»

Telefon z mejo (za vinjene)

Akihabaranews - Če ste v okajenem stanju že kdaj klicali naokoli in žalili svoje nadrejene ter posledično izgubili službo, bo najnovejši LG-jev mobilni telefon LP4100 namenjen prav vam. Alternativna možnost je lahko sicer majhen telefon, da ga boste v vinjenem stanju težko uporabili, npr. NEC N908 velikosti kreditne kartice. A bolj pravi bo LG-jev model, z vgrajeno merilno napravo alkoholnih hlapov vašega zadaha. V primeru, da ti presežejo mejo 0,08 promila, telefon blokira možnost klicanja vnaprej določenih telefonskih številk oziroma skupin. Sam telefon oblikovno sicer ni nov, čeprav daje vtis sprednjega dela športnega avtomobila.

Seveda mobilni alko-tester ponuja tudi druge, bolj mobilnikom podobne funkcije.

Telefon bi moral preprečiti tudi plačevanje z njim in nadaljnje nakupe alkoholnih substanc, ter ne dovoliti odklepanja in zagona motorja vašega vozila.

25 komentarjev

Nexus NX-4000

Extreme Overclocking - Ko govorimo o kakovostnih napajalnikih, ponavadi pomislimo na Antec in Enermax, ki kraljujeta v naših krajih. Nikakor pa ne smemo pozabiti na podjetje Nexus, ki je na trg poslalo svoj 400W napajalnik. S tem PSUjem sicer ne bi mogli dosegati ekstremnih navijanj in imeti tono PCI naprav, saj je namenjen povprečnim uporabnikom. Naprava, katere prvenstvena odlika je tišina, je pravi balzam za naša ušesa.

2 komentarja

Tudi LG in Teac z 52x/24x/52x

CDR-Info - Na CDR-info so objavili novico, da bosta tudi podjetji LG in Teac kmalu na trg poslali svoja super-hitra pekača.

LG-jev model se bo imenoval GCE-8520B in bo imel podporo SuperLinku in Mt. Rainierju ter se ponašal z dostopnim časom 100 ms. Imel bo še 2 MB predpomnilnika, neznanki pa sta le cena in datum izdaje.

Teacov model se imenuje po stalnem vzorcu: CD-W552E. Tudi tu bo dostopni čas približno 100 ms, zaščita pred pretrganjem podatkovnega toka (BURN-proof) ter "gora Rainier". Teac bo na voljo tako v vrečki kot v verziji s škatlo. Še povezavi: LG in Teac.

0 komentarjev

Na vidiku 52x pekač iz Lite-Ona

CDR-Info - Glede na podatke iz CDR-Info, bo podjetje Lite-On, ki se počasi začenja uveljavljati tudi na področju pekačev CD-RW, septembra predstavilo krono svojega znanja - pekač, ki bo zapisoval z 52x, prepisoval z 32x in bral kar z 52x hitrostjo. S temi odlikami naj bi postal doslej najhitrejši pekač na tržišču. Po nekaterih podatkih bo enota začela pisati in brati s 24x hitrostjo, ki se bo potem stopnjevala do 52x hitrosti.

3 komentarji

TEAC CD-RW 40/12/48

CD Freaks - TEAC se je ponovno postavil po robu konkurenci s svojim najnovejšim dirkačem - 40x zapisovalcem CDR plošč, ki slednje bere celo z 48x hitrostjo. Pečka že v osnovi podpira Easy Write oziroma tako imenovani Mount Rainier standard, CDRW plošče pa piše in briše pri danes standardni 12x hitrosti. Pri CD Freaks so spisali temeljit test, ki vključuje tudi kopiranje zaščitenih plošč ter zapisovanje na 99 minutne nosilce, zelo dober pa je tudi test pri CDRLabs. Obe strani sta Teacu prisodili skoraj čisto desetko.

17 komentarjev

CD-R/RW novice

CDR-Info - Na CDR-Info so napravili primerjalni test treh 40x pekačev. Na paleti so se znašli ASUS, LiteOn in Cendyne. Oglejte si obsežen test tukaj in presodite, če se vam že splača kupovati tako hiter pekač. Sam še vedno pravim, da je Plextor 40x naj!
Tem štirim pekačem sledi tudi Freecom 40x, katerega test lahko tudi kmalu pričakujete na CDR-Info.

Še ena novica. Teac 24x (test na Slo-Techu) je dobil novi Firmware, toda na žalost Mt.Rainerja še ni, je pa malce izboljšana kakovost in hitrost pisanja ne visoko kvalitetne CD-RWje (Lahko potrdim iz svojih izkušenj, da se popravek izplača - tukaj.)

1 komentar

Microsoft to detonate a nuclear missile

Slashdot - While eating a banana i have stomped over this fine piece of news. World leaders reacted with stunned silence as Microsoft Corp. (MSFT) conducted an underground nuclear test at a secret facility in eastern Washington state. The device, exploded at 9:22 am PDT (1622 GMT/12:22 pm EDT) yesterday, was timed to coincide with talks between Microsoft and the US Department of Justice over possible antitrust action. Scientists pegged the explosion at around 100 kilotons. "I nearly dropped my latte when I saw the seismometer" explained University of Washington g eophysicist Dr. Whoops Blammover, "At first I thought it was Mt. Rainier, and I was thinking, damn, there goes the mountain bike vacation." Isn't that just a marvellous eruption?
---
Ko sam jedla bananu, sem naletjela na izvanrednu novicu. Svetski voditelji so reagirali sa tišinom, ko je Microsoft izvedeo podzemaljski nuklearni test u skrivnem laboratoriju u vzhodnom Washingtonu. Bomba, koja je eksplodirala včerej, u 17:22 našeg...

20 komentarjev

Stran, ob kateri človeku postane slabo

MTO - Citiram novico na MTO, kjer so naznanili naš članek "Radostna destrukcija":
over at slow tech hey are willfully destroying PC hardware. Today they are putting a CD-WR to the burn-proof test. It is in a forign language(russian or something), but the pictures spak for them selves.
Da ne boste rekli, da se igram. To je direkten copy / paste iz dotične strani v tole novico. Prvo naj osebku slovnično popravim novico, da bo tudi angležem razumljiva:
Over at Slo-Tech they are willfully destroying PC hardware. Today they are putting a CD-RW to the burn-proof test. It is in a foreign language (Russian or something), but the pictures speak for themselves.
No, naj naštejem nekaj razlogov, zakaj mi gredo take novice na once-in-a-lifetime-never-to-be-grosser-again-BRUH: Pustimo kolosalno število napak v novici, osredotočimo se na vsebino. Človek je sestavil stavek, kot da bi nakazoval, da mi uničujemo trdino sproti, en pekač vsak teden, pač za dobro voljo. Potem bi izpostavil, da se človek niti...

35 komentarjev