»

GPS sledilec za fotografe

Slo-Tech - Sony je predstavil napravo, ki s pomočjo sistema GPS zabeleži lokacijo, kjer je fotograf pritisnil na sprožilec. Izdelek spominja na nekoliko večji obesek za ključe, ki ga pripnemo za pas ali na nahrbtnik. Med fotografskim potepanjem mali gizmo tako s pomočjo sistema GPS beleži koordinate lokacij, ki jih je moč kasneje sinhronizirati z metapodatki (EXIF) posnetih digitalnih fotografij.



Več na dpreview.

19 komentarjev

MSI 845PE Max2

Extreme Overclocking -

Na Extreme Overclocking so testirali matično ploščo, ki sliši na ime MSI 845PE-Max2. Namenjena je vsem Pentium4 procesorjem na Socket478 ležišču ter 533 MHz FSB-jem. Plošča podpira že vsem znano HyperThreading tehnologijo, obložena pa je z raznimi dodatki, kot so bluetooth, gigabitni LAN, Firewire, USB 2.0, SATA ... S ploščo so bili sorazmerno zadovoljni, saj so ji dodelili oceno 8.5 (od 10) ter nagrado Extreme Overclocking Recommended. Za ogled rezultatov, ki jih je dosegla v testih pa odsurfajte semkaj.

1 komentar

Trek ThumbDrive Smart

Slo-Tech -

No, ko se na naši polobli leto 2002 bliža koncu, bodo očitno drugje stopili že v leto 2004. Če ne veste o čem govorim, poglejte datum članka na ViperLair. [:D]

Kakorkoli že, na ViperLair so si ogledali priročno napravico imenovano Trek ThumbDrive Smart. Čemu služi boste vprašali? ThumbDrive se pretvarja, da je navaden obesek za ključe, medtem ko je v resnici majhen USB pomnilnik, na katerega je moč spraviti do 128 MB podatkov (obstajajo tudi šibkejše različice) ter le-te prenašati med računalniki. V kolikor potujete z veliko podatki ter nimate na voljo CD-zapisovalnika, velja o napravici razmisliti.

5 komentarjev

Uničen Duron koristno uporabljen

Overclockers Australia - Pri navijanju procesorja ali natikanju hladilnika nanj, včasih ne gre vse po načrtu. Rezultat ponesrečenega načrta pa se odraža v uničenemu procesorju. Ne preostane nam drugega, kot da procesor zaženemo v smeti ... Konec zgodbe. No, obstaja tudi drugačna rešitev. Uničen procesor lahko še vedno koristno uporabimo. Če ste "ponosni" lastnik uničenega Durona/Thunderbirda/drugega procesorja in ne veste za kaj bi ga uporabili, potem si preberite to zgodbico, ki jo je napisal nesrečni lastnik uničenega Durona. Zgodba pa govori o tem, kako je tip uničen procesor uporabil kot obesek za ključe. Vsaj nekaj.

5 komentarjev

ASUS A7V

hardCOREware - Pri hardcorewareu imajo nekaj podobnega naši raztaljotki, le da se je na njihovem seznamu se je znašla "le" zelo dobra socket A matična plošča, ASUS A7V. Vse kar morate storiti je, da se prijavite v nagradno igro, je prijava na njihov Newsletter. Če ste zainteresirani, se prijavite tukaj.

0 komentarjev

Raztaljotka: The American Way

I Am Not A Geek - Na strani I am not a geek (ktero hudo ime) sem zasledil nagradno igro. Na strani podarjajo čisto svež 81.9 GB Maxtorjev ATA-100 disk. Whoa... Edini pogoj za soudeležbo v tej nagradni igri je sodelovanje v njihovem forumu. Do 14. februarja morate oddati čimveč sporočil, vsak spam ne bo upoštevan. Če vprašate mene - ne bi okleval . Podrobnosti o tej raztaljotki si preberite na tej strani. Če pa še ne veste: tudi mi držimo svojo raztaljotko, na njej pa lahko sodelujejo vsi prijavljeni, razen administratorjev seveda . Samo toliko, da vas spomnim...

0 komentarjev

10 procesorskih obeskov za ključe

Extreme Overclocking - Ponavadi raznih nagradnih iger, ki jih izvajajo tuje hardverske strani ne objavljamo, toda ta je res nekaj posebnega. Na Extreme Overclocking so v roke dobili kar 10 skurjenih procesorjev in jih vse predelali v obeske za ključe. Imajo kar 8 skurjenih Athlonov, enega Pentiuma3 in enega Celerona2. Pogoj za sodelovanje v nagradni igri je vključitev in sodelovanje v njihovem Forumu. No, če vas zanima več, jih kar obiščite.

7 komentarjev