»

Pretrgan podmorski komunikacijski kabel odrezal Zahodno Afriko

Shema poti kabla

vir: BBC
BBC - Po poročanju BBC, je pretrganje podmorskega kabla, ki poteka od Portugalske v Južno Afriko preko Zahodne Afrike, povzročilo sedemdeset odstotno zmanjšanje pasovne širine, ki je sicer na razpolago Zahodni Afriki, nekatere države – Togo in Niger, pa so povsem odrezane od medmrežja.Družba, ki upravlja ta komunikacijski del, je ob tem povedala, da lahko traja tudi do dva tedna, preden bodo našli in odpravili napako.

Si predstavljate, da ste dva tedna povsem odrezani od medmrežja? In ste od njega, zaradi intenzivnega koriščenja storitev oblaka, povsem odvisni?

19 komentarjev

XboX na internetu

Tom's Hardware - Tudi računalo ni več edini način dostopa v internet. Pridružila se mu je še konzola XboX; prav o takem dostopu do medmrežja in igranju iger pa so govorili na Tom's Hardware. Opcija povzave je možna le z dokupom Xbox live začetnega kompleta, na katerega boste morali še malo počakati, saj je nakup možen le v Severni Ameriki. Članek je dolg in podroben, obsega namreč kar štiriindvajset strani, med katerimi so primerjane tudi igralne sposobnosti preko interneta. Klik!

2 komentarja

Modificirani XBoxi in XBox Live

CNet - Na CNetu sem med drugim zasledil tudi zelo zanimivo novico, ki obravnava problematiko modificiranih XBoxov v navezi s sistemom za nalinijsko igranje XBox Live. Kot je povedano v novici: Microsoft navaja, da si jemlje pravico, da onemogoči dostop do igranja iger preko XBox Liva, če bo le-ta zaznal modificirano konzolo, ali bolje povedano, konzolo, ki bo imela vgrajen mod čip, ki odstrani Xboxove zaščite in med drugim omogoča tudi igranje piratskih iger.

In kako bo Microsoft ugotovil, ali je XBox modificiran ali ne? Jah, preko XBox Liva, kakopak. Zbrani podatki o konzoli pa naj bi bili poleg ugotavljanja, ali je XBox pristen ali ne, uporabljeni tudi za nadgrajevanje XBoxovega softvera. Kot ste lahko že ugotovili, z modificiranim XBoxom ne boste mogli dostopati do XBox Live, razen če je posege na konzoli napravil Microsoft.

In kaj pravijo na to hekerji? Bore malo, saj so jih Microsoftove izjave pustile dokaj hladne. Bojda imajo za Microsoftove ukrepe pripravljene že protiukrepe v...

1 komentar

Playstation pred Xboxom

The Register - Sony je potrdil namero o splavitvi spletnoigralnega sistema, ki bo konkuriral Microsoftovi storitvi 'Live' za Xbox. Izdelek, predvidoma ocenjen na $40, bo vseboval modem ter mrežni vmesnik, bo na ameriškem trgu v količini 250.000 kosov na voljo 27. avgusta (2 meseca pred Microsoftom), do konca leta pa želijo prodati vsaj 400.000 enot. Klik!

Poleg tega, da bo sam paket nemalo cenejši od ameriškega konkurenta, pa ta prav tako ne bo zahteval mesečne naročnine, kar zna predstavljati nemajhno prednost. No, je pa res, da je percepcija naročnine v ZDA verjetno drugačna kot bi bila v naši deželici. Igrovja takisto ne bo ravno manjkalo -- 27. avgusta bo tako na voljo 5 podprtih naslovov, več jih bo sledilo, med drugim tudi PCjevski znanec Everquest ter Final Fantasy XI, ki nas (jih) imata ugledati naslednje leto.

1 komentar

Xbox Live prihaja?

News.com - Eno leto (natančneje 15. novembra) po prihodu Microsoftove igralne konzole Xbox se bodo igralni navdušenci lahko med sabo pomerili tudi preko spleta.
Tako bo Microsoft za dva meseca zaostal za Sony-jem, ki bo za svoj Playstation 2 izdal omrežni adapter že 27. avgusta. Za več podatkov oddeskajte sem.

Zakaj strokovnjaki menijo, da Xbox, Sony in Nintendo S svojim online igranjem še ne bodo uspeli, pa si preberite tukaj.

1 komentar

Xbox Live

The Register - Po poraznih prodajnih rezultatih svoje konzole, Microsoft kani investirati milijardo dolarjev v spletno igričarsko stičišče, imenovano Xbox Live. Servis bo plačljiv, in to ne poceni: 34 GBP začetnega stroška (mečina [>:D] ), nato pa še vsak mesec 7 GBP. Hmm, malce čuden način za obujanje prodaje... Klik!

5 komentarjev

Odvisnost od igranja iger preko interneta - diplomsko delo - zaključki

Slo-Tech - Sicer ne vem, če to spada ravno pod novico, ampak ker ste mi predvsem fantje in dekleta iz Slo-techa zelo zelo pomagali bom tole objavil tudi tukaj.

Zaključil sem z diplomsko nalogo z naslovom Odvisnost od igranja iger preko interneta in na spodnjem naslovu si lahko celotno nalogo preberete in seveda poveste svoje mnenje. Prišel sem do zanimivih rezultatov in upam, da bodo zanimivi tudi za vas. Še naslov: Odvisnost od igranja iger preko interneta

3 komentarji

GPS

Jaz - No, še zadnja moja novica danes...
Pred dnevi, ko sem se sprehajal po medmrežju, sem naletel na zelo informativno stran. Na tej strani izveste vse o GPSu. Kaj točno to je (pa saj to že veste), kakšne so metode merjenja, ... vglavnem zelo veliko.

8 komentarjev