»

Objemi preko interneta (in morebitne posledice)

Reuters - Raziskovalci Singapurške univerze Nanyang Technological University (NTU) z oddelka Interaction and Entertainment Research Centre (po slovensko raziskovalni center vzajemnega delovanja in razvedrila) so odkrili, kako lahko preko interneta posredujemo občutek dotika. Prototip naprave trenutno pomaga razvijalčevi kuri prebolevati depresije in osamljenosti, on pa je lahko, namesto da bi bil s svojim hišnim ljubljenčkom, na univerzi, kjer razmišlja, kako bi lahko bil na dveh mestih hkrati. Je morda odkritju malce pripomogla tudi ptičja gripa? Kakorkoli že - vsekakor bi bilo možno izum prenesti tudi na ostale hišne ljubljenčke (sicer ne na vse, ribam v akvarijih verjetno ne bo do tovrstnih aktivnosti), kasneje pa tudi na ljudi. Zgoraj omenjeni znanstveniki že načrtujejo internetni objemalnik za starše in otroke, v ta namen razvijajo posebno vrste pižame, ki bo s pomočjo pritiska in temperature dajala občutek resničnega objema obema udeležencema.

Sledile bodo seveda še internetne...

9 komentarjev

"Modificirani" Athloni XP naprodaj. Pazite se!

"Modificiran" AthlonXP

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs -

AMD je danes posvaril kupce in prodajalce svojih procesorjev, da so se med zaloge Athlonov XP, namenjenih prodaji, pomešali nekateri "modificirani" procesorji. Glavnina njih naj bi bila v vzhodni Evropi, Rusiji in Aziji, a kakšen se lahko pojavi tudi pri nas.

Nekaj prebrisancev je namreč ugotovilo, kako lahko z malo trudi počasnejše Athlone XP predelajo v hitrejše (za nepoučene: navijejo) in jih dražje prodajo. Takšni procesorji naj bi bili potencialno nestabilni in predvsem neoverclockabilni, kar gotovo ni želja slehernega Slo-Techerja. Več o tem in kako razlikovati prave procesorje od...

26 komentarjev

Volcano 7 na Ti4200

Mad Gamers - Ta modifikacija pa mora biti ena najbolj nesmiselnih stvari, ki sem jih videl. Če kliknete na ta naslov (pozor, registracija potrebna, če želite videti témo), boste videli Sumin Geforce4 Ti4200, na jedru katerega se bohoti kar pošastni Thermaltake Volcano 7, na pomnilniku pa so ostale majhne izmenjevalne površinice, nalepljene na kartico že serijsko, ob nakupu. Forumaš se hvali, da je zadevo navil na neverjetnih 286/675 MHz. Dobro, okej, si rečem, ampak, ali niso Geforce4 Ti4200 specificirane za delovanje na frekvencah 250/500? Priznam, pomnilnik je zelo lepo navit, a lepiti Volcana7 na grafični procesor le za pridobitev 36 MHz... Klik!

11 komentarjev

Še en malce drugačen GeForce4 4200

FiringSquad - Po tem ko smo videli dobro založene Golden sample kartice iz Gainwarda, Abitove OTES monstrume™, ki so zavzemali dve reži na matični plošči, ter še mnoge druge "nenavadne" verzije GeForce-ov, je svojo specialko na trg poslal tudi MSI. Od drugih se razlikuje predvsem po izvrstnem hlajenju, ki za razliko od Abitovega ne zavzema dodatnega prostora na osnovni plošči. Izdelano je iz bakra in kartico objema z obeh strani. Za pihanje skrbi dokaj močan ventilator, ki je v nasprotju z večino izredno tih. Kartico so preizkusili pri FiringSquadu, test pa preberite tu.

