»

Najhitrejši brskalnik je ... Opera!

Slashdot - Vojne brskalnikov za prevlado in nespregledljiva nasprotja med njihovimi uporabniki segajo že v čas, ko sta bila največjo bitko za uporabnike PC-jev Netscape in Microsoft. Prvega je povozil čas, slednji pa je preživel in se danes v okolju Windows bori predvsem z Mozillo, Firefoxom in Opero. Uporabniki slehernega bodo zatrjevali, da je najboljši. In kateri je res najboljši?

Na to vprašanje so si poskušali odgovoriti na HowToCreate, kjer so med seboj primerjali vse najbolj popularne brskalnike za Linux (Firefox, Mozilla, Konqeror, Opera, Epiphany), Mac OS X (Safari, Opera, OmniWeb, IE, iCab, Firefox, Camino) in Windows (Avant, Escape, Clue, Firefox, IE, Mozilla, Opera, Netscape). Primerjali so čas hladnega zagona (cold start), toplega zagona (warm start), hitrost renderiranja CSS, tabel, obdelave slik in skript in vračanja na obiskane strani (history).

Rezultati so nedvoumni: z Opero ne moreti zgrešiti na nobeni platformi in je trenutno najhitrejši brskalnik. Ne verjamete?

99 komentarjev

Napajalniki na kupu

Tom's Hardware - Napajanje je pri računalih zelo pomembno in ravno zaradi tega je na trgu kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo izključno z izdelovanjem napajalnih enot. Napajalnike ponavadi delimo na dve skupini in sicer na brezimne in priznane, ki so boljši a na žalost tudi dražji. Tokrat je striček Tom zbral 13 najboljših napajalcev, ki so bili med seboj primerjani v glasnosti in sposobnostih. Tudi tokrat je krono pobral Antec s serijo True napajalnikov, ki krojijo sam vrh ponudbe.

3 komentarji

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

nForceII vs. Granite Bay

Overclockers.com.au - nVidia ni poznana le po izvrstnih grafičnih karticah, temveč tudi po čipovjih nForce, ki so med uporabniki priljubljeni. Na drugi strani, med Intelovimi uporabniki, pa kraljuje Granite Bay, čipovje, katerega je seveda izdelal Intel. Na Overclockers Australia so med seboj primerjali ti dve čipovji. Za testiranje so uporabili ABIT NF7 1.0 in 1.2 verziji ter Gigabaytovo 8INXP. Da bi bili rezultati primerljivi, so vzeli Intel Pentium 4 2400 MHz in AMD Athlon XP 2400+ procesorja.

0 komentarjev