»

Kako zakleniti računalnik

Overclockers Australia - Fantje na OC.AU so objavili članek o tem, kako na nek način zavarovati računalnik z navadno ključavnico. Enostavno so celoten projekt gradili na tem, da brez ključa v ključavnici računala ne morete imeti prižganega. Kako jim je to uspelo? Na ključavnico so povezali žico, ki povezuje osnovno ploščo ter gumb za vklop. Če ključavnica ne daje stika, je zategadelj vklop škatle onemogočen. Seveda ostaja možnost odprtja računala, a kdo bi se obremenjeval [:D]. Klik!

4 komentarji

Računalnik v predalniku?

Overclockers Australia - Hehe, to je pa lepo. Ravno na to idejo sem prišel jaz, ko sem razmišljal kam privijačiti moj doma spacani usmerjevalnik, ki je (bo) hkrati tudi tiskalniški strežnik in moj najboljši prijatelj ([:D]). No, iz moje moke ni bilo kruha, tako da bodoči P-120 usmerjevalnik še vedno stoji na mizi ugasnjen, je pa mojo zamisel izvedel neki entuziast na OC.AU. Človek je dobesedno vzel predalnik, izrisal načrt, malo rezal ter tolkel in spravil delujoč računalnik v tole: Meni je všeč [:D]. Klik!

1 komentar

WLAN/DSL

Tom's Hardware - Verjetno vas velika večina pozna LAN -- tj. omrežje, ki ga vzpostavimo med računalniki na lokalni ravni. Še pred kratkim je bilo to možno edinole prek kablovja, v zadnjem času pa se uveljavlja WLAN, kar razvozlano in prevedeno v slovenščino pomeni brezžično omrežje. Na Tom's Hardware so si ogledali kar nekaj takih naprav, katerih posebnost je tudi vgrajen DSL modem, zaradi česar so uporabne tudi kot DSL usmerjevalnik. Če vas brezžični DSL routerji zanimajo in si kakšnega za ceno okoli 50 tisočakov lahko tudi privoščite, klik!

0 komentarjev

Pokvarjeno jabolko

HardOCP - Tudi največji sovražniki Applea morajo priznati, da so Maci zelo luštkane mašince, tudi v primerjavi z modificanimi PC ohišji. Ker pa se v marsičem ne morejo meriti s PCji, so le redko izbira domačega uporabnika. Pri HardOCPju so zato vzeli eno ohišje od PowerMaca in ga predelali v pravo PC LAN kišto. Kot vsak Mac, izgleda tudi tale modifikacija smrtonosno dobro, zato kar hitro k branju. Še slinica ... ekhm ... slikica [:D].

0 komentarjev

Izpad Metulja

Slo-Tech - Vsi tisti, ki se čudite kaj je danes narobe z internetom... Očitno so mrežni škrati po Siolu zagodli tudi drugim. Tokrat je padel Metulj. Iz ARNESa:
Danes, 05.02.02, je ob pribl.12:45 prislo do prekinitve povezave med omrezjem ARNES in omrezjem METULJ (Univerza v Ljubljani). Vzrok za prekinitev je okvara usmerjevalnika v omrezju METULJ. Od kontaktne osebe omrezja METULJ smo izvedeli, da dela na zamenjavi okvarjene opreme ze potekajo.

3 komentarji

Nori japonski overclockerji

Overclockers Australia - Na OC.AU sem zasledil, da je nek japonski overclocker svojega Pentiuma4 navil iz 2.2 GHz na 2.6 GHz, uspelo mu ga je pa celo zbuditi na 2.9 GHz. Na tej strani lahko zasledite vse podrobnosti, sicer v japonščini. Pustimo hieroglife, pomembni so screenshoti ... Sicer pa AMD ne more več trditi, da ima najhitrejši procesor po zmogljivostih. Tukaj tale močno naviti P4 podira rekorde. Čakamo odgovor še kakšnega Japonca, ki bo navil Athlona XP na 2600 MHz

2 komentarja

Pomanjkanje DRAMa?

Electronic News - Po nekaterih virih naj bi se nam konec tega meseca obetalo prvo večje podraženje SDRAMa. Cene le-tega so zadnje mesece prav nenormalno nizke, sedaj pa naj bi se začele kazati prve posledice tega, saj naj bi se pojavilo pomanjkanje. Temu bo pripomogel tudi prehod na nove tehnologije pomnilnika, kar pomeni preurejanje proizvodnje. Sicer vodilni možje pomnilniških proizvajalcev zatrjujejo, da pomanjkanje ne bo in da bodo cene ostale enake, je nekaj "strokovnjakov" prepričanih, da bo do pomanjkanja prišlo. Jaz si ne upam napovedati ničesar, saj je pomnilniški trg zelo hitro spremenljiv, toda vsekakor bodite pozorni!

0 komentarjev