»

Letošnji Comdex odpovedan

X-Bit Labs -

Pri MediaLive International so objavili, da tradicionalnega računalniškega sejma, ki se vsak november odvije v Las Vegasu, letos zaradi popolne prenove, ki je v teku, ne bo. MediaLive je lani kupil prireditev in nemudoma pričel reorganizirati Comdex, na katerem je bilo lani naprimer 40 000 obiskovalcev, 550 razstavljavcev in 900 novinarjev.

Letos je MediaLive ustanovil posebni odbor za planiranje, ki zastopa veliko pomembnih računalniških podjetij (med drugim AMD, Borland Software, EMC, Global Technology Distribution Council, Microsoft, Oracle, Cisco, Dell, Intel, Samsung Electronics), ki bo določil Comdexovo prihodnost. Odbor bo ocenil vrednost Comdexa z več vidikov in predlagal potrebne izboljšave in spremembe. Naslednji Comdex bo predvidoma od 13. do 17. novembra 2005 v Las Vegasu. Klik!

0 komentarjev

Opteroni brez PR

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs se je AMD nedavno nazaj odločil, da njihovi Opteron procesorji ne bodo oglaševani s pomočjo zloglasnih performance ratingov, s katerimi je AMD začel ob predstavitvi Palomino procesorjev. Informacija je zaenkrat še neuradna, a po vsej verjetnosti drži, poročajo tudi na AMD Zone. Opteron procesorji, prvi AMDjevi grajeni na x86-64 arhitekturi, bodo tako dostopni konec prve četrtine letošnjega leta s hitrostmi med 1.40 ter 1.60 GHz. Originalna novica.

1 komentar

Dell z Itanium2 procesorji

X-Bit Labs - Predstavniki Della so prejšnji teden napovedali Dellovo namero o uporabi zmogljivih Intelovih Itanium2 procesorjev v svojih strežnikih. O datumih Dellov tiskovni predstavnik ni želel govoriti.

Dell se bo tako pridružil Hewlett-Pacakardu ter IBMu, ki sta zaenkrat edina proizvajalca, ki uporabljata Itaniume 2 v svojih rešitvah, vendar se je za razliko od njih odločil, da ne bo razvijal svojega čipovja, temveč da bo počakal na Intelov E8870 nabor. Dell bo tako moral počakati vsaj do pričetka prihodnjega leta, ko bo Intelova tovarna Santa Clara začela s proizvodnji IA64 arhitekture v 0.13 mikronski tehnologiji. Klik!

0 komentarjev

Comdex 2002: drugič

AnandTech - Tako, drugi delovni dan letošnjega Comdexa se izteka in čas je, da pogledamo kaj se je danes zgodilo. Intel je ponovno napovedal svoje nove Prescott procesorje, ki naj bi dosegali takte od 3.2 GHz naprej, AMD pa je večino časa predstavljal svojega novopečenega Athlona 64 (berite deset centimetrov nižje). Vse to in še več o današnjem dogajanju lahko preberete na tem naslovu.

Mami, jest bi tut to [:D]

0 komentarjev

ClawHammer je dobil ime

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je AMDjev x86-64 procesor, kodno poimenovan ClawHammer končno dobil uradno tržno ime. AMD se je odločil, da ostane pri uveljavljeni znamki, ter je procesor preprosto poimenoval Athlon 64, kar nakazuje uporabo 64-bitov pri računanju. Opteron ter Athlon 64 naj bi se na prodajnih policah pojavila v prvi polovici prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

Comdex pri stričku Tomu

Tom's Hardware - Očitno je bil prvi dan kar popularen, saj sem na kar nekaj straneh opazil vsaj malce napisanega o Comdexu. Tokrat so na Tom's Hardware spisali kar dolg in zanimiv članek. Poleg seveda GeForceFX so predstavljeni tudi AMD, Enermax, Western Digital in še nekaj pomembnih imen. Letos je Enermax poleg izvrstnih napajalnikov predstavil še novo serijo ohišij, ki po večini vsebujejo pleksi stekla. Seveda je bil tu tudi grafični velikan ATI, ki pa ni predstavil pomembnih novosti. Klik!

0 komentarjev

Comdex 1. dan

Sudhian - Na Sudhian so spisali kratek članek o prvem dnevu trenutno najbolj odmevnega sejma z imeom Comdex, ki se trenutno odvija v mestu luči, v Las Vegasu. Pripravili so kratek opis nVidiine tiskovne konference o novih Geforce FX in pa Shuttlov brezžični sistem. Kratek članek, ki naj bi potešil lakoto vseh občudovalcev. Klik!

Naslednje leto bo na Comdexu gostoval tudi Slo-Tech.

Novo hlajenje GeForceaFX

10 komentarjev

Are you ready?

