»

Kvaliteta visoke ločjivosti s ploščka DVD

DVD v HD

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - ArcSoft je razvil aplikacijo, ki s pomočjo grafičnega čipa dvigne kvaliteto DVD filmov in standardnega televizijskega signala kvalitete, ki je zelo blizu signalu visoke ločljivosti. SimHD, sicer vtičnik, ki stane 20 dolarjev, deluje s prav tako ArcSoftovim TotalMedia Theatre, poleg teh dveh aplikacij pa je močno priporočljiva še (zaenkrat le) nVidiina grafična kartica s CUDA podporo. Geforce 8600 GT naj bi ločljivost dvignil do 720p standarda, medtem ko bo kartica iz 8800 ali 9600 (in višjih) serij zadostovala za 1080p ločljivost, obenem pa bo poraba centralnega procesorja lebdela v okolici petnajstih procentov.



Podpora za druge čipe, predvsem...

84 komentarjev

StorCard - 5GB disk

PC World - Kreditne kartice in kartice za telefone, ki jih nosite v svojih denarnicah so polne praznega. Tu je samo majhen odstotek uporabnega materiala, ki nosi podatke - namagnetena črta ali majhen čip. No, sedaj pa je podjetje StorCard izdelalo prenosljivi medij popolnoma enakih dimenzij (tudi sama debelina), na katerega lahko spravimo od 100MB do veličastnih 5GB podatkov. Sama kartica bo sestavljena iz miniaturnega vrtečega se diska v notranjosti ter magnetnega dela zunaj, za uporabo tudi v bankomatih in POS terminalih.

Kartice, ki bodo povsem normalno upogljive in bo vsaka po ca. $15, bo mogoče brati z StorReaderjev (cena: 100...

2 komentarja

Creative CardCam za knjigo rekordov

EverythingUSB - Creativov novi izdelek, CardCam, je prišel v knjigo rekordov kot najtanjši fotoaparat(-ić) na svetu. Debel je le 6 milimetrov in velikosti kreditne kartice. Ima 8 MB vgrajenega spomina, na katerega lahko spravite 101 fotografijo nižje ločljivosti in 26 fotografij višje ločljivosti. 1.3 megapiksla bo dovolj za fotografije ločljivosti 640x480, višje pa fotoaparat doseže z interpolacijo.

S fotoaparatom dobite tudi program ArcSoft PhotoImpression, za več podatkov pa pojdite sem ali pa sem. Za CardCam boste ošteli okroglih 100 dolarjev.

0 komentarjev

37/1

Maximum PC - Kaj dobite, če skombinirate štiri 5400rpm Maxtorje, 7200rpm Maxtorja, in enega 7200rpm Western Digitala? Vse to priključite na Gigabitovo GA6VXE7+ matično ploščo, 1GHz P-III, Promisov PCI IDE ATA/100 kontroler in ATI Rage 128 grafično kartico, za nameček pa še 350-vatni napajalnik.

Odgovora verjetno ne poznate, gre pa za Menažarijo ali Zverinjak po domače. Gre za računalnik, ki ima nameščenih 37 operacijskih sistemov, ki jih izbiramo v petih boot menijih. Vsekakor za knjigo rekordov.

Vas zanima, kaj ima 18-letni lastnik povedati o svoji zverini? Klik.

7 komentarjev

Kreditni digitalec!

vir: ZDNet
ZDNet - No ja, skoraj. Podjetje Logitech je namreč na trg lansiralo nov izdelek, ki so ga poimenovali "Pocket Digital". Gre za digitalni fotoaparat v velikosti malenkost večje kreditne kartice. Zadevica premore 1.3 milijona pikslov, shrani pa lahko več kot 50 fotografij. Njega mere so 89 x 57 x 10 mm, cenovno pa rangira okoli 130 zelencev. Slika? Spodaj! [:D] Kliken! - upam, da vas ne moti nemščina.

3 komentarji

Plavajoči digitalni fotoaparat

Ars Technica - Zgodba govori o digitalni kameri, ki je bila za vedno spremenjena potem, ko je padla lastniku v bližnji ribnik. Potem, ko je lastnik izbezal 800 ameriških dolarjev vrednega Nikona Coolpix 900, je Farrell Eaves prezivel nekaj naslednjih dni ob sušenju le-te. Potem, ko je preizkusil vse mogoče metode (sušenje na zraku, pihanje, sušenje v pecici, privezal jo je tudi na vetrobransko steklo avtomobila,...) in je bil prepričan, da se je ne da več posušiti, jo je seveda prižgal. Nekatere slike, ki jih je dobil, izgledajo kot delo pravega umetnika.

0 komentarjev

Overburning

CD Media World - Overburning je metoda, s katero lahko na običajne CD-je spravimo več podatkov, kot je predpisano. Skrivnost tiči v tako imenovanem lead-outu na koncu CD-ja, ki služi za iztek, a je še vedno primeren za shranjevanje podatkov. No, čeprav overburning obeta veliko, pa je še vedno velika verjetnost, da se bo med podatke zapisane na lead-outu prikradla kakšna napaka, tak CD pa bomo lahko uporabili samo še za rezanje pice :). Drug problem overburninga tiči v tem, da nikoli ne vemo, koliko podatkov lahko spravimo na poljuben CD-R. Če pretiravamo, lahko v najboljšem primeru uničimo CD-R, v najslabšem, pa celo pekač. Tako lahko v največ primerih samo ugibamo, koliko podatkov lahko spravimo na določen CD-R. No vsaj pri meni je bilo tako, vendar mi je počasi prekipelo, ko sem s to metodo uničil nekaj ploščkov, ter se odločil, da na internetu poiščem stran, kjer imajo shranjene podatke o tem, koliko podatkov lahko z overburningom natlačimo na določen CD. Naletel sem na stran CD Media World,...

6 komentarjev