»

Še več nForce 2 matičnih plošč

Tom's Hardware - Na dobro znani strani Tom's Hardware so spisali ne tako zelo kratek (beri: precej obsežen - alien-w) članek o novih matičnih ploščah z nForce2 čipovjem. Mamaplate prihajajo iz podjetji Abit, Biostar in MSI. Pri testu so uporabili AMD Athlon XP 2800+ procesor, 2x 256 MB PC3500 CL2 Corsair Micro pomnilnik in seveda še Asus V8460 - GeForce 4 TI4600 128 MB grafično kartico. Če razmišljate o nakupu nove plate kar veselo na branje!

nForce2 plošče pa na Slo-Techu najdete tukaj.

1 komentar

Načrti nVidie za prihodnost

X-Bit Labs - Podjetje Nvidia, natančneje njen predstavnik, g. Jen-hsun Huang, je danes predstavila svoje načrte za prihodnost. Torej, njihove tovarne bodo nadaljevale z uporabo proizvodnih postopkov manjših tajvanskih podjetij, partnersko podjetje TMSC pa bo začelo izdelovati čipovje v 0.09-mikronski tehnologiji. Na žalost niso povedali, ali bo že NV35 grajen v tej tehnologiji, ali pa bomo morali na njeno implentacijo počakati do izida NV40 -- ta možnost se mi zdi verjetnejša. nVidia še zagotavlja, da bo do konca prihodnjega leta polovica njenih izdelkov narejena v 0.13-mikronski tehnologiji. Več informacij.

10 komentarjev

nForce II matična plošča

Hardware Zone - nVidia ni le gigant na področju grafičnih kartic, saj kot veste izdeluje tudi nabore čipov. Pred kratkim je izdala novo čipovje (ki pa ni več tako zelo novo), na katerem delujejo AMD procesorji - nForce2. Ploščo, ki so jo testirali v Hardver coni, je proizvedlo podjetje Leadtek, ki je pravzaprav zelo poznano prav po GeForce karticah. Plošča ima zelo podobne specifikacijevsem ostalim, a seveda AGP 8x in ostale dobrote niso vse, pomembna je namreč tudi zanesljivost in hitrost. Dosegla je precej dobre rezultate v vsem poznanih testnih programih, tako da morda ne bi bila slaba izbira. Za dodatne informacije si preberite test tu.

2 komentarja

nForceII vrača udarec

Hexus - Da ne bodo vse novice slonele le na Granite Bay ploščah, se je danes na spletni strani Hexus.NET pojavil nov test plošče z nForce II čipovjem. Tokrat ima zasluge za proizvodnjo plošče podjetje ABIT. Tako kot vse Granite Bay plošče, tudi ta podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Če iščete najnovejše čipovje z "najhitrejšim" pomnilnikom ter se vam nakup Intelovega procesorja še vedno zdi pod častjo, si le hitro preberite test.

18 komentarjev

nForce II prihaja

X-Bit Labs - Kot vse kaže, bomo le dočakali tako opevano nForce II čipovje. nVidia je namreč danes obljubila, da je čipovje nared in že pri proizvajalcih matičnih plošč, ki naj bi začeli z njihovim izdajanjem. Začel naj bi Leadtek, ki bo svojo K7NCR18D Pro ponudil že 29. tega meseca, po ceni 150 evrov. Kaže, da KT400 končno dobiva konkurenco, klik!

Tako, sedaj grem pa na dopust. Dva dni vam ne bo treba prenašati mojega "teženja" v novicah. Radujte se, dokler se še lahko ... [:D]

3 komentarji

Leadtek K7NCR18D Pro

t - break - NForce II si nezadržno utira pod med nas. Slab teden po najavi Leadtek osnovnih plošč na tem naboru, so se na internetu že pojavili prvi testi. Na T-Break so si ogledali Leadtekovo osnovno ploščo poimenovano K7NCR18D Pro. Plošča ni nič posebnega, ponuja pač vse tiste stvari, katere nForce II že v osnovni podpira (AGP 8x, DDR400, USB 2.0), a si test vseeno splača prebrati, navsezadnje gre za eno prvih nForce II osnovnih plošč. Klik!

0 komentarjev

Bolano?

X-Bit Labs - Vsi vemo, da se proizvajalci različnih stvari promovirajo, da bi prodali (še) več. Ampak ponavadi gre za kakšen vžigalnik pri škatli cigaret ali kuli pri reviji... Da pa kakšno podjetje odprlo samostojno on-line trgovino izključno z promocijskimi izdelki, to se mi zdi pa že malo bolno...
Uganete kdo je to storil? Nvidia Vsemogočna, seveda. Tu je njena trgovina, v kateri pa ne boste našli različnih vrst GeForce kartic, ampak majice, majice brez rokavov, dežnike, skiroje, termoske in... plenice. Ja, plenice. Očitno ima Nvidia novo promocijsko strategijo. Ko najmlajši v družini "opravi svoj posel" v pleničko, pride do izraza slogan: Nvidia inside.

11 komentarjev

Glaze3D odpovedan...

FiringSquad - Heh sodeč po temle so BitBoys-i odpovedali svoj čip Glaze3D. No pa se je končalo še eno čakanje čipa, ki je bil že prevečkrat prestavljen. Škoda... Glaze3D je bil zelo obetaven čip, predvsem pa bi bil prvi, ki bi imel nekaj rama na samem čipu (EDRAM) in bi s pomočjo XBA arhitekture odstranil težavo, ki danes pesti praktično vse 3D pospeševalce - prepočasen ram. Imel pa naj bi tudi strojno pospeševanje t&l, per pixel lighting, in ostale dobrote.

6 komentarjev