»

Nizozemci ponujajo prostitutke za nedolžne geeke

The inquirer - Popularen trend odhajanja v Amsterdam na kak džoint bodo v prihodnjih mesecih gotovo zasenčili številni prestrašeni računalniški navdušenci, ki kljub letom še niso uspeli zlesti v posteljo s pripadnico nasprotnega spola. Nizozemsko podjetje Society Service, ki se ukvarja s tisoč in enim načinom nudenja najstarejše obrti, namreč po novem ponuja posebno uslugo za prestrašene računalnikarje.

Zanje so pripravili ekipo posebno natreniranih deklet, ki strankam posvetijo dosti časa in poskrbijo za to, da je njihov prvič toliko lepši spomin. Na nategni-pobegni variante lahko kar pozabite, saj bližnje srečanje tretje vrste traja najmanj 3 ure in vključuje kopel ter masažo. Izvorna novica.

28 komentarjev

Cooler Master Cooldrive 3

Viper's Lair - Ideja o hlajenju trdega diska sploh ni nova. Veliko ljudi hladi svoj disk ter ga tako ščiti pred pregrevanjem in mu podaljšuje življensko dobo. Viper's Lair so si ogledali Cooldrive 3, hladilnik velikosti 40x40x20 mm, ki deluje pri 12 V, se vrti s 4500 obrati v minuti ter oddaja glasnost 29 dB. Zanimiv je predvsem zaradi tega, ker ima vgrajene tudi LED diode v kontrolerju, ki ga namestimo v prosto 5,25" režo. Zunanji pa seveda ne dokazuje kakovosti. Trdi disk je hladilnik ohladil le za 3 stopinje Celzija, zato ga tudi na testu niso mogli priporočiti. Cooldrive 3

2 komentarja

LiteOn 48x

GotApex - Na GotApex so stestirali zapisovalnik, katerega lahko tudi "naredimo" z nadgraditvijo BIOSa, če posedujemo 32x ali 40x pekač istega proizvajalca. No, vseeno so GotApexovci pod test vrgli izvirnik ter ugotovili, da je polna zgoščenka končana že v rekordno hitrih 2:41 minutah! Interesantno je to, da dober 40x bralnik zgoščenko prebere v treh minutah. Pomnite, bralci, prišli smo do točke, kjer hitreje zapisujemo kot beremo. V testu ni odkrito nič posebej novega, a vseeno klik.

4 komentarji

Živčna omrežja

Ars Technica - Eden največjih problemov, ki je prišel z poslovanjem po internetu, je zagotavljanje varnosti podatkov. Nov način, kako preprečiti prisluškovanje, temelji na delovanju nevronov v naših glavah, razlago pa si lahko preberete tukaj. Zadeva je nedvomno zanimiva, saj bo, ko (če) jo bodo uresničili, omogočila veliko varnost podatkov, ki potujejo prek interneta, kar je v današnjem svetu še kako pomembno.

0 komentarjev

Klima za računalnik

vir: WCHZ
WCHZ - Poletje je nekako eden izmed največjih sovražnikov overclockerjev... če se pozimi trudimi zmanjšati temperaturo procesorja na 30 ali manj stopinj, se poleti le tolčemo po glavi, ko toliko znaša že sobna temperatura. Za mnoge je edina rešitev ustrezno odvitje sistema, toda bolj pridni se lotijo zanimivih projektov, kot je recimo mini-klima za računalnik. Stvarca je v bistvu zelo preprosta, saj potrebujete le peltier, dva hladilnika in ventilator. Peltier oddaja toploto na en hladilnik, drugega pa ustrezno hladi. čez mrzel hladilnik pa potem piha zrak, ki se ustrezno hlajen znajde v računalniku. Simple as pasulj! Moram priznati, da je tudi mene zamikala izdelava nečesa podobnega, saj so rezultati zelo...

5 komentarjev

OptiCompo POFP

Electic Tech - Nekaj za vse, ki se vam ne da plazit za ohišje, ko preklapljate zvočne kable. Nemško podjetje OptiCompo je namreč naredilo nekaj podobnega Live! drive - u, se pravi enoto, ki jo damo v prosto 5,25" režo, povežemo z zvočno kartico in že smo rešeni plazenja okrog računalnika. Test si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Klima za računalnik

vir: GotApex
GotApex - V nenehnem teženju za čim nižjimi temperaturami so overclockerji v svoj računalnik pripravljeni vgraditi marsikaj. Tudi mini klima naprave... Yup, ravno to vam po novem ponuja GlobalWin, znan izdelovalec aftermarket hladilnikov. V bistvu gre za sistemski hladilnik, ki ga namestite v prosto 5.25" režo in potem stvarca piha mrzel zrak v računalnik ter znižuje temperature. IStorm, ko je zadevi ime, so testirali na GotApex in njihove izsledke lahko preberete tukaj. Zadeva jih ni ravno impresionirala, še posebej glede na ceno, ki se giblje okoli $40....

5 komentarjev

Temu se reče hlajenje!

vir: NvNews
NvNews - Kaj se zgodi, če imate nekaj prostega časa, Dremel vrtalnik, Elso GLADIACa ter odvečni GlobalWin FDP32 hladilnik? Heh, eden izmed njabolj kul izgledajočih hladilnih projektov, seveda. Po pravici povedano sem se že naveličal malih črnih hladilnikov na pomnilniških čipih grafičnih kartic in sem kar čakal na kaj tako ekstravagantnega. No, če vas zanima ali je tipu to pomagalo, potem vam lahko z gotovostjo rečem, da je. Frekvenco pomnilnika je stabilno spravil z 333 na 385MHz.

1 komentar