»

Znanstveniki so vzgojili miši, ki regenerairajo organe

Slo-Tech - Znanstveniki na Wistar Institutu v ameriki so v laboratorijih uspeli vzgojiti miši, ki lahko regenerirajo svoje organe. V sicer spornih poskusih so mišim amputirali prste, in repe, ki so se popolnoma regenerirali. Popolnoma so se obnovili celo členki v prstih. Prav tako so delali poskuse na notranjih organih, kjer so bili rezultati enako navdušujoči. Samo možgansko tkivo se ni želelo regenerairati.

Znanstveniki so regeneracijo v drugih miškah vzbudili tako, da so vanje injicirali fetalne celice miši, ki so imele sposobnost regeneracije, in glej, tudi druge miške so to sposobnost pridobile.

Pravijo, da proces regeneracije nadzira približno ducat genov. Trenutno še raziskujejo nihovo točno vlogo, so pa prepričani, da imamo tudi ljudje podobne gene.

Izvorna novica

To pomeni, da bo Slo-tech lahko precej prihranil pri nabavi novih hrčkov, saj se bodo stari sami regenerirali [>:D]

62 komentarjev

Test miši

Planet Modz - Na Slo-techu sicer ni navada, da bi objavljali novice o testiranju miši. Tokrat pa je šlo za kombinacijo treh razlogov, in sicer tega, da gre pa "posebno" miško, namenjeno prenosnikom, dejstva, da gre pa prvo Microsoftovo optično prenosno miško in še tretjega razloga, ki sledi na koncu.

Glede na to, da so dosedaj že vsi proizvajalci mišk v svoj nabor umestili miši za prenosnike, je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo svojo odlično serijo optičnih mišk dopolnil tudi Microsoft. Tržna logika je...

0 komentarjev

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Je moj glodalec zadovoljive kvalitete in/ali hitrosti?

Slo-Tech - Kot vsi vemo, je dobra in kvalitetna miš še kako pomembna pri raznih streljačinah in grafičnih programih. Tale odličen, predvsem pa zelo kratek program (cca. 80kb) vam, ko ga zaženete in premikate miško, natančno pove kolikšno odzivnost ima vaš mišon (v Hz). Samo za info: baje naj bi bil ljubitelj sira "zadovoljive" kvalitete, če doseže frekvenco nad 100 Hz, ob tem pa naj povem, da je na "testu" moj glodalec, (optični - Logitech) dosegel frekvenco samo 40 hz na ps/2 vhodu in čudovitih 151 Hz na USB vhodu. Potemtakem sem se kar prav odločil, da ga poganjam na USBju, kajne? [:D] Me pa prav zanima, kako bo z vašimi ljubljenci.

51 komentarjev

Microsoft ter Logitech

Dan's DATA - Ti dve podjetji se dajeta. Vsako hoče prevladati nad drugim, ko prvo izda brezžično optično miš, se mora potruditi tudi tisti, ki te prestižnosti še nima. Tako so se pri Dan's Data spravili testirati Logitechov brezžični komplet ter Microsoftovega optičnega glodalca. Logitechova namizja smo testirali tudi mi - alien-w je dal sistemu visoko oceno, če le ne bi bil tako drag. Enako zaključuje Dan, le da ob tem miško iz sistema primerja še z Microsoftovo izvedenko iste pogruntavščine. Test je obsežen ter izčrpen, izvemo pa, da ima Microsoftova miš še bolj izrazite napake kot Logitechova, kar jo navkljub svoji lepi obliki postavlja v oddelek "ne kupi". Zanimivo branje.

5 komentarjev

Logitech MouseMan Dual Optical

Slo-Tech - Še enkrat se je z novico izkazal Dare:

Logitech je naredil novo miško, z DVEMA optičnima senzorjema z resolucijo 800 dpi. Miška izgleda kot Cordles MauseMan Optical, le da je na kablu ter črne barve. In kako deluje? Senzorja sta postavljena pod različnima kotoma (približno 45°). Tako miška veliko bolje razloči premike podlage. S tem naj bi odpravili neljubo obnašanje optičnih miši pri zelo hitrih premikih. Le kaj si bodo še izmislili?

0 komentarjev

Miška na udaru

več strani - Kaj so ljudje že vse modificirali? Ohišja, monitorje, tipkovnice in seveda miške. Miške so najbolj opazne na kakšnih LAN party-jih, tako na pogled kot po kvaliteti (slaba miška vas utegne stati naslova prvaka v UT ali Quake 3). Če ste modificirali že vse, razen miške, potem bo ta članek kar pravšnji za vas. Govori o zamenjavi LED diode v Microsoftovi optični miški (gotovo Intelli Explorer, samo da je bel). Čeprav je članek posvečen Microsoftovi miški, boste gotovo znali modficirati tudi druge modele.
Ker sem govoril o kvalitete miške v streljačinah imate tukaj še test Mouse Skatez. Mouse Skatez niso nič drugega kot trakci, ki jih prilepite na drsno stran miške. Ti trakci miški znižajo trenje. Torej, če si ne morete privoščiti bolj kvalitetne miške (dvomim ) in vas to vedno stane naslova prvaka v streljačinah, potem bodo Mouse Skatez kot nalašč za vas. Vprašljiva je le cena, ki znaša 7 $ + poštnina. 7 $ za trakce? Hja, jaz bi namesto trakcev raje kupil kar novo miško. ...

3 komentarji