»

Zanimiva modifikacija Blue Orba

Mikhailtech - Tale modifikacija je nastala zaradi nesreče, ki se je zgodila Mikhailu pri modificiranju njegove GeForce 2 MX kartice. Kot po Murphyju mu je v Blue Orba od nekod zašla žica, ki mu je odtrgala krak ventilatorja in Blue Orb je bil neuporaben za hlajenje grafične kartice. Kaj sedaj? Ne preostane drugega kot zamenjava ventilatorja. Za vse tiste, ki se jim je zgodila podobna nesreča, ali pa si želite zgolj učinkovitejšega ventilatorja v vašem Blorbu, je Mikhail spisal zanimiv članek. Vse kar morate znati je, da ventilator snamete iz ležišča, od nekod izbrskate ventilator podobnih mer in ga prilepite tja, kjer...

6 komentarjev

Crystal Orb

HotHardware - ThermalTake nas vsake toliko razveseli z novim fenomenalnim coolerjem. Tokrat bo razveselil vse lastnike prevročih grafičnih kartic. Blue Orba bo namreč zamenjal nov, hladnejši in tišji Crystal Orb. Kaj naj še rečem, razen da cooler zgleda res slastno! Ampak to itaq vidite že sami. Link do specifikacij.

0 komentarjev

Orange Orb

PC Stats - Najbrž se vsi spomnite legendarnega Blue Orba (med brati "blorb"), ki ga je Theramltake izdal pred kakim letom dni. Blue Orb je s svojo revolucionarno zasnovo in majhnostjo prepričal marsikaterega uporabnika v nakup. Vendar časi se spreminjajo in Blue Orb se bo kljub popularnosti moral umakniti drugim rešitvam. Thermaltake ima že pripravljenega naslednika, ki se imenuje Orange Orb (Oorb). Oorb je malce manjši, kar pomeni, da vam ob inštalaciji na grafično kartico ne bo "pojedel" enega PCI slota, vsebuje pa tudi ventilator, ki se vrti z manjšo hitrostjo (5000 RPM). Kaj pa rezultati? Pri testih se je Orange Orb izkazal kot boljši od Blue Orba, vendar samo za stopinjo C. Pričakovali bi malce več, kajne? No, kakorkoli že, Orange Orb je kar dostojno nadomestilo za Blue Orba, ki bo popravil napake predhodnika.

0 komentarjev

Učinkovitost Blue Orba

Overclockers Australia - Vse se je začelo, ko je neki avstralski overclocker zamenjal matično ploščo za Asusovo A7V133. Odločil se je za namestitev Blue Orba na Northbirdge, da bi izboljšal hlajenje. Prvi šok je doživel, ko je odstranil originalni hladilnik, ker pod njem ni bilo termalne paste ("Shame" on you, ASUS!). Potem človek jezno vzame termalno pasto in namesti Blue Orba. Ko poskuša namestiti WinME se mu računalnik sesuje. Z Windowsi 98 je bilo malo bolje, a je po dveh dnevih ponovnih zagonov obupal in se odločil, da bo matično ploščo odnesel nazaj, ker je očitno pokvarjena. Vse pa mu je bilo jasno, ko je odstranil Blue Orba, saj je bil ta po robovih spraskan. Zato se je odpravil po brusni papir in pobrusil Blue Orba in moram vam reči, da je ta hladilnik ZELO konkaven (upognjen navznoter). Začuda je po tej modifikaciji vse delovalo (Shame on you, Thermaltake!). Iz tega članka se lahko naučimo, da termalna pasti niti ni tako pomembna, kot pa direkten stik hladilnika s čipom, saj je z originalnim...

