»

Okna XP: kako iz njih iztisniti kar največ

Tweak Town - Okna XP so, predvsem na starejših računalnikih, lahko prav nesramno počasna. In če se tudi vam zdi, da traja celo večnost, preden kaj naredite v "XP-jih", si le oglejte članek, ki so ga spisali na Tweak Townu. V njem boste izvedeli, kako kar najbolje nastaviti namizje, okenskega raziskovalca, Internet Explorer, skratka kako kar najbolje 'sfrizirati' okna, da bodo delovala hitreje. Vredno ogleda!

3 komentarji

Tweakanje Battlefield 1942

Tweak Town - Ko prinesemo igro iz trgovine in jo naložimo na računalnik, so ponavadi vse nastavitve nastavljene na minimum, da dela na kar največ sistemih. Prav tako je tudi pri popularni igri Battlefield 1942. Na Tweak Townu jim privzete nastavitve in osnovne funkcije niso bile zadosti, zaradi česar so igro pripravili k delovanju v optimalnem načinu. V članku boste našli vse od popravkov, pa do grafičnih nastavitev.

0 komentarjev

Optimizacija računala

Tweak Town - Ko računalo kupimo nam popolnoma zadošča, a že po nekaj mesecih uporabe ugotovimo, da računalo ne zmore več poganjati najnovejših igric in vedno bolj zahtevnih grafičnih programov. O tem, kako računalnik pripravite k čimboljšemu delovanju so se razgovorili na Tweak Town-u. Omenili so večini Slo-Techerjev poznano navijanje procesorja ter optimizacijo BIOSa. Poleg tega pa je v članku kar precej govora o optimizaciji operacisjkega sistema in namestitvi gonilnikov. V besedilo je vpleteno kar nekaj zanimivih povezav, ki vam bodo morda zelo koristile. Če vaš računalnik ni to, kar ste mislili, da bo, si članek oglejte.

1 komentar

Izboljševanje WinXP

Tweak Town - Na Tweak Townu so se potrudili ter napisali članek o izboljševanju Windows XP operacijskega sistema. Avtor se dotakne prav vsega - od omogočitve Clear Type prikaza črk, preko hitrejšega zagona operacijskega sistema z manjšim dodatkom v zagonsko vrstico Explorerja, prek izključitve AutoPlay možnosti, do opcije, da ob izklopu računala Windows avtomatično pobije vse odprte programe brez spraševanja.... Vsekakor zanimivo branje za vse lastnike tega operacijskega sistema.

1 komentar

Kenwood 72×

Slo-Tech - No, pa še nekaj mojega prispevka novic...

Začel bi z hmm... opravičilom glede novice o Kenwoodovem 72× True-X pogonu. Tisti pogon, ki so ga imeli pri Tweak Townu je bil očitno defekten, saj je zelo slabo, oziroma sploh ni bral CD-R medijev. Da Kenwoodovi 72× pogoni zelo dobro berejo tudi CD-R medije, me je opoziril AIDS, ponosni lastnik tega hitrega pogona.

4 komentarji

Detonatorji 6.50 in overclockanje

Jaz - Veliko uporabnikov je presenečeno ugotovilo, da je v novih uradnih 6.50 Detonatorjih onemogočeno overclockanje procesorja in pomnilnika. Seveda ne gre za kaj kritičnega, saj je to početje možno z goro različnih programčkov, toda vseeno je priročno, če lahko overclockamo tudi preko gonilnikov. Na Tweak Townu si lahko preberete kratek člančič o tem, kako omogočiti overclockanje v najnovejših Detonatorjih. Preprosto in učinkovito... Thnx, Miha!

0 komentarjev

Epoxova i815EP plošča

Jaz - Ancient mi je poslal povezavo na Tweak Townov Epoxove 3SPA3L plošče, ki je ena izmed prvih plošč na i815E čipovju, oskubljeni (ampak nič slabši!) različici i815Eja. Platka je povsem v slogu nekaj zadnjih Epoxovih ponudb, torej kvalitetna, zanesljiva in polna overclockerskih možnosti. Fantje na Tweak Townu so bili nad njo tako navdušeni, da so ji nadeli "Editors Choice" nagrado in oceno 9/10 robotkov. Vsekako en velik SLIN !

2 komentarja