»

KT400A je tu!

Tech Report - Dočakali smo, dame in gospodje, konkurenta nForceu2, naslednika KT400 -- KT400A. Dasiravno je VIA to čipovje za AMD procesorje napovedovala že nekaj časa, ga celo že dobavila nekaterim izdelovalcem osnovnih plošč, smo morali na njegovo uradno splavitev in spisek specifikacij počakati do danes. Vedno eksluzivne spletne strani so pohitele s svojimi strokovnimi članki o tem čipovju, tako da vam je danes v branje dano kar nekaj čtiva.

7 komentarjev

Radeon 9500 Pro

HardOCP - Sicer smo pred kratkim na Slo-Techu že imeli test grafičnih kartic, za katerega se je naš bwana Sergio pošteno namučil ([:P]), a vendarle ... Na [H]ardOCP so včeraj stestirali ATI-jevega najnovejšega Radeona, različico 9500 Pro. Različica Pro se od svojega ne-Pro bratca razlikuje samo po številu cevovodov (štiri proti osem), medtem ko je njun takt enak. V kolikor vas mika nova grafična kartica, klik!

3 komentarji

nForceII vrača udarec

Hexus - Da ne bodo vse novice slonele le na Granite Bay ploščah, se je danes na spletni strani Hexus.NET pojavil nov test plošče z nForce II čipovjem. Tokrat ima zasluge za proizvodnjo plošče podjetje ABIT. Tako kot vse Granite Bay plošče, tudi ta podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Če iščete najnovejše čipovje z "najhitrejšim" pomnilnikom ter se vam nakup Intelovega procesorja še vedno zdi pod častjo, si le hitro preberite test.

18 komentarjev

KT400 še živi

HardOCP - To čipovje, ki ga je zasnovalo in razvilo podjetje VIA, očitno še brca, kljub močni konkurenci s strani nForce II, saj se je na medmrežju ponovno pojavil nov test. Temu v dokaz je spletna stran [H]ardOCP, kjer so si ogledali predstavnico čipovja. Izbrali so si eno izmed dražjih in boljših matičnih plošč, ki sliši na ime ABIT AT7 MAX2. Ravno pred kratkim je bila ta plošča testirana na Amdmb, o čemer smo tudi pisali, zato nima smisla omenjati vse standardne KT400 značilnosti. Če vas morda pritegne njena lepa črna barva, klik!

0 komentarjev

Spet KT400

Amdmb.com - Čipvje KT400 očitno še ni pozabljeno, saj se je na internetu ponovno pojavil zanimiv test. Tokrat so se lotili testiranja na Amdmb, kjer so preizkusili osem plošč in celotno zadevo dokumentirali v kar obsežnem članku. Uporabljeni benchmarki so bili tudi tokrat standardni (Q3, UT 2K3, 3D Mark 2001 ...). In do kakšnega zaključka so prišli? Plošče so si izjemno podobne, izstopala je le Abitova AT7 MAX2. Za tiste, ki se odločate o nakupu matične plošče za AMD procesorje, klik!

0 komentarjev

MSI 648-Max

HardOCP - Da, ponovno test matične plošče. Na [H]ardOCP so si namreč danes ogledali in stestirali matično ploščo podjetja MSI z imenom 648-Max. Plošča se zgleduje po imenih plošč Abit MAX, po čemer lahko sklepamo, da ima polno dobrot. DDR400, AGP 8x ter USB2.0 so že stalnica, za povrh pa je MSI ploščo odel še v zapeljivo rdečo barvo. Klik!

0 komentarjev

Abit AT7 MAX2

t - break - Kljub temu, da je po mnenju nekaterih VIIno KT400 čipovje razočaralo, se proizvajalci še zmeraj trudijo z izdajanjem novih plošč. Pri Abitu so za nas naredili AT7 MAX2. Če še ne veste, tisti MAX2 v imenu pomeni oboroženost do zob z različnimi integriranimi dodatki (RAID, 5.1 zvočna kartica,...), pa tudi MediaXP si lahko omislite, če vam denarnica to dopušča. Za nameček je plošča v črni barvi, odlične OC preformanse ter SoftMenu pa sta tako ali tako že sama po sebi umevna. Test si preberite na tem naslovu.

0 komentarjev

nForce2

več strani - Na vseh trdnostvarnih (hardware) straneh govorijo: "nForce2 gor, nForce2 dol", zato moramo še mi pristaviti skledico. Sicer na žalost ne z lastnim testom, temveč le s povezavami do testov tujih strani. nForce2 so pod drobnogled vzeli na:

in tako naprej in tako naprej. Če preberete vse, boste morda vedeli več kot sami snovalci tega čipovja [:D].

2 komentarja

MSI uspešen

The inquirer - Proizvajalcev matičnih plošč je kar veliko, zato je še kako pomembno, da določeno podjetje izstopa iz sivega povprečja. MSI (Microstar) se tega ni treba bati, saj so kljub močni konkurenci prijavili kar za 84 % večjo prodajo v primerjavi z junijem 2000. Čeprav izgleda 84 % velika številka, njena velikost kar malce skopni ob podatku, da je MSI imel samo za 5 % večji dobiček kot v enakem obdobju lani. No, bolje nekaj, kot nič. Uspešno poslovanje za junij so prijavili še Asus, Diamond Flower, Chaintech, in Quanta.

1 komentar

Socket hladilniki na HardOCP

HardOCP - [H]ardOCPjev Kyle je naredil test danes najaktualnejših Socket hladilnikov. V test sta zajeti dve Alphi, dva Globalwina, tisto popolnoma bakreno čudo, dosti inačic Orba ter še nekaj preostalih hladilnikov. Testiral je na AMDjevi 1.2 GHz beštiji (tokrat je celo NI skuril), ki se je znojila na Soyo K7VTA Pro plošči. Če vam je všeč Kylov stil pisanja in če o nakupu hladilnika takega formata razmišljajte, si stran kar oglejte.

2 komentarja