HardOCP - Pa smo ga le dočakali. Danes je nVidia končno predstavila svojega novega paradnega konja med grafičnimi karticami, GeForceFX. In tiste najbolj ažurne strani so nas že osrečile s prvimi testi oz. članki na to temo. Na [H]ardOCP so spisali bolj članek kot test o GeForceFX, kjer so se dotaknili novih tehnologij, napovedanih pospeškov ter dodatnih zmožnostih te nove zverine. Klik!

Dodatek (19:30): Članek o omenjeni grafični kartici so spisali tudi na Tom's Hardware. Hitro v branje!

Dodatek (19:37): Če ste torej slučajno srečnež, ki poseduje Radeona 9700 ali GeForceFX pa še tole dejstvo. Microsoft je že pred slabim tednom izdal prvo Public Relase beta verzijo DirectX9, ki je na voljo na tem naslovu. Hvala odiedog za ta podatek.

17 komentarjev

Comdex tokrat zadnjič?

SFGate - Zaradi zmanjšanega obiska in nasploh posledic recesije v industriji informacijske tehnologije, grozi dokončno zaprtje in bankot tudi podjetju Key3Media Group Inc., ki organizira prireditev Comdex.

V podjetju razmišljajo o prodaji, združitvi ali kakšni drugi transakciji, ki bi podjetje rešila dolgov ter drugih finančnih obveznosti. Zmanjšanju dohodkov so botrovala tudi nekatera velika podjetja, ki so prireditve prirejala v svojem imenu v bližnjih hotelih ter se tako izognila plačilu razstavnega prostora.

Podjetje Key3Media je tako v tretjem četrtletju letošnjega leta utrpelo za 315.7 milijonov dolarjev izgube, kar je skoraj stokrat več kot v tretjem četrtletju prejšnjega leta. Uprava trdi, da je prestrukturiranje nujno oz. da je bankrot zelo verjeten. Klik!

1 komentar

Comdex ... bo

X-Bit Labs - Z jutrišnjem se bo uradno začel veliki IT sejem poimenovan Comdex. V Las Vegasu naj bi se zgodil pravi tehnološki boom, saj proizvajalci obljubljajo predstavitve ter napovedi vseh mogočih čudes, mi pa si oglejmo tiste najpomembnejše napovedi za jutri:
  • Intel nam bo predstavil naslednika svojega strežniškega Itanium procesorja, procesor Itanium 2. Predstavili bodo še 533 MHz Quad Pumped Bus čipovje za strežnike ter visoko zmogljive delovne postaje, seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez tehnologij kot so HyperThreading ter HyperThreading II.
  • AMD bo predstavil ClawHammer ter Opteron procesorja, tiktakajoča blizu dveh gigahertzev.
  • nVidia bo končno pokazala svoj NV30 grafični procesor, uradno poimenovan GeForceFX, na žalost pa benchmarki ne bodo dostopni.
  • Ati nima pokazati nič novega, reklamirali bodo pač Radeona 9700 Pro ter 9500 inačico.
  • Govori pa se tudi, da naj bi vsi večji proizvajalci matičnih plošč končno razkrili svoje nForce2 osnovne plošče
Vsekakor bo na sejmu veliko zanimivih...

6 komentarjev

Opteroni tudi v Sunovih računalnikih?

The inquirer - AMD-jevi Opteroni so trenutno zares vroči procesorji, saj se je o njih spletlo že kar nekaj govoric, ki samo potrjujejo zanimivost teh skupkov silicija, ki naj bi končno pokazali iz kakšnega testa so že konec tega leta. Po napovedih, da se za Opterone zanima celo Dell so The Inquirerjevci sporočili, da bo mogoče te procesorje uporabil tudi Sun, ki je znan po svojih UltraSparcih, spletnih strežnikih in zmogljivih delovnih postajah. The Inquirerjeva razmišljanja si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

COMDEX je tu

več strani - Mogoče tole novico najavljam malce pozno, vendar bolje pozno, kot nikoli. V glavnem: trenutno se odvija (če se že ni odvil) COMDEX na katerem številni proizvajalci pokažejo svoje izdelke. Če na hitro povzamem, je Nvidia kazala svoj najnovejši NV17M o katerem sem se razpisal v eni izmed prejšnjih novic, AMD je kazal prve primerke 0.13 mikronskega Athlona, ki sicer niso delovali, vendar dajejo vedeti, kako bo procesor izgledal, Coolermaster pa je kazal svoje najnovejše hladilnike. To je samo kratek oris, kaj se je dogajalo na sejmu. Veliko več informacij o vsem skupaj boste našli na straneh, kjer so se lotili pisanja člankov na to temo. Članke najdete na sledečih naslovih:

0 komentarjev