»

Šestnajstkratniki na kupu

Bench House -

Ni dolgo tega, kar so na Bench House opisali dva DVD-predvajalnika -- Pioneer DVD-117 in TEAC DV-516E. No, tokrat nam predstavljajo še tri nove DVD-predvajalnike in sicer:

  • BENQ DVP1650P,
  • Pioneer DVD-119 in
  • SONY DDU-1612.
Ako se ravno odločate za nakup DVD-enote in kolebate med zgoraj naštetimi, utegne biti vaša odločitev po tem testu kanček lažja. Na Bench-House vam priporočajo namreč Pioneer DVD-119. Klik!

5 komentarjev

Samsung SM-348B DVD/CDRW

NeoSeeker - Samsungovi izdelki nas spremljajo že zelo dolgo. Od njih imamo veliko uporabnih, nekaj pa mogoče tudi neuporabnih stvari, ki so jih druge tvrdke izdelale precej boljše. Tokrat so na Neoseekerju napisali kar precej obsežen test Samsungovega DVD/CD-RW pogona SM-348B. Obe omenjeni stvari (DVD in CD-RW) sta skupaj, v eni škatli, pravzaprav pa smo tega že vajeni in ni nič kaj presenetljivo novega. Članek se splača pogledati, saj so ga ocenili z dobrimi 88%, pa še cena ni prav pretirana.

3 komentarji

Tračne enote

Tom's Hardware - V današnjih je glavni medij za prenašanje podatkov zagotovo CD -- vsaj domačih uporabnikov. Tudi kadar moramo vpisati format c:, nam za varnostno kopijo kar dobro služijo že prej omenjeni mediji. A pri velikih podjetjih bi bil tak način shranjevanja neuporaben, zavzel bi preveč časa in prostora ... V te namene se uporabljajo že skoraj zastarele tračne enote. Izgledajo kot malo večje videokasete, saj je v njih magnetni trak, na katerega se shranjujejo podatki. Največja prednost so kapacitete, saj na eno enoto lahko spravimo tudi do 50 GB podatkov. Hitrost je tu sekundarnega pomena.

8 komentarjev

Samsung s 4 GB spominskim ploščkom

Samsung - Da, tudi to je bila samo še stvar časa. Samsung, dobro znan proizvajalec dobesedno vsega, povezanega s premikanjem elektrončkov po za to namenjenih žicah, je napovedal, da je naredil DDR spominski modul, v katerega lahko spravimo kar cele 4 GB podatkov. Na ploščici se nahaja 36 enogigabitnih modulov, narejenih v, pozor. 0.10 mikronski tehnologiji. Modul namerava začeti proizvajati v drugi polovici letošnjega leta, o ceni ni znanega dosti [:D]. Klik!

0 komentarjev

Samsung SM-348 CD-RW/DVD

I Am Not A Geek - Vse tiste, ki vas muči pogled na kopico CD, CD-RW ter DVD-enot v vašem računalniku, bo razveselila novica, da je podjetje Samsung izdalo CD-zapisovalec, ki zmore pisati z 48x hitrostjo, prepisovanje pa opravlja dvakrat počasneje, kar seveda ni nič posebnega, razveseljiva pa je vsekakor tudi zmožnost branja DVD-zgoščenk. Na I Am Not A Geek so spisali test tega pekača, ki si ga lahko ogledate na tem naslovu.

0 komentarjev

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji

Plazma zaslon

I Am Not A Geek - Ste se naveličali svojega klasičnega 21" monitorja in bi radi preizkusili kaj bolj naprednega, pa vam projiciranje slike na steno ne diši najbolj, TV pa tudi ne zadošča vašim potrebam? Potem vam ne preostane nič drugega, kot da si nabavite plazemski zaslon. Recimo Samsungovega SPL4225, ki se lahko pohvali s kar 42" diagonalo.

Test tega čuda so spisali na strani I am Not a Geek in se načudili njegovim zmožnostim. Kaj tudi ne, saj je igranje iger na takem orjaku svojevrsten užitek, gledanje filmov pa v primeru posedovanja prej omenjene naprave postane povsem nekaj drugega. No, je pa res, da nas vse skupaj na realna tla zabije cena, ki znaša niti ne tako skromnih 10.000 $ (tisočakov, da ne bo pomote [>:D]).

0 komentarjev

48x zapisovalnik

Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

1 komentar

CenDyne Lightning III 40X12X48

CDRLabs - Da pa ne bo Plextorjev uspeh "živel" predolgo, so se pri podjetju CenDyne potrudili in svojemu prepisovalcu še izboljšali zmogljivosti v primerjavi s Plextorjem. Tako njihov CD-pek/prepek pravtako zmore 40x hitrost snemanja, 12x hitrost prepisovanja in 48x hitrost branja CD-jev. Razlike v ceni med Plextorjem in CenDyne prepisovalcem naj bi bilo za borih $10, več o CenDyne Lightning III 40X12X48 pa si lahko preberete na tem naslovu.

3 komentarji

Teacov 24-kratnik

CDRLabs - Na res zelo dobri strani, kjer najdemo karkoli povezanega z zapisovanjem na zapisljive zgoščenke, CDR Labs, so stestirali novega štiriindvajsetkratnika od Teaca. Izgleda, da bo ta model nekako ponovil tisto slavo modela CD-R58S, zaslovelega pred dvema letoma, saj je dobil visoko oceno 9/10. Je robusten, hiter, zanesljiv, zmore pisati s polno hitrostjo na skoraj vse medije, ter ima kvalitetne programe v paketu. Sicer se oblika Teacovih pečk ni spremenila že mnogo let (kar lahko zaradi učinkovitosti štejemo tudi kot pozitivno), a izgled ni vse. Sicer pa enota ni pravi 24x zapisovalni dirkač, saj začne zapisovanje pri 16x hitrosti, v povprečju piše z 22,5x. Kliknite na ta naslov ter si test preberite, saj je kvaliteten, poučen ter obsežen.

6 komentarjev

XP, odkleni se!

I Am Not A Geek - Na naši strani smo pred časom že posredovali razne povezave do vodičev za odklep najnovejšega Athlona z marketinškim imenom XP. Na I Am Not A Geek se spravijo delati enako modifikacijo, le da čisto malo drugače. Sicer pa (slej ko prej) nameravam narediti enako tudi jaz. Ako se vse posreči, že ta vikend. In tudi mi bomo imeli članek na to temo .

3 komentarji