»

Nove AMD-jeve grafične kartice

Radeon HD 3650

več strani - AMD je danes predstavil nove grafične kartice srednjega in nižjega cenovnega in zmogljivostnega razreda Radeon HD 3600 oziroma 3400. Vse nove grafične kartice podpirajo DirectX 10.1 ter CrossFireX, pri čemer jih bo možno povezati tudi z AMD-jevimi integriranimi grafičnimi rešitvami veznih naborov serije 7.

Priporočena cena novih grafičnih kartic je med 49 in 65 ameriškimi dolarji za Radeon HD 3400 oziroma med 79 in 99 ameriškimi dolarji za grafične kartice iz družine Radeon HD 3600. Več o tem si preberite v AMD-jevem sporočilu za javnost, več informacij o specifikacijah novih grafičnih kartic pa najdete tukaj.

Asus pa je predstavil grafično kartico Radeon HD 3870 X2, ki premore dve RV670...

36 komentarjev

Mozilla Firefox 1.0.2 v vsej svoji mogočnosti je tu!

Mozilla.org - Že kar nekaj časa je preteklo od izida prejšnje različice enega najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov ta trenutek -- Mozilla Firefoxa, zato so se vrli programerji odločili, da nam ponudijo nekaj novejšega, boljšega. Tako so poskrbeli, da bomo lahko s Firefoxom še varnejši in da bo brskalnik še stabilnejši, hkrati pa so dodali nekaj bombončkov za uporabnike Linuxa. V ta namen je nastala različica, ki se bohoti z oznako 1.0.2. Brskalnik, katerega namestitvena datoteka je velika 4,7 megabajta, si lahko prenesete z Mozilline domače strani.

Pa veselo brskanje! ;)

Na novico nas je prijazno opozoril Racer D.

113 komentarjev

Leadtek Winfast A300 Ultra TD MyVIVO

Hladilnik, da mu ni para

vir: HotHardware
HotHardware - Od splavitvije nVidiine NV 30 serije je preteklo že kar nekaj časa. V tem obdobju so različni proizvajalci izdale svoje modele teh grafičnih kartic, med drugim tudi Leadtek. Podjetje Leadtek je zaslovelo predvsem po svoji Geforce 2 MX seriji, njihovo Geforce 4 Ti serijo pa že od daleč prepoznamo z velikim hladilnikom, ki se bohoti na grafični kartici.

Prav tako je z njihovo NV 30 serijo oziroma po domače FX 5800 Ultra, na kateri hladilnik zavzema domala celo grafično kartico. Karakteristike teh grafičnih kartic smo že ničkolikrat ponovili, a naj vam jih za osvežitev še enkrat povem: 0,13 mikronska tehnologija izdelave, GPU se poti pri 500 MHz, pomnilnik pa pri 1 GHz, AGP 8X podpora, 16 GB/s pomnilniške prepustnosti, 128 MB DDR2 pomnilnika, itd. Na Hot...

6 komentarjev

Za dolgo sobotno branje

X-Bit Labs -

Za dolgo sobotno branje še tale članek, ki je resnično obsežen, saj se bohoti kar na triindvajsetih straneh. Na X-Bit Labs so si ogledali namreč Nvidiino NV30 stvaritev s pravim imenom GeForceFX5800 Ultra. Na vseh teh straneh so si kartico ogledali z vseh možnih stališč in preizkusili v vseh programih, ki si ji je moč zamisliti. V članku so bili s kartico zadovoljni, saj prekosi ATI-jevo najmočnejšo kartico -- Radeona 9700 PRO. Tako v zmogljivostih kot v ceni. Klikot!

7 komentarjev

Deset tisoč obratov v minuti

AnandTech -

Na AnandTech so si ogledali novo WesternDigitalovo zverino, poimenovano Raptor. Disk je zanimiv predvsem zaradi hitrosti vrtenja, ki znaša pri tem modelu polnih 10.000 rpm, kar so doslej dosegali le SCSI diski. Raptor uporablja klasičen SATA priključek, zato ga boste lahko uporabili na prav vseh novejših osnovnih ploščah brez dokupa kakršnihkoli dodatkov. Disk se bohoti še z 8 MB predpomnilnika, dostopni časi pa so konstantno pod 9 ms. Omeniti velja tudi hitrost prenosa podatkov, ki se lahko v najboljšem primeru dvigne tudi do 60 MB/s. Vsekakor zverina.

22 komentarjev