»

TDK External USB 2.0 CyClone

Hardware Zone - TDK External USB 2.0 CyClone se imenuje nov eksterni (zunanji) CD-zapisovalnik podjetja Teac, ki ga priklopimo na USB 2.0, oziroma na različico 1.1, če vaš računalnik novejše ne podpira. CDje bere z 48x, prav tako piše, prepise pa s 16x hitrostjo. Izgled "pekača" je zelo atraktiven in bo gotovo pritegnil marsikaterega kupca. Na Hardware Zone so o njem (pa ne o izgledu, temveč "pekaču" [:D]) spisali obširen članek, ki si ga je vredno ogledati, klik!

0 komentarjev

FIC AN19E KT400

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali ploščo podjetja FIC, ki je grajena na KT400 čipovju primernem za AMD procesorje. Gotovo ni omembe vredno, da je na plošči USB2.0 in Firewire ter seveda AGP 3.0. Plošča je bila ocenjena z 9.5 točkami, po čemer lahko sklepamo, da si jo je vredno ogledati. V času, ko so matične plošče vseh možnih barv, je ta plošča še vedno v stari zeleni barvi. V SiSoft Sandri je plošča celo premagala Shuttlovo izvedenko KT400. Klik!

0 komentarjev

Play TV Box

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali, kot lahko sklepate iz naslova, TV "kartico", ki jo je izdelalo podjetje Prolink. V nasprotju z ostalimi karticami te vrste, to sploh ni kartica, temveč eksterna enota sposobna predvajanja televizijskega signala računalniku. V kompletu boste dobili še daljinski upravljalnik in vse kablovje, ki ga potrebujete. Resolucija te napravice sega do maksimalne meje 1024x768, njena prednost pa je, da jo lahko priklopimo na vsak operacijski sistem, sprejme pa skoraj vse standardne video naprave. Napravica je bila ocenjena z 9 točkami od desetih, klik!

3 komentarji

Test KT400 plošč

Overclockers New Zeland - Novozelandski overclockerji so spisali test že dokaj dobro poznanih plošč - plošč grajenih na KT400 čipovju. Testirani sta bili dve Abitki, Asusov umotvor, Gigabytka ter Soltekova umetnina. Članek obsega le slabe štiri strani, zato branje ne bo dolgovezno. Prišli so do prav takega zaključka kot vsi ostali - KT333 plošče so namreč še vedno boljše od novejšega KT400. Še klik do članka.

0 komentarjev

ECS I-Buddie 4 Desknote

Tweak Town - Kupujete nov prenosnik? Odločitev kaj kupiti, je brez dvoma težka, saj pri prenosniku ne upoštevamo samo cena/zmogljivost razmerja, temveč je potrebno paziti še na cel kup drugih stvari, kot so baterije in njih lastnosti, ergonomičnost ... Da bo ta odločitev malce lažja, si oglejte kar čimveč testov različnih prenosnikov na tržišču, škoditi itak ne more. Na TweakTown so si tokrat ogledali ECSov model I-Buddie 4 Desknote imenovan. Preizkusili so dobesedno vse, za nameček pa so pognali še vse najbolj popularne benchmarke. Klik!

0 komentarjev

Matične plošče ... ponovno

Tweak Town - Ponovno ste dočakali nov test matične plošče. Žal ne na Slo-Techu, a vendarle ... Na TweakTown so si namreč ogledali Asusovo P4S8X, o kateri že vrabci na vejah čivkajo, da je grajena na Sis648 čipovju, da podpira Penitume 4, DDR333 pomnilnik, AGP 8x in ostale dobrote. Plošči so prisodili oceno 7.5 (od 10), če pa vas zanima bolj natančno, kaj na plošči ni popolno, si preberite celoten test.

0 komentarjev

FIC-ove i845 matične plošče

X-Bit Labs - Čeprav so Petniumi4 v navezi z i845 prav nesramno počasni, se večina proizvajalcev raje odloča za ta nabor, kot pa za konkurenčni P4X266, saj se za slednjega še vedno ne ve, kakšna bo njegova usoda, če Intel dobi tožbo. Nekaj hazarderjev, ki računajo na srečen razplet je že najavilo P4X266 izdelke, medtem ko se drugi raje opirajo na Intelovo zvestobo in na malce slabše zmogljivosti i845. Tak je tudi FIC, ki samo za nas pripravlja naslednje plošče na i845:
  • VC11 bo ATX plošča, ki bo opremljena s tremi DIMM režami, ki bodo podpirale do 3 GB SDRAM pomnilnika, 1 AGP, 5 PCI in 1 CNR režo. Plošči ne bo tuja tudi podpora ATA/100 kontrolerja, AC'97 integrirana zvočna kartica in mrežna kartica.

  • VC31 bo MicroATX plošča, ki bo opremljena s samo dvemi DIMM režami, ki bosta podpirali do 2 GB PC133 SDRAM pomnilnika, 1 AGP4x, 1 CNR in 3 PCI režami.

  • Obe plošči bosta podpirali tudi FIC-ovo NOVUS tehnologijo, ki vključuje razne pripomočke, kot so Overclock Partner, Logo Genie, BIOS Guardian in Hot...

0 komentarjev

FIC predstavil KT266 matično ploščo

X-Bit Labs - FIC je na področju matičnih plošč, ki podpirajo AMD-jeve procesorja kar znano podjetje, saj je bil eden izmed prvih podpornikov prvih Athlonov. Pred kratkim so predstavili svojo prvo matično ploščo, ki bazira na KT266 chipsetu - AN11. Ker plošča bazira na KT266 čipovju, podpira tudi Viino V-Link tehnologijo, ki omogoča višje hitrosti sistemskega vodila (266 MHz). Plošča ima 1 AGP 4x, 5 PCI, 1 ACR in 3 DIMM (do 3GB of DDR SDRAM), vsebuje pa še Viino zvočno kartico, ki je integrirana v Southbridge, ATA 100 krmilnik s podporo RAID-u in 4 USB vtiče. Zraven plošče dobimo tudi nekaj uporabnih programov, omogoča pa tudi overclockerske nastavitve. Več o plošči tukaj.

0 komentarjev