»

Abit se poslavlja od trga matičnih plošč

Hexus - Kot vse kaže se bo proizvajalec Abit s koncem letošnjega leta umaknil s trga matičnih plošč. Prve tovrstne govorice so se pojavile že letos maja, vendar jih je Abit takrat zanikal. Po najnovejših informacijah pa naj bi podjetje, ki je od leta 2006 v lasti USI-ja že obvestilo distributerje, da bo s koncem leta prenehal s proizvodnjo matičnih plošč. Vendar omenjena poteza ne pomeni konec samega podjetja, saj se bo le-to preusmerilo v proizvodnjo in razvoj zabavne elektronike, kot so MID (mobile internet device) in digitalnih okvirjev slik.

Več o tem si preberite na Hexus.net

40 komentarjev

Ste že mislili, da bo SP2 zares izšel, ane?

Google - Kot že neštetokrat, se je Microsoft spet zlagal pri napovedi o izidu drugega paketa popravkov za Windows XP. Dva dni nazaj smo napovedali, da naj bi se to zgodilo jutri (torej včeraj), a si je Microsoft ponovno vzel nekaj dni oddiha. Delo naj bi bilo končano že celo pred dvema dnevoma, po najnovejših informacijah pa pri Microsofotu zatrjujejo, da bo paket na voljo "kmalu", oz., bodo obljubljeni datumi za javno dostopnost paketa ostali nespremenjeni.

Jim verjamete?

27 komentarjev

Linux pred Macintoshi

Slashdot - Po raziskavah znane analitične hiše IDC je Linux v letu 2003 na namiznih računalnikih predstavljal drugo najpogostejšo izbiro in s tem s položaja zrinil Applove računalnike. Tržni delež Linuxa je z 2,8 zrasel na 3,2 odstotka, medtem ko je Macintosh pristal na vsega 1,8 odstotkih. Windows je obdržal trdno vladavino s 94 odstotno pokritostjo računalnikov sveta in po besedah IDC mu Linux do leta 2007 ne bo odščipnil več kot dodatnih treh odstotkov pogače.

Delež pogače, ki jo ima Linux, je skoraj zanemarljiv, vendar bi lahko pustil finančne posledice za Microsoft, če bi zrasel na kakšnih 10 odstotkov. Glede na to, da se je v novembru začela javna promocija Linuxa na Kitajskem, da se je januarja zanj odločila izraelska vlada in Veliki Modri s 319.000 zaposlenimi, da se vse več evropskih in japonskih podjetij odloča za "prehod", se to morda utegne celo zgoditi. Upajmo na srečen konec za uporabnike, po kakršnem koli scenariju že.

11 komentarjev

Linux kmalu na IBMovih namiznih računalnikih?

Financial Express - IBMova ponudba Linuxa je bila zaenkrat omejena le na njihove strežnike in delovne postaje. Po najnovejših informacijah pa je zelo verjetno, da bo Veliki Modri™ (najprej v Indiji) začel prodajati tudi namizne računalnike za domačo rabo s prednaloženim najhitreje rastočim operacijskim sistemom. O nečem podobnem razmišljata tudi Hewlet Packard in Compaq (ki že vgrajujeta Linux), zato se Billyju verjetno že tresejo hlače... Klik!

22 komentarjev

VIA in AMD

X-Bit Labs - Po najnovejših informacijah bo dvo-procesorsko čipovje za AMD Athlon 4 (Palomino) procesorje izdelovala tudi VIA. Čipovje bo zasnovano na Viinem KT266 čipovju in bo imelo veliko lastnosti le tega. Zelo velika verjetnost je, da bo ta novi čip vseboval podporo PCI64 standardu. Novemu čipovju bo ime KT266DP (mislim, kako originalno...).
Glavna prednost KT266DP pred AMD-760MP bo cena. Medtem, ko bo matična plošča na AMD-760MP stala okoli $500, bo plošča na KT266DP stala le $300.
Naj opozirim še na eno dvo-procesorsko čipovje s PCI64 podporo: AMD-770. Ampak, pri AMD-770 bo šlo samo za visoko proračunske strežnike katerih cena je za navadnega smrtnika astronomska. AMD-770 bo precej izboljšano AMD-760MP čipovje.

4 komentarji

Jaome

Jaz - Kaj naj rečem... stran je še enkrat bila nedostopna za dalj časa in tu res ni ničesar, kar lahko naredim. Po najnovejših informacija se strežnik pregreva (?!), toda točnega razloga zaenkrat še ni mogoče podati. Primoz že vneto raziskuje zadeve, tako da upajmo, da bomo to rešili čimprej.Pa take načrte sem imel za včeraj... Vem, da se vas večina tega ne spomni, toda 26. decembra pred točno enim letom je Slo-Tech prvič odprl svoja vrata. Zdaj je nekako nesmiselno pisati neke solzave govore, saj je nestabilen strežnik vse pokvaril (vsaj za mene...). Vseeno bi se vsem rad zahvalil za podporo. Brez vas ta stran sigurno nebi bila to, kar je!

5 komentarjev