»

Kanievi monstrumi

Heatsink Guide - Kanie se je proslavil s svojimi Hedgehogi, ki so bili narejeni iz bakra, sedaj pa se poizkuša uveljaviti še z drugimi imeni. Eden izmed najnovejših hladilnikov, ki so dobili novo ime je gotovo "The Wing", ki je nekakšen siamski dvojček dveh Hedgehogov (izgleda tako, kot da bi bila dva Hedgehoga zlepljena skupaj) in je po besedah avtorja članka eden izmed najbolj glasnih gladilnikov, saj ima na sebi kar dva Deltina 7000rpm ventilatorja. Čeprav je hladilnik v primerjavi z ostalimi primerki precej velik, pa so se pri Kanieju zelo potrudili z dizajnom, saj ne blokira napajalnega konektorja na matični plošči. Vendar za vsak slučaj avtor navaja, da je zdravo preveriti združljivost z matično ploščo, preden se podamo v nakup.
Seveda pa Kanie ni pozabil na svoje Hedgehoge; pred kratkim so bili pri Kanieju zvesti bakru, vendar so kmalu ugotovili, da se da pri izdelavi kvalitetnega hladilnika privarčevati, zato so predstavili "hybrid" Hedgehog, ki ima polovico hladilnih reber iz bakra,...

0 komentarjev

Millenium hladilnik

Overclockers.com - Mogoče ste tu pa tam na internetu zasledili slike tega hladilnika, toda do sedaj ni bil deležen večje pozornosti. Gre za Millenium Copper hladilanik (ime se bo spremenilo... še več: na Overclockers strani lahko predlagate vaše ime, in če bo izbrano, boste dobili neko deluxe različico Milleniuma) in eno izmed predprodukcijskih enot so testirali na Overclockers.com. Mhja, kaj naj rečem, fantje so nad 800 gramov težko zadevo več, kot navdušeni. Zračni hladilnik z dokaj tihim ventilatorjem (v primerjavi s 38cfm Delto) ima toplotno prevodnost v rangu vodnega hlajenja (brez peltierja, seveda!), kar je blizu...

1 komentar

Megastičen hladilnik

Jaz - Nad Swiftechovim SocketA hladilnikom smo se na Slo-Techu že navduševali. Vsekakor gre za NAJBOLJŠI zračni hladilnik trenutno na tržišču in Swiftechu gre vsa hvala za design in izpeljavo te enote. Upajmo, da bodo tudi drugi izdelovalci hladilnikov sledili primeru in začeli izdelovati Socket hladilnike, ki bi efektivno izkoriščali 80mm ventilatorje. Kakorkoli, beštijo so testirali na Overclockers.com in njihov test samo potrjuje domneve, da gre za trenutno najboljši Socket A hladilnik na tržišču. Priporočam ogled! Thnx, Hedi.

1 komentar

Hedgehog, n-tič

Virtual Hideout - Tudi na Virtual Hideoutu so testirali Kaniejev bakreni Hedgehog hladilnik, toda na voljo so imeli tudi posebni ventilatorski adapter, s pomočjo katerega so na hladilnik prišraufali 80mm ventilator. Hedgehog je že tako ali tako eden izmed trenutno najboljših Socket hladilnikov, s to predelavo pa res nima konkurence (mogoče edino Swiftechove hladilnike). Verjetno je ta hladilnik edina konkurenca vodnem hlajenju brez peltierja... No, preberite test in presodite sami.

4 komentarji

Testi hladilnikov

Trainwrecker - Pred nekaj časa ste si lahko ogledali Trainwreckerjev testirni sistem hladilnikov, ki je še vedno nekaj zares posebnega. Toliko truda, inovacije in idej le redko vidimo skupaj na enem mestu. No, fantje so se sedaj celo spravili testirat hladilnike z njim in njihove izsledke lahko vidite tukaj. Testirali so vse aktualne hladilnike, od Golden Orba preko Alph do Hedgehoga, zal pa nikjer niso objavili primerjalne tabele. Rezultati za vsak hladilnik posebej so objavljeni na svoji strani, poleg tega pa so rezultati malce preveč komplicirani in se morate prav poglobiti v njihove metode, da bi jih razumeli. No ja...

0 komentarjev

Hedgehog hladilnik @ Trainwrecker

Trainwrecker - Nekateri že poznate bakrene Hedgehoge hladilnike, za marsikoga pa bodo verjetno pravo presenečeje. Gre namreč na neke vrste popolnoma bakreno kopijo Alphe PAL6035. Hladilnik je res razkošen na pogled in tudi tehta svojemu izgledu primerno... skoraj pol kilograma! Pošast trenutno velja za enega izmed najboljših SocketA hladilnikov. No, Hedgehoga so testirali na Trainwreckerju in tukaj si lahko preberete njihovo mnenje. Jaz se zagotovo ne bi branil enega primerka .

1 komentar

Test Silverado50 hladilnika

TweakUp.dk - Še en teste precej eksotične hladilne naprave nam tokrat prihaja z danskega konca Evrope. Na strani TweakUp.dk so si namreč ogledali Silverado50 SocketA/370 hladilnik. Yup, gre za tisto čudno zadevo, ki ima kot kontaktno površino z jedrom procesorja vgrajeno srebrno ploščico. Mene osebno je zelo zanimalo, kako se zadeva obnese in ali je vredna vloženega denarja in fantje pri TweakUp.dk res mislijo tako. Na žalost v njihovih testih hladilnik niso primerjalis kakšno Alpho ali GlobalWinom, tako da je točno primerjavo nemogoče izvesti, toda temperature so vseeno precej nizke. Avtor testa je hladilnik celo primerjal z vodnim hlajenjem brez uporabe peltierja! No, oglejte si test in si ustvarite lastno mnenje!

1 komentar