»

Test KT400 matičnih plošč

SocketA

vir: Planet 3D Now
Planet 3D Now - Ponovno novica za katero me bo morphling1 linčal, saj imamo že lasten test KT400 osnovnih plošč, a naj bo. [:)] Na Planet3DNow so namreč spisali primerjalni test treh osnovnih plošč. Tokrat so pod drobnogled vzeli plošče proizvajalcev AOpen, Asus ter Shuttle, razpisali pa so se kar na šestnajstih straneh. Če razumete nemško, klik, ostalim pa je na voljo preveden klik!

3 komentarji

SiS648 osnovne plošče

več strani - Testi matičnih plošč so zagotovo največkrat objavljeni članki na spletu in zato je včasih prav težko ločiti zrnje od plevela oz. dobre članke od slabih. No, članek na Tom's Hardware zagotovo spada med boljše, saj so si ogledali plošče s čipovjem SiS648, na katerih lahko, kot že veste, tiktakajo le Pentium4 procesorji. V članek je vključenih pet osnovnih plošč, katere so mučili na vseh standardnih benchmarkih. Posebnost zgoraj omenjenih plošč je, da spadajo v spodnji razred SiS648 čipovja. Klik!

8 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Da boste imeli čez vikend kaj brati, je morphling1, naš podkovani forumaš ter izumitelj B&M vodnih blokov, za vas stestiral šest osnovnih plošč, ki temeljijo na novem Viinem čipovju KT400. Obsežen test, kakovostni opisi, gomilo testov ter odlična primerjava. Branje obvezno v vsakem primeru, ter, še toliko bolj, če ste zainteresirani za nakup sledečih osnovnih plošč:
  • Gigabyte 7VAXP,
  • DFI AD77 Infinity,
  • MSI KT4 Ultra,
  • Abit KD7,
  • Epox 8K9a ali
  • Abit KX7-333
Pretestirane so bile vse zgoraj omenjene, KX7-333 le za referenco. Klik!

24 komentarjev

Gigabyte najavil novo ploščo

X-Bit Labs - Gigabyte 7VAXP je zagotovo ena najbolj poznanih KT400 plošč (morda zato, ker je bila na tržišču prva, kdo ve [:D]), danes pa je Gigabyte najavil njeno naslednico oz. novo inačico, ki si zasluži novo ime. Imenovala se bo, pretresljivo, GA-7VAXP Ultra, kar nakazuje, da gre v bistvu za izboljšano ter obogateno staro ploščo. Poglejmo si njene karakteristike:
  • VIA KT400 čipovje z VT8235 southbridgem
  • 3 DIMM podnožja s podporo DDR266, DDR333 ter DDR400
  • 5 PCI ter en AGP (8x) slot
  • ATA133 kontroler, RAID ter SATA krmilnika
  • vgrajena 100 megabitna mrežna kartica
  • 6 USB2.0 ter 3 Firewire priključki
  • vgrajena AC'97 zvočna kartica ter
  • podpora za navijanje ter zaščita pred termalnim uničenjem procesorja
Klik!

2 komentarja

MSI KT4 Ultra-FISR

X-Bit Labs - Tokrat za spremembo ni testirana matična plošča z nForce2 čipovjem, temveč že skoraj stara KT400 plošča. MSIjeva KT4-Ultra FISR ima AGP 3.0, Firewire, USB2.0 ter ostale dobrote, ki smo jih že vajeni, poleg tega pa je posebna značilnost MSI plošč še intergrirana Bluetooth tehnologija. Ploščo si si ogledali na X-Bit labs. Vsi, ki se želite spoznati z vsemi karakteristikami te plošče, klik!

0 komentarjev

Nov test!

Slo-Tech - Vodni bloki, po katerih je naš forumaš ter pisec člankov morphling1 znan že po celem svetu, so njegova strast. Kako iz procesorja iztisniti še tisti zadnji megaherc, kako optimizirati sistem vodnega hlajenja, kakšne črpalke uporabiti, kakšne cevi -- za taka vprašanja se obrača na njega. No, vsi, ki vam vodno hlajenje predstavlja neko naložbo, v katero se je vredno spraviti, ter tisti, ki vas enostavno zanima, kako se 6 različnih vodnih blokov obnese pod enakimi pogoji, kliknite sem. Morphling1 je namreč spisal vzporedni test šestih vodnih blokov -- od tega je kar pet njegovih. Branje obvezno.

5 komentarjev

Gigabyte 7VAXP

AusPCWorld - Gigabyte 7VAXP sicer ni ravno nova plošča, je pa zelo popularna, saj ima trenutno najnovejši čipset za Athlon procesorje tj. KT400, ter je do zob obložena z različnimi dobrotami. Pri AusPCWorld so spisali še svež test te matične plošče, ki, zanimivo, uradno ne podpira DDR400 pomnilnika, kljub velikem napisu DDR400 na škatli. Ah ta marketing ...

0 komentarjev

Slovenska inovativnost

Slo-Tech -
Kdor redno spremlja forum, mu je jasno, da so vodni bloki, poslikani zgoraj, plod slovenske inovativnosti ter ustvarjalnosti. Boeing ter morphling1, naša izumitelja, sta staknila glave ter iz načrta, ki ga je naredil morphling1, naredila blok. V tej temi v našem forumu lahko vodni blok tudi naročite ter izveste vse potrebne informacije. Mene je design tako navdušil, da sem poslal povezavo do teme v forumu tujim OC stranem. Uganite kaj - Avstralci so nas že omenili . Lep dan, ja.

24 komentarjev