»

Test nForceII matičnih plošč

vir: Sudhian
Sudhian -

Na Sudhian Media so objavili nov test, v katerem so si ogledali matične plošče. Tokrat so ocenili šest osnovnih plošč na naboru nForceII:

  • ABIT NF7-S
  • ASUS A7N8X Deluxe
  • Biostar M7NCG
  • Chaintech 7NJS (Zenith Package)
  • Epox 8RDA+
  • MSI K7N2G
Rezultati, ki so jih dobili, so bili zelo zanimivi. Kot najboljši navijaški plošči sta se izkazali Chaintechova ter asuska, kot plošči z najboljšim cena/zmogljivosti razmerjem pa Biostarjeva ter abitka. Test.

...

18 komentarjev

Varne Abitke

ABIT - Abit, nam vsem dobro znani proizvajalec osnovnih plošč ter grafičnih in zvočnih kartic, je danes lansiral strežniško osnovno ploščo z vgrajenimi varnostnimi procesorji, kar naj bi ciljni skupini, kateri je plošča namenjena, zmanjšalo stroške sestave varnostnih naprav. Abit si to zamišlja takole: na osnovno ploščo z imenom SI-1N, grajeno za Pentiume 4, so prispajkali Caviumov procesor, ki izkoristi možnost vzpostavitve varnih povezav.

Dobro, vizija direktorja Caviuma dobro upraviči to potezo, saj je mnenja, da se lahko tako prihrani pri stroških sestave "varnega" računala. Cena proizvodnje osnovne plošče naj bi zaradi Caviumovega čipa narasla le za 10 %. Če vzamemo kot dejstvo tudi to, da zmore procesor v sekundi obdelati 400 Mbit IPSEC prometa, se zna zgoditi, da je tajvansko podjetje s to potezo zadelo še neobiskano tržno nišo. Klik!

0 komentarjev

nForceII osnovne plošče na kupu

AnandTech - Včeraj smo objavili novico o megatestu SiS648 osnovnih plošč, danes pa še podobna novica iz nasprotnega tabora. Na AnandTech so si namreč ogledali kar šest osnovnih plošč za AMD procesorje na trenutno najbolj vročem čipovju, nForceII. Tokrat so testirali osnovne plošče podjetij Abit, Asus, Chaintech, Epox, Leadtek ter MSI. V kolikor ste od vseh testov že malce zmedeni, si le poglejte vse plošče na kupu pod istimi testi. Klik!

Dodatek (15:37): Podoben test so opravili tudi na Digit-Life, kjer so prav tako testirali nekaj podobnih plošč. Hvala boštjanu za to povezavo.

8 komentarjev

Nov procesor na staro ploščo

Viper's Lair - Še pomnite starih Penitum4 procesorjev? Da, tiste "nesrečne" serije, ki jo je Intel pohabil in jo opremil s samo 423 nožicami. No, ko je Intel spoznal svojo zmoto, so prešli na 478-nožično verzijo in vsi reveži, ki ste kupili Socket423 osnovno ploščo ste ostali na suhem. Nov procesor, nova plošča. Pa je res temu tako?

Na Viper's Lair so namreč ogledali pretvornik, ki vam omogoča, da nove procesorje namestite na stare Socket423 osnovne plošče. Se zadeva splača, koliko zgubite na performansah in kakšni so stroški v primerjavi z nakupom nove osnovne plošče, so bila vprašanja, s katerimi so se ukvarjali. V kolikor spadate med tiste, ki vas je Intel pustil na suhem, klik!

3 komentarji

Matične plošče s Sis645 čipovjem

Tom's Hardware - Podjetje Sis se s svojimi vedno boljšimi čipovji očitno vrača na tržišče osnovnih plošč, saj ga podpira vedno več proizvajalcev. Tako so na Tom's Hardware spisali test desetih matičnih plošč za Pentiume 4 s čipovjem Sis645. Testirali so plošče podjetij Abit, AOpen, Asus, Biostar, Epox, Gigabyte, MSI, Jetway, Soltek in Soyo. Test se nahaja tukaj, po besedah avtorja pa je Sisovo čipovje resna grožnja Intelovemu čipovju i845.

0 komentarjev

Test 35 i815 matičnih plošč

Digit Life - Ker me je od pisanja novic začela rahlo boleti glava, bom tokrat malo bolj kratek. Mogoče se zanimate za nakup i815 matične plošče. Ste si ogledali Tomov megatest i815 matičnih plošč, pa vas ni zadovoljil? Če je odgovor nikalen vam preostane samo še Digit-Lifov megalomanski test plošč, ki bazirajo samo na i815 chipsetu. Test je, kot se za Digit-Life spodobi, natančen saj so pod drobnogled vzeli vsako matično ploščo. Je pa tudi dovolj dolg, tako da vam gradiva za prebiranje zlepa ne bo zmanjkalo .

3 komentarji