo deklino pričakuje naraščaj še letos. Podrobnosti še niso znane. [0:)]

5 komentarjev

Prve slike NV31

X-Bit Labs - Morda že veste, morda še ne, ampak jutri naj bi nvidia predstavila svoja nova grafična procesorja s kodnimi imeni NV31 in NV34. Oba bosta osiromašeni izvedenki NV30 na katerih so bazirale GeForce FX 5800 (Ultra). Podpirala bosta DirectX 9.0, čeprav najverjetneje v malce okrnjeni obliki in s pomočjo osrednjega procesorja. Sicer pa, če izvzamemo DX9 podporo in višje frekvence, niti ni videti bistvenega napredka glede na GeForce4 Ti.

Kot prvi na svetu so se x-bit labs dokopali so slik NV31, ki se bo (kot kartica) najverjetneje imenovala GeForce FX 5600. Na pogled izgleda kot poenostavljena GeForce4 Ti4600 z dodatnim napajanjem. Glavna pridobitev, ki so jo lahko obetamo od teh dveh kartic je predvsem nižja cena GF4 Ti razreda grafičnih kartic, saj...

10 komentarjev

NV33

X-Bit Labs -

Nekaj dni nazaj smo poročali o skorajda celotni NV3x družini, ki jo kani Nvidia izdati, izpustili smo le NV33, o kateri takrat Nvidia še ni dala podatkov. No, danes bomo popravili še to, saj so se Hrvati in posredno tudi Rusi uspeli dokopati do nekaterih informacij.

NV33 bo čip z izredno nizko porabo električne primeren za vgradnjo v prenosnike, TabletPC in podobne naprave. Imel bo le dva cevovoda, vsak z enim TMU. DirectX 9 bo polno podpiral. O zmogljivostih še ni podatkov, takisto tudi o ceni.

1 komentar

Grafične novosti na CeBitu

X-Bit Labs -

Kot še vsakokrat doslej, bo tudi na letošnjm CeBitu v Hannovru vroče. Kar se tiče novosti, jasno. Nvidia namerava začeti s prodajo že dolgo napovedovanega GeForceaFX, ATI pa naj bi predstavil zmogljiva R350 ter RV350 procesorja. Svoj lonček kani pristaviti tudi SiS s svojim Xabre II VPU, popolna novost pa bo NV31, predstavljen s strani Nvidie kot zamenjava GeForce4 Titanium kartic. Poglejmo podrobnosti.

R350 je v bistvu grajen na enaki osnovi kot R300, le da je tehnološko nekoliko bolj optimiziran, s čimer lahko dosegamo višje frekvence. Po neuradnih informacijah naj bi R350 vseboval osem cevodov, vsak s po dvema teksturnima enotama, ter 256-bitni DDR-II pomnilnik. Grajen bo 0,13-mikronski tehnologiji. RV350 bo njegova oskubljena verzija -- počasnejša, manj zmogljiva in cenejša.

NV31 bo po napovedih vseboval mnogo tehnologij premierno predstavljenih že v GeForceFX procesorjih z nekaj izboljšavami antialiasing in anisotropic filtriranja. Povedano v vsakdanjem jeziku, NV31 bo...

22 komentarjev

NV31 na CeBIT

X-Bit Labs -

Trenutno najnovejša nVidiina stvaritev nosi kodno ime NV30 ter se v prodaji imenuje GeForceFX, inženirji pa že pripravljajo oz. imajo skoraj dokončano novo kartico -- NV31.

NV31 ne bo naslednica NV30, temveč nova kartica iz družine NV3x, po zmogljivostih pa naj bi konkurirala GeForceu Ti4600 ter Radeonoma 9500 Pro ter 9700 nePro. O datumu prodaje ali celo céni še ni informacij, kaj informacij, niti špekulacij ni, govorí pa se, da bo NV31 predstavljena na prihodnjem CeBIT-u. Vse informacije jemljite z zadržkom, saj so striktno neuradne in nepotrjene s strani nVidie. Klik!

0 komentarjev

NV30 naprodaj prihodnje leto

X-Bit Labs - Poročali smo že, da naj bi nVidia svojega NV30 uradno predstavila 18. novembra, sedaj pa je nVidia celotno zgodbo potrdila še uradno. Kljub temu, da bo NV30 predstavljen že čez dober teden, naj bi bila zadeva v masovni proizvodnji do konca januarja prihodnje leto. Grafični procesor naj bi se pojavil v več izvedbah, ki zaenkrat nosijo še kodna imena NV30, NV31, NV34 ter NV35. O cenah, razlikah med modeli ter dobavljivosti v materi Kokoški kot ponavadi, še ni podatkov. Več statističnih informacij o stroških razvoja NV3x družine najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

AMD Thunderbird 1.4GHz že maja?

X-Bit Labs - Sodeč po tej informaciji, bo novi Thunderbird izšel že maja. Informacija je nepotrjena, a precej verjetna. Sedaj, ko hoče AMD tekmovati z Intel-om povsod, torej tudi v areni najhitrejših, oba proizvajalca mečeta na trg procesorje z vedno višjimi frekvencami skorajda vsak teden. Drugače pa ni na novem Thundrbird-u nič presenetljivo novega. Še vedno bo imel 128Kb prvostopenjskega in 256Kb drugostopenjskega pomnilnika.

6 komentarjev