»

Chrome gre na OEM-trg

Slashdot - Google se hitro uči od Microsofta in utegne ga premagati prav na lastnem področju. V prejšnjem tisočletju, ko je še Netscape obvladoval trg brskalnikov, je Microsoft sklenil dogovore z OEM-proizvajalci, ki so na nove računalnike obvezno namestili Internet Explorer. Modri e, ki je na nove uporabnike zrl z zelenega namizja, je kmalu postal sinonim za internet in dosegel več kot devetdesetodstotni tržni delež. Google kani vajo ponoviti, so dejali, saj resno razmišljajo in se tudi že dogovarjajo o vključitvi Chroma na OEM-računalnike, poleg tega pa se nameravajo razšitiri še na področje mobilnih naprav. Statistike mu trenutno prisojajo dober odstotek trga, a se utegne to kmalu spremeniti. Chrome ima nekaj, česar Microsoftov najresnejši tekmec Mozilla nima - denar. Na tone denarja.

46 komentarjev

KT400, SOYO

Hexus - O teh ploščah je bilo napisanih že toliko novic in testov, da o njih čivkajo že vrabčki na strehah. A še vedno jih za nekatere ni dovolj. Eden izmed teh fanatikov je na Hexus spisal članek o plošči podjetja Soyo. Plošča ima v imenu besedo Platinum, ki nam namiguje na njeno barvo - plošča je namreč v srebrno-sivi barvi - a to je tudi edina stvar, ki naredi to ploščo "platinasto" (s takim imenom smo pričakovali tudi kakšne posebne priboljške). Da pa ne bomo preveč razglabljali o specifikacijah, je tu vsem dobro poznani: Klik!

1 komentar

Spet KT400

Amdmb.com - Čipvje KT400 očitno še ni pozabljeno, saj se je na internetu ponovno pojavil zanimiv test. Tokrat so se lotili testiranja na Amdmb, kjer so preizkusili osem plošč in celotno zadevo dokumentirali v kar obsežnem članku. Uporabljeni benchmarki so bili tudi tokrat standardni (Q3, UT 2K3, 3D Mark 2001 ...). In do kakšnega zaključka so prišli? Plošče so si izjemno podobne, izstopala je le Abitova AT7 MAX2. Za tiste, ki se odločate o nakupu matične plošče za AMD procesorje, klik!

0 komentarjev

Test KT400 plošč

Overclockers New Zeland - Novozelandski overclockerji so spisali test že dokaj dobro poznanih plošč - plošč grajenih na KT400 čipovju. Testirani sta bili dve Abitki, Asusov umotvor, Gigabytka ter Soltekova umetnina. Članek obsega le slabe štiri strani, zato branje ne bo dolgovezno. Prišli so do prav takega zaključka kot vsi ostali - KT333 plošče so namreč še vedno boljše od novejšega KT400. Še klik do članka.

0 komentarjev

Še več osnovnih plošč

Tweak Town - Nabor KT400 si je, kljub začetnim malce slabšim kritikam, že dodobra utrl pot med nas in postal naš dobri znanec, prav tako pa tudi plošče temelječe na njem, saj natančno vemo, kaj lahko od njih pričakujemo. Vsi, ki ravno kupujete novo matično pločo, se tako ne morete pritoževati nad izbiro ter testi, ki so vam na voljo. Tokrat so na TweakTown spisali test štirih že znanih osnovnih plošč (dve Abitke, MSIjevka ter Soyo plošča), ki so jih tokrat podredili skupinskemu mučenju. [:D] Če želite torej ultimativno najboljšo ploščo zase, klik!

0 komentarjev

Test Socket A osnovnih plošč

Extremetech - Kljub neuradnim govoricam o izdaji novega VIA KT400A čipovja, proizvajalci še vedno pridno izdelujejo osnovne plošče na starem preizkušenem KT400. Tokrat so si na Extreme Tech ogledali kar šest različnih proizvajalcev, katerih izdelki temeljijo na tem čipovju. Primerjali so njihovo hitrost, stabilnost ter bonbončke, ki smo jih deležni ob nakupu. Če se še vedno ne morete odločiti, kam boste posadili svojega Athlona (ali pa nemara Durona [:D]), klik za branje!

2 komentarja

Matičnim ploščam nikoli konca

več strani - Tako, za konec tehle popoldanskih novic vas razveselim še z ... uganili ste, testoma dveh matičnih plošč [:D].

Na IzgubljenihVezjih™ so si ogledali Soyovo umetnijo na KT400 čipovju, namenjeno Athlonom ter novim serijam grafičnih kartic s podporo AGP 8x. No, na Overclocker's Club pa so pod drobnogled vzeli ploščo na istem čipovju konkurenčnega proizvajalca, to je Asus A7V8X, o kateri so že bile novice. V kolikor vas torej mika nova plošča za vašega Athlončka ter se ne morete odločiti, odklikajte na teste.

0 komentarjev

SiS 735 Chipset Resistor Hack

SIS - Plošče s SIS735 naborom sploh še niso dobro izšle, pa so se na internetu že pojavili podatki, kako iz že tako precej hitrega nabora pridobiti še tistih nekaj odstotkov hitrosti. Če so v prejšnjih primerih članke o raznih izboljšavah pisali predvsem navdušenci, so jih tokrat izdali kar proizvajalci chipseta samega - torej SIS. Ves problem spet leži na cinjenu uporčkov. SIS pravi:

If you are ethusiastic in gaining amazing performance, please re-work the Pull-High 4.7k resistor on AP21 signal in PC2 bus. It can improve more than 3% system performance!

Precej skopo navodilo, vendar upam, da se boste znalci in tisti srečneži, ki ploščo s tem naborom posedujete uspeli znajti. Če bom našel še kaj v zvezi s "pridobivanjem" hitrosti na tem naboru, vas bom seveda čimprej obvestil. Aja, ko se že ravno ukvarjate s tem naborom, si lahko lastniki z interneta potegnete tudi najnovejše SIS-ove chipset gonilnike. ...

1 komentar