»

Resnična Resničnost, 15.12.2008

RTV Slovenija - Tokrat se bomo sprehodili čez skoraj dvanajst let ustvarjanja naše in vaše oddaje.
Ogledali si boste izbor najboljših vsebin iz Linux kotička in pregled nekaterih tujih računalniških oddaj. V internet kotičku vas bomo napotili k računalniškim oddajam na spletu. Seveda ne bodo manjkale niti igre. V studiu pa se nam bosta pridružila dva človeka, ki sta najbolj zaznamovala Resnično resničnost, Zvezdan Martič in Andraž Tori.

Resnična resničnost bo še zadnjič na sporedu v ponedeljek, 15. 12. 2008, ob 22.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

27 komentarjev

Resničnost: radio, televizija, internet

Slo-Tech - Vabimo vas k ogledu Resnične resničnosti, ki bo na sporedu danes ob 18.00 na prvem programu nacionalke.

Poglobili smo se v gledanje radia in poslušanje televizije prek interneta. Zakaj ni športnih prenosov? Zakaj je kvaliteta slike slaba? Bomo plačevali RTV-prispevek tudi za računalnike? Vse to smo povprašali vodjo multimedijskega centra Zvezdana Martiča (ki je nekoč vodil tudi Resničnost). Pogledali pa smo si tudi najnovejše tehnologije, ki jih preizkušajo v tujini.

Gašper bo pokazal, kako si na disk posneti tiste pretočne vsebine, ki naj bi to onemogočale. Izvedeli pa smo tudi, da RTV Slovenija že ponuja P2P-streaming prvega programa.

Na sliki: Pretočne vsebine à la Gašper. Vidite...

13 komentarjev

T-2 s TV sporedi

T-2 - Uporabniki IP televizije T-2 lahko od včeraj naprej spremljate nadgrajeni vmesnik. Z vmesnikom lahko sedaj ob vsakem preklopu programa vidite, kaj je na sporedu. Obenem lahko s pritiskom na eno tipko vidite naslednji dve oddaji, ki sledita, v meniju pa lahko spremljate spored za sedem dni nazaj ter naprej in na časovni osi primerjate sporede petih programov.

Trenutno je na voljo 29 programov, za katere lahko gledate spored, na nekaterih drugih forumih se pa šušlja tudi to, da naj bi v prihodnosti ponujali spored za še večje število programov.

Slike novega vmesnika si lahko ogledate v PDF dokumentu z navodili.

Definitivno korak v pravo smer! Čakamo na odgovor pionirja IPTV v Sloveniji, SiOL, ki svojega vmesnika za IPTV sprejemnike ni nadgradil že dve leti. Od vsakega koraka v pravo smer profitiramo mi, uporabniki.

31 komentarjev

Kiblix 2003 se je pričel

Kiblix.org - Z današnjim dnem se je v Mariboru začel 2. mednarodni IT Linux festival, ki bo potekal še jutri in v soboto. Na sporedu so zanimiva predavanja, katerih neposredni prenos si lahko ogledate kar prek interneta, kar je vsekakor pohvalno, ali pa prek amaterskega video signala na frekvenci 1280 MHz. Spisek vseh predavanj, ki pokrivajo veliko področij Linuxa, je na voljo na tem naslovu. Vse ostale informacije pa najdete na domači strani festivala.

5 komentarjev

Microsoftova NT konferenca 2003

Microsoft - Od 5. do 8. maja se bo odvijala v Portorožu Microsoftova NT konferenca 2003. Na sporedu bo več kot 100 predavanj in laboratorijskih vaj, s katerimi vam ponujajo možnost, da spoznate celovito paleto Microsoftovih izdelkov in tehnologij, ki bo predstavljena s stališča reševanja problemov in izpolnjevanja zahtev uporabnikov. Prijave bodo možne le preko interneta in se bodo začele na tem spletnem mestu v sredini februarja. Seveda pa bo potrebno plačati tudi neko prijavnino. Že nekaj let zapored je NT konferenca razprodana še pred uradnim zaključkom zbiranja prijav, zato se le pravočasno prijavite.