6 komentarjev

Radeoni Vs GeForcei

X-Bit Labs - V današnjem svetu grafike obvladujeta trg grafičnih čipov dva velika rivala: ATI Technologies in nVidia. V preteklosti je vedno ATI capljal za nVidio. Z izdajo R9700 PRO pa je ATI prevzel glavno vlogo med grafičnimi karticami, kar nazorno kažejo tudi testi šibkejšega modela 9500 PRO, ki je v nekaterih segmentih celo močnejši od GeForce4 Ti 4600 in tudi cenejši. Na x-bit labs so spisali test trenutno najmočnejših grafičnih kartic:
  • R9700pro in R9700;
  • R9500pro in R9500;
  • GeForce Ti4200 in
  • GeForce Ti4600.
Če se v tem trenutku odločate za nakup katerega od teh modelov, vam bo ta test prišel zelo prav.

6 komentarjev

Abit hladi z OTES

X-Bit Labs - O tem smo sicer na Slo-Techu že poročali, a vendar lahko ponovimo zadevo z drugega zornega kota, kajne. Na X-Bit Labs so si namreč danes ogledali ne tako novo Abitovo pogruntavščino, ki sliši na ime OTES ali daljše Outside Thermal Exhaust System. Tokrat so si ogledali Abitovo GeForce 4 Ti4200 izvedenko z hlajenjem OTES ter jo navili do konca in preizkusili kako se obnese še z navadnim hladilnikom. Klik!

2 komentarja

Gainward snuje nove kartice

Slo-Tech - Novico nam je poslal MorpheusX:
Izgleda, da se je Gainward odločil podreti vse možne rekorde kar se tiče "uradnih" navitih grafičnih kartic. Včeraj je podjetje naznanilo še en produkt iz tako imenovane Golden Sample družine. To je Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica. Opremljena je s 64MB DDR SDRAM, ki ima dostopni čas 4ns. V izboljšanem načinu, ko frekvenca pride do 500Mhz, kartica teče 25% hitreje, kot pa običajne na GeForce2 Pro bazirane kartice. Pravzaprav se lahko zgodi, da se bo ta kartica izkazala za še hitrejšo v TrueColor načinu, kot na primer GeForce2 Ultra. Tako naj bi se Gainward GeForce2 pro/500 XP "Golden Sample" kartica prodajala za $220, kar je približno 55000 SIT. Kartica naj bi se pojavila v trgovinah po Evropi ob koncu meseca. Več tukaj.

0 komentarjev

Gainward GF3 "GOLDEN SAMPLE"

Overclockers Australia - Kartic na katerih je pricinjen GeForce 3 je danes kot listja in trave. Ravno zaradi tega je za tržni uspeh kakršnekoli GF3 kartice pomembno, da izstopa iz povprečja. Ena izmed takih, ki se povzpnejo nad povprečje je gotovo Gainward GF3 CARDEXPERT, ki nosi posebno oznako "Golden Sample". Ta oznaka ne pomeni nič drugega kot to, da je kartica posebej namenjena tistim, ki bi radi iz svoje grafične kartice iztisnili kar največ. Prvo kar človeku pade v oči je rdeča barva kartice. Izstopa samo hladilnik, ki je črne barve. Na kartici je še 64 MB ELITE DDR pomnilnika, VGA in S-VIDEO izhod. Vendar nas lep design še nikoli ni prepričal v same zmogljivosti določene kartice. Tako menijo tudi na Overclockers Australia, kjer so kartico dodobra stestirali v benchmark programih, preizkusili pa so tudi njene overclockerske zmožnosti. Dobili so precej impresivne rezultate: jedro procesorja so navili do 240 Mhz, RAM pa se je potil pri 550 Mhz. Da tako navita grafična kartica ni kar tako, se lahko...

0 komentarjev

Multi sample anti-aliasing

FiringSquad - Na FiringSquad so spisali članek, v katerem so razložili v čem je poanta multi sample anti-aliasinga (če poskusim prevesti: mehčanje robov z večimi vzorci). V članku so tudi podrobno opisali rotated grid super sampling (RGSS, ki je uporabljen na Voodoo 5) ter ordered grid super sampling (OGSS, ki je uporabljen na večini ostalih kartic). Priporočeno branje za vse, ki bi radi vedeli, kaj je sedaj ta kup raznih metod za doseganje mehčanja robov. Vendar pazite, da vas še bolj ne zmede . Klik!

0 komentarjev