»

Vse igričarske inovacije zbrane na enem mestu

Slo-Tech - To je cilj, ki si ga je zadala skupina iz Pitsburške Carnegie Mellon univerze, katera je postavila wiki stran - The Game Innovation Database.

Profesor Jesse Schell, eden izmed ustvarjalcev, je namen strani opisal takole: "Game Innovation Database smo ustvarili zato, da bi ustvarili zgodovinsko zbirko inovacij v igrah, kdaj so se le-te pojavile in zakaj so tako pomembne"

Avtorji si med drugim želijo tudi, da bi stran kot orodje služila razvijalcem novih iger. Znano je namreč, da marsikateri ustvarjalci radi opevajo svoje igre kot zelo "inovativne", čeprav je bila marsikatera inovacija predstavljena že dolgo nazaj in potem pozabljena.

Wiki trenutno vsebuje okoli 400 vnosov, med katerimi so tudi tako trivialne stvari kot: kdaj so bili prvič uporabljeni sodi kot ovire, katera konzola je prva dobila trdi disk in katera igra je bila prva, ki je imela skok. Če bi želeli prispevati s svojim poznavanje iger vas avtorji strani pozivajo, da se pridružite skupnosti, ki ustvarja "zgodovino...

5 komentarjev

Nov članek: DirectX 9.0 - Osvetljevanje

Slo-Tech - Slotechova baza člankov se redno dnevno (pardon, dvakrat tedensko) debeli. V sklopu strokovnih člankov s področja grafičnih tehnologij je Senitel s svojo serijo DirectX 9 oral svojevrstno ledino.

Tudi njegov tokratni izdelek je spisan v stilu ostalih: akoravno nekaterim laikom pravzaprav nerazumljiv, je nadobudnim programerjem in tistim, ki bi se na področju tovrstne grafike želeli preizkusiti, lahko izvrsten vir informacij o Microsoftovi knjižnjici.

Tokrat na sporedu: DirectX 9.0 - Osvetljevanje

11 komentarjev

Nov članek: DirectX 9.0 - Osnove programiranja

Slo-Tech - Marko "Senitel" Dolenc nadaljuje svojo serijo strokovnih člankov o najnovejši različici Microsoftovega vmesniškega poganjala za multimedijsko udejstvovanje.

Po predstavitvi osnov in izboljšav je čas za preskok na drugo področje: ako bi se želeli preskusiti kot programer Dooma 5, bo članek o osnovah programiranja v DirectXu 9 ravno pravšnji.

Spoiler: začeli boste z zgolj 12 trikotniki ;)

15 komentarjev

DirectX 8 ali 9?

Viper's Lair - Senitel je pred kratkim spisal lep članek, kjer se je DirectX-a lotil s teoretične strani in bi moral potešiti vso vašo lakoto po znanju, za vse, ki pa vas zanima le in zgolj surova razlika med osmico in devetico, so članek spisali na ViperLair. V svojem članku so testirali kartici GeForce4 Ti4600 ter Radeona 9700 Pro -- oba z DirectX 8 in DirectX9 knjižicami -- v 3D Marku 2001SE ter igri Unreal Tournament 3. Se splača? Hja ...

5 komentarjev

Nov članek: DirectXa 9 - 1. del

Slo-Tech - 9. izdaja DirectX-a je izdana: pogodbe o nerazkritju podatkov so izgubile del svoje veljave, nam dobro poznani Senitel pa je tako svoje poznavanje grafičnih tehnologij zopet dobro izkoristil in se po obrazložitvi tehnologij za Radeonom 9700 (kjer je med vrsticami tudi napovedal današnji članek) namenil v drobovje programerskega vmesnika.

Tujih novic in člankov na to temo je bilo že nemalo. Pričujoči pa se od mnogih razlikuje po marsičem: odkrijte sami.

Naj bo čas z vami.

21 komentarjev

DirectX 8, drugi del

Jaz - Senitel (in tudi jaz ) se je zbudil in vam prinaša drugi del njegovega članka o DirectX 8 grafičnih tehnologijah. V tokratnem delu govori o 3D teskturah, multi-samplingu in point spritih. Vse tehnologije je nazorno predstavil s primeri, razložil kako delujejo in podal možne probleme. Ni kaj, spet odlične članek, Senitel!

8 komentarjev