0 komentarjev

Princesa Mononoke jutri v Koloseju

Animeslovenija - Dve leti po tem, ko je na Liffu požel uspeh, prihaja prvič v Sloveniji na reden kinematografski spored anime (japonski risani film) Princesa Mononoke slavnega Hajaoja Mijazakija (Hayao Miyazaki).

Za spored si nujno oglejte Kolosejevo podstran ter si seveda ne pozabite prebrati prispevka na Animesloveniji. Zna se tudi zgoditi, da bo na jutrišnjo predstavo prišel del Slo-Techove ekipe. Mogoče [:D].

7 komentarjev

Še ena luknja v OWA...

InfoWorld - OWA oz. Outlook Web Access (za neznalce: gre za storitev strežnika Exchange, ki omogoča dostop do 'webmaila' preko spletnega brskalnika, hkrati pa deluje, izgleda in se obnaša podobno kot namizni Outlook) je zopet preluknjan. Težava tudi tokrat leži v HTML delu sporočil ter napadalcu omogoči skoraj popoln nadzor nad poštnim predalom. Če vas zanima več, si nujno oglejte Microsoftov security bulletin.

0 komentarjev

Peticija za anime

Jaz - Stanje glede animeja na naši televiziji je še vedno precej žalostno. Žarek upanja je vsekakor pomenilo nedavno predvajanje Ghost in the Shell na TVS2, toda to ni dovolj. In ker so naši televizijci večinoma precej slepi za vse, kar je nekomercialno in nemehiško, je treba stvari malce pospešiti. To nalogo je na svoja pleča prevzel slovenski klub ljubiteljev animeja in mang (njihovo/našo domačo stran najdete tukaj) in del tega truda je tudi ta on-line peticija. Peticija bo po zaključku poslana slovenskim TV postajam v upanju, da bodo uvideli interes občinstva za japonske risanke in nekaj ukrenili glede predvajanja.
Torej, pozivam vse Slo-Techerje, ki vam je japonski stil animacije vsaj malo všeč, da se nam pridružite in podpišete omenjeno peticijo!

11 komentarjev

Opozorilo!

Jaz - O tem je sicer že bilo precej govora v Forumu, toda če je slučajno kdo spregledal: danes ob 21.40 bodo na TV SLO2 zavrteli eno izmed največjih anime mojstrovin, Ghost in the Shell. Stvarco se vam res izplača pogledati, če ste že preobjeti klasičnega hollywoodskega futra in bi si radi ogledali vrhunske produkte drugačne kulture. Anime freaki tega tako ali tako ne bi zamudili za nič na svetu, ogled pa priporočam tudi tistim, ki se vam anime ne zdi nič posebnega. Po GiTSu boste zagotovo spremenili mnenje !
Torej, danes ob 21.40 vsi preklopite na TV SLO2, se prijetno namestite in pripravite na neverjetno doživetje!

Popravek: zadeva je ob 22.00 .

19 komentarjev

Klipsch ProMedia 4.1

24 ur - No, to pa je zanimivo. V igraškem depotu (GamersDepot) so si ogledali in preizkusili Klipschove zvočnike, natančneje Klipsch Promedia V.2-400. Naj kar takoj povem, da so to eni izmed najboljših (in najmočnejših) računalniških zvočnikov in celo ustrezajo specifikacijam THX. Cena tega zidovrušilnega sistema je okoli 300 ameriških dolarjev, kar se zdi zasoljeno, a za ta denar ponujajo izredno veliko. Aja še ocena... dobili so 6 hmm.. kapljic in zelo malo je izdelkov, ki dobijo tudi šesto kapljico. Test si (nujno) oglejte tukaj.

0 komentarjev