10 komentarjev

Novi Thermaltakovi hladilniki

Thermaltake - Za Thermaltake bi res lahko rekli, da nikoli ne počiva. Po VolcanoII hladilnikih, ki so navdušili overclockerje, sedaj pripravljajo nove izdelke. Definitivno zelo zanimiv je Chrome Orb z bakreno stično površino.: Mini Copper Orb. Moram priznati, da je to bila kar nekako logična razvojna pot in vprašam se lahko, zakaj za kaj takega niso poskrbeli že prej.
Drugi izdelek je komercialna različica Mini Blue Orba, ki smo ga doslej lahko videli le na Herculesovih grafičnih karticah. Za razliko od dosedanjih Blue Orbov ta malček ne zaseda niti ene PCI reže. Vprašanje je samo, kakšne so njegove hladilne sposobnosti .

0 komentarjev

Dva BOrba na grafični

RipNet - Heh, po pravici povedano sem že dalj časa pričakoval, da se bo nekdo spomnil na grafikuljo pripopati dva Blue Orba, vse skupaj poslikati, in poskušati prodati OC javnosti kot zadnji dosežek modificiranja . No, končno so se zganili fantje pri RipNetu in se spravili nad ubogo GeForce2 GTS kartico, ter ji napopali po enega Blue Orba na vsako stran procesorja. Moram priznati, da kartica izgleda res vesoljsko, dejanska uporabnost takšne modifikacije pa je, vsaj po moje, vprašljiva. Slikice si oglejte tukaj (ker jih jaz ne morem uploadat na Slo-Tech - reinštalacija sistema).

1 komentar

Blue Orbi na prihodnjih Herculesovih grafikuljah

Insane Hardware - Čeprav Insane Hardware ni ravno znan po verodostojnosti podatkov ki jih razpošiljajo naokoli jim bomo glede te zadeve kar verjeli. Izvedeli so namreč, da sta Hercules in Thermaltake sklenila posebno pogodbo, po kateri bodo prihodnje Herculesove grafikulje (točneje, NV20) uporabljale posebno verzijo Blue Orba. Navadni Blue Orb je visok 25mm in tako blokira sosednjo PCI režo, toda posebna Hercules različica bo velika le 13mm.
V isti novici Insane Hardware omenja tudi informacijo, da bo Nvidia predstavila svoj novi čip na IDFju (Intel Developer Forum) 27. februarja. To se kar ujema s podatkom, da se bo masovna dobava Herculesovih...

8 komentarjev

Insane Hardwarova polomija

VIA Hardware - Insane Hardware si je v neskončni želji za svežimi in ekskluzivnimi novicami privoščil še eno polomijo (prva je bila v zvezi z Duroni brez nogic). Včerajšnje slike namreč niso slike Tualatin procesorja, ki bo nasledil Coppermine, temveč slike novega FC-PGA2 cD0 Coppermine procesorja, ki ga bo Intel kmalu izdal pri hitrosti 1GHz. Torej v bistvu gre le za novo pakiranje. Prav tako vas moram razžalostiti, saj je kar nekaj specifikacij, ki sem joh včeraj posredoval neresničnih. Tualatin bo tako deloval pri 133MHz zunanje frekvence, imel bo 256KB L2 predpomnilnika, Almador čipovje pa ne bo takoj podpiralo DDR pomnilnika. V bistvu ste prave specifikacije vedeli že dolgo, saj smo jih na Slo-Techu posredovali že kar nekaj krat, toda stvari se dandanes spreminjajo tako hitro, da sploh nisem posumil, da bi lahko bilo kaj narobe. Da so zgornje trditve resnične, lahko preverite tudi v samem Intelovem datasheetu za procesor. "Krivec" za razkrinkanje Insane Hardwarea je VIA Hardware....

1 komentar

Kompatiblinost z Blue Orbom

VodkaRedbull - Čeprav je Blue Orb zasnovan tako, da je kompatibilen z večino novih matičnih plošč in grafičnih kartic se še vedno najdejo modeli, na katere ga ne boste spravili. Zato se je pred nakupom dobro pozanimati o kompatibilnosti vaše platke/grafikulje s tem Thermaltakovim čudom. Na strani VodkaRedbull (huh ) so tako pripravili Blue Orb bazo. V njej zaenkrat še ni veliko komponent, toda ne dvomim, da se bo (tudi z vašo pomočjo) zadeva kmalu razširila!

0 komentarjev